Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yaşlılar toplumla kaynaştı

YAŞAM 03.09.2015 - 13:43, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2748+ kez okundu.
 

Yaşlılar toplumla kaynaştı

Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği bir projeyi daha tamamladı

Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği’nin Hollanda, Belçika, Fransa ve Polonya’dan ortaklarıyla yürüttüğü “Yaşlı Bakımı ve Kültür” projesi kapsamında yaşlıların toplumla kaynaşması sağlandı. Daha çok yerelde gerçekleştirdiği faaliyetlerle tanınan Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği (AEGED), 2013 yılında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Ulusal Ajans www.ua.gov.tr) sunduğu “Yaşlı Bakımı ve Kültür” adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projesini başarılı bir şekilde tamamladı. Temel amacı yaşlıların izole edilmişliklerini kırmaları için, onları içinde yaşadıkları toplumla ilginç bağlar kurdurarak Avrupa Boyutunda sanatsal ve kültürel deneyimleri paylaşmak ve geliştirmek olan proje; Hollanda, Belçika, Fransa ve Polonya’dan ortaklarla 2 yıllık bir süreçte gerçekleştirildi. Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Dernek Başkanı Erkan Akar, “Bu proje yaşlıların yaşadıkları toplumun diğer kesimleriyle özellikle de gençleriyle güçlü bir kültürel etkileşimi ve değişimi amaçlamıştır. Yaşlıları izole edilmişliklerinden dışarı çıkarmayı hedeflemiştir. Onları kültürel- sanatsal anlamda görsel sanatlar, müzik, dans, tiyatro ve el işleri gibi faaliyetlere katılmaya davet etmiştir. Yaşlılar nesiller arası gruplarda sanatçı veya katılımcı haline gelmişlerdir. Bu bağlamda daha çok koro, şiir ve ebru çalışmaları yaptırılmıştır. Nesiller arası diyalogun oluşmasında çocuklar, gençler, genç yetişkinler ve yetişkinler etkin ve aktif rol oynamışlardır. Aynı zamanda Avrupa boyutunda bilgi, deneyim ve metot aktarımı ile kurumlar arası işbirliği güçlendirilmiştir. Özellikle Türk toplumunun anne - babasını kendi evinde bakması onları şaşırtmış ve cezbetmiştir. Proje katılımcıları arasında Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden idareciler ve uzmanlar, Aydın Huzurevi Müdürlüğü, hemşireler, müzisyenler, sanatçılar ve de evde yaşlı bakımında bulunan kişiler yer almıştır” şeklinde konuştu.
Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği bir projeyi daha tamamladı

Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği’nin Hollanda, Belçika, Fransa ve Polonya’dan ortaklarıyla yürüttüğü “Yaşlı Bakımı ve Kültür” projesi kapsamında yaşlıların toplumla kaynaşması sağlandı.

Daha çok yerelde gerçekleştirdiği faaliyetlerle tanınan Aydın Eğitim ve Gençlik Derneği (AEGED), 2013 yılında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Ulusal Ajans www.ua.gov.tr) sunduğu “Yaşlı Bakımı ve Kültür” adlı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projesini başarılı bir şekilde tamamladı. Temel amacı yaşlıların izole edilmişliklerini kırmaları için, onları içinde yaşadıkları toplumla ilginç bağlar kurdurarak Avrupa Boyutunda sanatsal ve kültürel deneyimleri paylaşmak ve geliştirmek olan proje; Hollanda, Belçika, Fransa ve Polonya’dan ortaklarla 2 yıllık bir süreçte gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi veren Dernek Başkanı Erkan Akar, “Bu proje yaşlıların yaşadıkları toplumun diğer kesimleriyle özellikle de gençleriyle güçlü bir kültürel etkileşimi ve değişimi amaçlamıştır. Yaşlıları izole edilmişliklerinden dışarı çıkarmayı hedeflemiştir. Onları kültürel- sanatsal anlamda görsel sanatlar, müzik, dans, tiyatro ve el işleri gibi faaliyetlere katılmaya davet etmiştir. Yaşlılar nesiller arası gruplarda sanatçı veya katılımcı haline gelmişlerdir. Bu bağlamda daha çok koro, şiir ve ebru çalışmaları yaptırılmıştır. Nesiller arası diyalogun oluşmasında çocuklar, gençler, genç yetişkinler ve yetişkinler etkin ve aktif rol oynamışlardır. Aynı zamanda Avrupa boyutunda bilgi, deneyim ve metot aktarımı ile kurumlar arası işbirliği güçlendirilmiştir. Özellikle Türk toplumunun anne - babasını kendi evinde bakması onları şaşırtmış ve cezbetmiştir. Proje katılımcıları arasında Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden idareciler ve uzmanlar, Aydın Huzurevi Müdürlüğü, hemşireler, müzisyenler, sanatçılar ve de evde yaşlı bakımında bulunan kişiler yer almıştır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.