Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yasak kuş avına 14 bin lira para cezası

ASAYİŞ 16.09.2019 - 10:46, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4008+ kez okundu.
 

Yasak kuş avına 14 bin lira para cezası

Aydın’ın Efeler İlçesi’nde Jandarma kontrol noktasında bir araçta yapılan aramada avlanması yasak olan 20 adet kuş türü ele geçirilirken, şahıslara 14 bin 100 TL para cezası uygulandı.

AYDIN  - Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “İlimiz Denizli girişi üzerinde bulunan Jandarma kontrol noktasında bir araçta yapılan aramada, Avlanması yasak türlerden olan 19 adet Arıkuşu (Merops apiester) ve 1 adet Dağ kuyruksallayanı (Motacilla cinerea) yakalanmıştır. Yapılan kontrollerde avcıların avcılık belgesinin ve avlanma izinlerinin tam olduğu görülmüşse de MAK Kararlarına aykırı olarak avladıkları yasaklı türler için 14.100 TL para cezası uygulanarak kuşlara el konulmuştur. İşbirliğinden dolayı Jandarma Teşkilatımıza teşekkür eder, avcılarımızın kurallara riayet etmelerini önemle rica ederiz.”
Aydın’ın Efeler İlçesi’nde Jandarma kontrol noktasında bir araçta yapılan aramada avlanması yasak olan 20 adet kuş türü ele geçirilirken, şahıslara 14 bin 100 TL para cezası uygulandı.

AYDIN  - Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“İlimiz Denizli girişi üzerinde bulunan Jandarma kontrol noktasında bir araçta yapılan aramada, Avlanması yasak türlerden olan 19 adet Arıkuşu (Merops apiester) ve 1 adet Dağ kuyruksallayanı (Motacilla cinerea) yakalanmıştır.

Yapılan kontrollerde avcıların avcılık belgesinin ve avlanma izinlerinin tam olduğu görülmüşse de MAK Kararlarına aykırı olarak avladıkları yasaklı türler için 14.100 TL para cezası uygulanarak kuşlara el konulmuştur. İşbirliğinden dolayı Jandarma Teşkilatımıza teşekkür eder, avcılarımızın kurallara riayet etmelerini önemle rica ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.