Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Yaralı leyleğe yardım eli

GENEL 01.06.2019 - 10:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3323+ kez okundu.
 

Yaralı leyleğe yardım eli

Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Serçin Köyü’nde, çoban Süleyman Kasnak tarafından bulunan yaralı leylek, koruma altına alındı.

AYDIN– Serçin Köyü’nde yaşayan çoban Süleyman Kasnak tarafından bulunarak ihbar edilen yaralı leylek, EKODOSD tarafından bulunduğu araziden alındı. EKODOSD’un gönüllü veteriner üyesi Nevzat Yıldızlı’nın kliniğine getirilen yaralı leylek, Yıldızlı tarafından kontrol edildi. Kanat altlarında doku tahribatları görülen ve uzun süre bu şekilde dolaştığı tahmin edilen leyleğin yaralarında kurtlanmalar görüldü. Yara içindeki tüm kurtlar ve hasarlı dokular temizlenerek, gerekli ilaçlarla tedavi uygulandı. Bir süre EKODOSD derneğinde gözetim altında kalacak leyleğe, veteriner Nevzat Yıldızlı tarafından günlük tedavisi yapılacak. Yaralı leyleğin eşi ise, yuvada 3 yavrusunu büyütmek için büyük mücadele verecek.
Aydın’ın Söke İlçesi’ne bağlı Serçin Köyü’nde, çoban Süleyman Kasnak tarafından bulunan yaralı leylek, koruma altına alındı.

AYDIN– Serçin Köyü’nde yaşayan çoban Süleyman Kasnak tarafından bulunarak ihbar edilen yaralı leylek, EKODOSD tarafından bulunduğu araziden alındı. EKODOSD’un gönüllü veteriner üyesi Nevzat Yıldızlı’nın kliniğine getirilen yaralı leylek, Yıldızlı tarafından kontrol edildi. Kanat altlarında doku tahribatları görülen ve uzun süre bu şekilde dolaştığı tahmin edilen leyleğin yaralarında kurtlanmalar görüldü. Yara içindeki tüm kurtlar ve hasarlı dokular temizlenerek, gerekli ilaçlarla tedavi uygulandı.

Bir süre EKODOSD derneğinde gözetim altında kalacak leyleğe, veteriner Nevzat Yıldızlı tarafından günlük tedavisi yapılacak. Yaralı leyleğin eşi ise, yuvada 3 yavrusunu büyütmek için büyük mücadele verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.