Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yaralı Caretta caretta tedavi edildi

GENEL 20.03.2018 - 13:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3990+ kez okundu.
 

Yaralı Caretta caretta tedavi edildi

Didim’de bulunan yaralı caretta caretta antibiyotik ve serum tedavisi ile kendine geldi

AYDIN - Didim ilçesinde geçen hafta yaralı ve bitkin halde bulunarak kurtarılan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası Dalyan İztuzu’nda bulunan rehabilitasyon merkezindeki serum ve antibiyotik tedavisine cevap verdi. Deniz kaplumbağasının sağlığına kavuşmaya başladığı belirtildi.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Didim’den alınarak tedavi ve rehabilitasyon süreci için Muğla Dalyan İztuzu Plajı’nda Bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilen deniz kaplumbağası tedaviye cevap verdi. Deniz kaplumbağasının merkezde yapılan ilk muayenesinde, dış parazitlenme sonucu beslenemeyecek kadar güçsüz kaldığı belirlenirken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Dişi caretta carettanın üzerinde yosunlaşmalar bulunduğu tespit edilmiştir. Hızlı bir şekilde tedavisine başlanan caretta caretta antibiyotik ve serum takviyeleri ile gün geçtikçe sağlığına kavuşmaktadır” denildi.
Didim’de bulunan yaralı caretta caretta antibiyotik ve serum tedavisi ile kendine geldi

AYDIN - Didim ilçesinde geçen hafta yaralı ve bitkin halde bulunarak kurtarılan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası Dalyan İztuzu’nda bulunan rehabilitasyon merkezindeki serum ve antibiyotik tedavisine cevap verdi. Deniz kaplumbağasının sağlığına kavuşmaya başladığı belirtildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Didim’den alınarak tedavi ve rehabilitasyon süreci için Muğla Dalyan İztuzu Plajı’nda Bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edilen deniz kaplumbağası tedaviye cevap verdi.

Deniz kaplumbağasının merkezde yapılan ilk muayenesinde, dış parazitlenme sonucu beslenemeyecek kadar güçsüz kaldığı belirlenirken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Dişi caretta carettanın üzerinde yosunlaşmalar bulunduğu tespit edilmiştir. Hızlı bir şekilde tedavisine başlanan caretta caretta antibiyotik ve serum takviyeleri ile gün geçtikçe sağlığına kavuşmaktadır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.