Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yarım Asır sonra gelen UFO itirafı

BİLİM 06.01.2015 - 12:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3555+ kez okundu.
 

Yarım Asır sonra gelen UFO itirafı

Amerikan İstihbarat Teşkilatı (CIA), 1950-1960’lı yıllarda rapor edilen UFO iddialarının aslında U-2 casus uçağı yansıması olduğunu itiraf etti.

CIA’ye ait bazı gizli belgelerde 1950-1960’lı yıllarda görüldüğü kaydedilen dairelerin UFO olmadığı gizli U-2 casus uçağı olduğu bildirildi. Belgelerin açıklanmasının ardından CIA’den gelen itirafta “1950’li yıllarda görülen olağan dışı hareketlik bize aitti” denildi. CIA’nin veri tabanında bulunan ve sıkça okunan belgelerde, 1954-1974 yılları arasında son derece gizli CIA ve U-2 Programı’nın yer aldığı öğrenildi. Yayınlanan 272 sayfalık belgelerde, teşkilatın casus uçaklarını Sovyet Birliği gibi birçok ülkenin yaklaşık 19 bin kilometre üzerinde test ettiği ortaya çıktı. Bu dönemde birçok yolcu uçağı pilotunun da UFO görmüş olabileceklerine dair rapor verdikleri kaydedildi. 1950 yıllarının ortalarında yolcu uçaklarının ve askeri uçakların yaklaşık 3 bin ve 6 bin kilometre yükseklikte uçtukları belirtilirken, casus uçağı U-2’lerin ise yaklaşık 19 bin kilometre yükseklikte uçuşa başladığı kaydedildi. Hava trafik kontrol yetkilileri tarafından, UFO dairelerinin görüldüğüne dair hazırlanan raporların bu dönemde kaydedilmeye başlandığı bildirildi. 
Amerikan İstihbarat Teşkilatı (CIA), 1950-1960’lı yıllarda rapor edilen UFO iddialarının aslında U-2 casus uçağı yansıması olduğunu itiraf etti.

CIA’ye ait bazı gizli belgelerde 1950-1960’lı yıllarda görüldüğü kaydedilen dairelerin UFO olmadığı gizli U-2 casus uçağı olduğu bildirildi. Belgelerin açıklanmasının ardından CIA’den gelen itirafta “1950’li yıllarda görülen olağan dışı hareketlik bize aitti” denildi. CIA’nin veri tabanında bulunan ve sıkça okunan belgelerde, 1954-1974 yılları arasında son derece gizli CIA ve U-2 Programı’nın yer aldığı öğrenildi. Yayınlanan 272 sayfalık belgelerde, teşkilatın casus uçaklarını Sovyet Birliği gibi birçok ülkenin yaklaşık 19 bin kilometre üzerinde test ettiği ortaya çıktı. Bu dönemde birçok yolcu uçağı pilotunun da UFO görmüş olabileceklerine dair rapor verdikleri kaydedildi.

1950 yıllarının ortalarında yolcu uçaklarının ve askeri uçakların yaklaşık 3 bin ve 6 bin kilometre yükseklikte uçtukları belirtilirken, casus uçağı U-2’lerin ise yaklaşık 19 bin kilometre yükseklikte uçuşa başladığı kaydedildi. Hava trafik kontrol yetkilileri tarafından, UFO dairelerinin görüldüğüne dair hazırlanan raporların bu dönemde kaydedilmeye başlandığı bildirildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.