Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yarı maraton koşuldu

SPOR 14.10.2018 - 17:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2158+ kez okundu.
 

Yarı maraton koşuldu

Didim Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle ilk kez düzenlenen olan “Didimaraton” 500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla yapıldı.

AYDIN- Didim’de hava muhalefeti nedeniyle 15 gün sonra yapılan maraton, 10 km’lik halk maratonu ile 21 km’lik yarı maraton olarak iki ayrı şekilde yapıldı. Altınkum Yalı Caddesi’nde gerçekleşen maraton koşusunun başlama startına Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, eski milli sporcular ve atletlerden Hamza Canavar, Mehmet Yurdadön, Veli Ballı ve Gazi Aşıkoğlu gibi önemli isimlerde katıldı. Altınkum Yalı Caddesi’nde başlayan maratonda, 21 km’lik yarı maraton Atatürk Bulvarı, 19 Mayıs Caddesi, Cumhuriyet Caddesi boyunca devam ederken, Adnan Menderes Bulvarı ile Liman yolu üzerinden startın başladığı yerde sona erdi. 10 km’lik halk maratonu ise Atatürk Bulvarı, güvenlik caddesi, Ege Caddesi, Liman yolu ile startın başladığı yerde sona erdi. Maraton boyunca emniyet güçleri ile zabıta tarafından güvenlik önlemleri alınırken, sporculara su ikramında bulunuldu. Maraton koşusunda Didim’in temiz havasının yanı sıra binlerce yıllık Apollon Tapınağı ve çevresin etrafını da koşucuların görmesi sağlandı. 21 km’lik yarı maraton koşusuna milli sporculardan Bursaspor adına koşan Resul Çevik birinci, Gaziantep spor kulübü adına koşan Üzeyir Söylemez ikinci ve GS spor kulübü adına koşan Aykut Taşdemir üçüncü oldu. Maratonun birincisi Resul Çevik koşuyla ilgili değerlendirmesinde, “Didim için yarı maraton düzenlemek bir nevi çağ atlamak demek. Halkın sporu olması noktasında güzel bir organizasyon. Geçen hafta Bodrum’daydık. Bu hafta Didim’deyiz. Parkur benim istediğim gibiydi ve ben de en iyi derecemi koştum. Benim için Didim özel bir yer oldu” dedi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay parkurla ilgili yaptığı değerlendirme, “Bütün katılanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir organizasyon oldu ki 15 gün evvel yapacaktık hava muhalefeti nedeniyle erteledik. Bugün bir çok yerde maraton koşusu var ama katılımda iyi, halkımızın da teveccühü iyi gelenler memnun; arazi yapımızda güzel. İki ayrı parkur çıkardık. Bugün rekor kırılsaydı bu da rekor sayılacaktı. İyi geçti, bir çok handikap olmasına rağmen bu yıl ilki bizi umutlandırdı. Seneye çok daha iyi bir organizasyon yapacağımızı düşünüyorum” dedi. Yapılan ödül töreninde ise dereceye giren sporculara ödülleri ilçe protokolünce verilirken, yarışmaya katılan eski milli sporculara teşekkür şiltleri verildi.
Didim Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle ilk kez düzenlenen olan “Didimaraton” 500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla yapıldı.

AYDIN- Didim’de hava muhalefeti nedeniyle 15 gün sonra yapılan maraton, 10 km’lik halk maratonu ile 21 km’lik yarı maraton olarak iki ayrı şekilde yapıldı. Altınkum Yalı Caddesi’nde gerçekleşen maraton koşusunun başlama startına Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, eski milli sporcular ve atletlerden Hamza Canavar, Mehmet Yurdadön, Veli Ballı ve Gazi Aşıkoğlu gibi önemli isimlerde katıldı.

Altınkum Yalı Caddesi’nde başlayan maratonda, 21 km’lik yarı maraton Atatürk Bulvarı, 19 Mayıs Caddesi, Cumhuriyet Caddesi boyunca devam ederken, Adnan Menderes Bulvarı ile Liman yolu üzerinden startın başladığı yerde sona erdi. 10 km’lik halk maratonu ise Atatürk Bulvarı, güvenlik caddesi, Ege Caddesi, Liman yolu ile startın başladığı yerde sona erdi. Maraton boyunca emniyet güçleri ile zabıta tarafından güvenlik önlemleri alınırken, sporculara su ikramında bulunuldu. Maraton koşusunda Didim’in temiz havasının yanı sıra binlerce yıllık Apollon Tapınağı ve çevresin etrafını da koşucuların görmesi sağlandı.

21 km’lik yarı maraton koşusuna milli sporculardan Bursaspor adına koşan Resul Çevik birinci, Gaziantep spor kulübü adına koşan Üzeyir Söylemez ikinci ve GS spor kulübü adına koşan Aykut Taşdemir üçüncü oldu.

Maratonun birincisi Resul Çevik koşuyla ilgili değerlendirmesinde, “Didim için yarı maraton düzenlemek bir nevi çağ atlamak demek. Halkın sporu olması noktasında güzel bir organizasyon. Geçen hafta Bodrum’daydık. Bu hafta Didim’deyiz. Parkur benim istediğim gibiydi ve ben de en iyi derecemi koştum. Benim için Didim özel bir yer oldu” dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay parkurla ilgili yaptığı değerlendirme, “Bütün katılanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir organizasyon oldu ki 15 gün evvel yapacaktık hava muhalefeti nedeniyle erteledik. Bugün bir çok yerde maraton koşusu var ama katılımda iyi, halkımızın da teveccühü iyi gelenler memnun; arazi yapımızda güzel. İki ayrı parkur çıkardık. Bugün rekor kırılsaydı bu da rekor sayılacaktı. İyi geçti, bir çok handikap olmasına rağmen bu yıl ilki bizi umutlandırdı. Seneye çok daha iyi bir organizasyon yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yapılan ödül töreninde ise dereceye giren sporculara ödülleri ilçe protokolünce verilirken, yarışmaya katılan eski milli sporculara teşekkür şiltleri verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.