Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yarım asırlık sorun bir ayda çözüldü

EKONOMİ 21.07.2015 - 16:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3875+ kez okundu.
 

Yarım asırlık sorun bir ayda çözüldü

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla il genelinde geçmişten gelen hiçbir sorun kalmasın diye yoğun mesai harcıyor.

On yılları deviren alt yapı sorunları günler içinde tamamlanıyor. Bu çerçevede son olarak ASKİ ekipleri Nazilli Uzunçam Mahallesi’nde 50 yıldır yaşanan içme suyu sorununu 1 ayda tamamladı. ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yetki ve sorumluluk devrini aldığı günden bu güne en hassas konu olan içme suyu üzerinde kronikleşen sorunları çözmeye devam ediyor. Nazilli Uzunçam mahallesinde yaşanan içme suyu sorununa el atan ASKİ ekipleri yapılan çalışma sonucu içme suyu sorununu çözdü. Tek içme suyu kuyusundan ihtiyacını karşılayan köyde suyun zamanla yetersiz gelmesi üzerine mahalle sakinleri ASKİ’ye başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucu yeni bir kuyu daha açan ekipler saniyede 5 litre artış sağladı. Dalgıca enerji ulaştırabilmek için 800 metre elektrik hattı çekildi. 3400 metre isale hattı yapılarak içme suyu depoya iletildi. Yaşanan su sorunu uzunca bir zaman rafa kalktı. HAYRAT ÇEŞMELER YAPILDI İçme suyuna kavuşan Uzunçam ’da çalışmalar sadece bununla sınırlı kalmadı. Mevcut hat üzerinden beslenen hayrat çeşmeleri için 800 metre ayrıca hat çalışması yapıldı. ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR Uzunçam Muhtarı Necdet Gören; “50 yılı geçkindir bu sorunla başbaşayız. Büyükşehir olmadan önce yüzümüze bakan yoktu. Kaç kez girişimde bulunduk çare bulamadık. Büyükşehir yasasıyla köyümüz mahalle statüsü kazanınca yeni bir umut ışığı doğdu. Sayın büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım’a talebimizi ilettik. Çalışmalar beklediğimizden hızlı oldu. Nihayetinde bugün mahallemizde su sorunu ortadan kalktı. Sayın Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla il genelinde geçmişten gelen hiçbir sorun kalmasın diye yoğun mesai harcıyor.

On yılları deviren alt yapı sorunları günler içinde tamamlanıyor. Bu çerçevede son olarak ASKİ ekipleri Nazilli Uzunçam Mahallesi’nde 50 yıldır yaşanan içme suyu sorununu 1 ayda tamamladı.

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri yetki ve sorumluluk devrini aldığı günden bu güne en hassas konu olan içme suyu üzerinde kronikleşen sorunları çözmeye devam ediyor. Nazilli Uzunçam mahallesinde yaşanan içme suyu sorununa el atan ASKİ ekipleri yapılan çalışma sonucu içme suyu sorununu çözdü. Tek içme suyu kuyusundan ihtiyacını karşılayan köyde suyun zamanla yetersiz gelmesi üzerine mahalle sakinleri ASKİ’ye başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucu yeni bir kuyu daha açan ekipler saniyede 5 litre artış sağladı. Dalgıca enerji ulaştırabilmek için 800 metre elektrik hattı çekildi. 3400 metre isale hattı yapılarak içme suyu depoya iletildi. Yaşanan su sorunu uzunca bir zaman rafa kalktı.

HAYRAT ÇEŞMELER YAPILDI

İçme suyuna kavuşan Uzunçam ’da çalışmalar sadece bununla sınırlı kalmadı. Mevcut hat üzerinden beslenen hayrat çeşmeleri için 800 metre ayrıca hat çalışması yapıldı.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Uzunçam Muhtarı Necdet Gören; “50 yılı geçkindir bu sorunla başbaşayız. Büyükşehir olmadan önce yüzümüze bakan yoktu. Kaç kez girişimde bulunduk çare bulamadık. Büyükşehir yasasıyla köyümüz mahalle statüsü kazanınca yeni bir umut ışığı doğdu. Sayın büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanım’a talebimizi ilettik. Çalışmalar beklediğimizden hızlı oldu. Nihayetinde bugün mahallemizde su sorunu ortadan kalktı. Sayın Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.