Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yaşanan bir ekonomik krizdir

SİYASET 24.11.2016 - 22:21, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2400+ kez okundu.
 

Yaşanan bir ekonomik krizdir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, ülkede adı konulmamış bir devalüasyon yaşandığını, bedelini de halkın ödediğini söyledi.

AYDIN- Ak Parti’nin tek adam rejimi sevdasıyla ülkeyi içine ittiği güvensizlik ve istikrarsızlık sonucu bugün ekonomik kriz yaşandığını ifade ederek, “AKP’nin 14 yıllık iktidarının sonunda, Siyasi politikaları gibi ekonomi politikalarının da çöktüğü artık üzerinde oynanan rakamlarla bile saklanamıyor! Türkiye’yi yönetemeyen AKP İktidarı, özgürlükleri kısıtladıkça, ekonomiyi küçültüyor, Türkiye’yi fakirleştiriyor” dedi. 3 Ekim'de OHAL’i uzatma kararıyla başlayan Türk Lirası’ndaki değer kaybı devamında gelen hukuksuzluklarla, dış dünyadan kopartan gerginlikle ve demokrasiden uzaklaştıran her adımla Türk Lirası’nın son 10 ay içerisinde dolara karşı yüzde 15 değer kaybettiğini belirten CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, şunları söyledi: “Bugün 3.40 TL. seviyesine gelen Dolar’ın yükselişi durdurulamıyor. Bu adı konulmamış, gizli bir devalüasyondur. Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybettikçe, hayat pahalılığı, yoksulluk artıyor, yaşam daha da zorlaşıyor. Bugün açıklanan İşsizlik verileri de bunun somut bir göstergesi. Resmi rakamlarda işsizlik, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde yüzde 11.3’e yükseldi. Avrupa’nın genç işsizlik oranında Türkiye açık ara önde gidiyor. Turizm gelirleri geçen yıla göre yüzde 31 geriledi. Cari açık artıyor. Ağustos’ta 30.6 Milyar Dolar olan açık, Eylül’de 32.4 Milyar dolara çıktı. Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzinin litre fiyatına 16, motorine ise 11 kuruş zam yaptı. Benzinin litre fiyatı 4,94 Motorinin litre fiyatı ise, 4,30 liraya yükseldi. Samanı bile ithal eden bir Hükümetin Milli Tarım, Milli Ekonomi’den söz etmesi hiç inandırıcı değildir. Kötü ekonomi ve siyasi yönetimin cezasını yine halkımız çekiyor. 2002 yılında vatandaşlarımızın bankalara olan tüketici ve kredi kartı borcu 6.6 milyar Türk lirasıydı.2016 yılı içerisinde bu rakam 400 milyar Türk lirasını geçti. Yani 2002’den buyana vatandaşın borcu 60 kat arttı. Aydın'da sanayicimiz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, işçimiz bu ekonomik sorunlardan payını almaktadır. İcra dosyalarında ve kredi kartı borcu olanların sayısında büyük artış olmuştur. Aydınlı vatandaşlarımızın, gerçekleşmesini beklediği Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması, AKP hükümeti tarafından bir başka bahara bırakılmıştır. 30 Büyükşehir içerisinde, havalimanı olmayan tek il olan Aydın'dır.” Bugün ekonomi yönetilemediğini, giderek küçüldüğünü küçülüyor, yoksulluk ve işsizliğin arttığını vurgulayan Başkan İnci, “Bu gidiş, iyi bir gidiş değil. Ülkemizin normalleşmeye, ekonomik olarak kalkınmasına ve refaha ihtiyacı var. Hükümetin temennilerine değil. Suni polisiye gündemlerle, Başkanlık hayalleriyle Türkiye’yi oyalamak yerine; geç kalmadan, ekonomiye, sosyal sorunlara, emek- üretim sorunlarına odaklanmaktan, hukukun üstünlüğünü sağlayarak, daha çok demokratik adımlar atmaktan başka çare yok” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Bayram İnci, ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği açıklamasında, ülkede adı konulmamış bir devalüasyon yaşandığını, bedelini de halkın ödediğini söyledi.

AYDIN- Ak Parti’nin tek adam rejimi sevdasıyla ülkeyi içine ittiği güvensizlik ve istikrarsızlık sonucu bugün ekonomik kriz yaşandığını ifade ederek, “AKP’nin 14 yıllık iktidarının sonunda, Siyasi politikaları gibi ekonomi politikalarının da çöktüğü artık üzerinde oynanan rakamlarla bile saklanamıyor!

Türkiye’yi yönetemeyen AKP İktidarı, özgürlükleri kısıtladıkça, ekonomiyi küçültüyor, Türkiye’yi fakirleştiriyor” dedi.

3 Ekim'de OHAL’i uzatma kararıyla başlayan Türk Lirası’ndaki değer kaybı devamında gelen hukuksuzluklarla, dış dünyadan kopartan gerginlikle ve demokrasiden uzaklaştıran her adımla Türk Lirası’nın son 10 ay içerisinde dolara karşı yüzde 15 değer kaybettiğini belirten CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, şunları söyledi:

“Bugün 3.40 TL. seviyesine gelen Dolar’ın yükselişi durdurulamıyor. Bu adı konulmamış, gizli bir devalüasyondur. Türk Lirası, Dolar karşısında değer kaybettikçe, hayat pahalılığı, yoksulluk artıyor, yaşam daha da zorlaşıyor.

Bugün açıklanan İşsizlik verileri de bunun somut bir göstergesi. Resmi rakamlarda işsizlik, Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde yüzde 11.3’e yükseldi. Avrupa’nın genç işsizlik oranında Türkiye açık ara önde gidiyor. Turizm gelirleri geçen yıla göre yüzde 31 geriledi. Cari açık artıyor. Ağustos’ta 30.6 Milyar Dolar olan açık, Eylül’de 32.4 Milyar dolara çıktı. Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzinin litre fiyatına 16, motorine ise 11 kuruş zam yaptı. Benzinin litre fiyatı 4,94 Motorinin litre fiyatı ise, 4,30 liraya yükseldi. Samanı bile ithal eden bir Hükümetin Milli Tarım, Milli Ekonomi’den söz etmesi hiç inandırıcı değildir. Kötü ekonomi ve siyasi yönetimin cezasını yine halkımız çekiyor. 2002 yılında vatandaşlarımızın bankalara olan tüketici ve kredi kartı borcu 6.6 milyar Türk lirasıydı.2016 yılı içerisinde bu rakam 400 milyar Türk lirasını geçti. Yani 2002’den buyana vatandaşın borcu 60 kat arttı. Aydın'da sanayicimiz, esnafımız, çiftçimiz, emeklimiz, işçimiz bu ekonomik sorunlardan payını almaktadır. İcra dosyalarında ve kredi kartı borcu olanların sayısında büyük artış olmuştur. Aydınlı vatandaşlarımızın, gerçekleşmesini beklediği Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması, AKP hükümeti tarafından bir başka bahara bırakılmıştır. 30 Büyükşehir içerisinde, havalimanı olmayan tek il olan Aydın'dır.”

Bugün ekonomi yönetilemediğini, giderek küçüldüğünü küçülüyor, yoksulluk ve işsizliğin arttığını vurgulayan Başkan İnci, “Bu gidiş, iyi bir gidiş değil. Ülkemizin normalleşmeye, ekonomik olarak kalkınmasına ve refaha ihtiyacı var. Hükümetin temennilerine değil. Suni polisiye gündemlerle, Başkanlık hayalleriyle Türkiye’yi oyalamak yerine; geç kalmadan, ekonomiye, sosyal sorunlara, emek- üretim sorunlarına odaklanmaktan, hukukun üstünlüğünü sağlayarak, daha çok demokratik adımlar atmaktan başka çare yok” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.