Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yapıcıoğlu; Fitneciler boş durmuyor

SİYASET 05.01.2015 - 16:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:48 3933+ kez okundu.
 

Yapıcıoğlu; Fitneciler boş durmuyor

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu son zamanlarda bölgede cereyan eden olaylara dikkat çekerek, “Fitne uykudadır, uykudaki bu fitneyi uyandırmak için fitneciler boş durmuyor.

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ilçe kongresine, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Akçakale, Hilvan, Viranşehir, Bilecik Hüda-Par ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Mehmet Sımak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan kuruluna mali rapor ve faaliyet raporunun sunulmasının ardından, tek liste ile girilen seçimde, ilçe başkanlığına mevcut başkan Ahmet İdem seçildi. Kongrede açılış konuşmasını Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın yaptı. Yalçın, 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen şehitleri anmadan kongrelerine başlamadıklarını belirterek, şehitleri unutmamak ve unutturmamak adına şehitlerin adını tek tek söyleyerek salondakilerle birlikte şehitlere selam gönderdi. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise son zamanlarda bölgede cereyan eden olaylara dikkat çekerek, “Fitne uykudadır, uykudaki bu fitneyi uyandırmak için fitneciler boş durmuyor. Bunların hedefleri, dilleri, ideolojileri, karakterleri farklı farklı olabilir. Huylu huyundan vazgeçmez. İşi fitne uyandırmak olan insanlar sürekli dünyanın herhangi bir yerinde uyandıracakları bir fitne varsa bunu uyandırmaya çalışırlar. Biz de kutlu nebi Hz. Muhammed’in, onun diliyle söylüyoruz; 'Fitne uykudadır, fitneyi uyandıranlara Allah lanet etsin.' Lanet edicilerin tamamı fitneyi uyandırmaya çalışanların üzerine olsun. Fitneyi nasıl uyandırıyorlar. Uykudaki fitneyi uyandırmak için bol bol gürültü yapıyorlar. Bomba atıyorlar, silah sıkıyorlar, avaz avaz bağırıyorlar. Bu fitnenin, bu tehlikenin büyüklüğü karşısında, uyanmaya başlayan milleti uyutmak içinde farklı farklı hikayeler anlatıyorlar. Peki, biz ne yapıyoruz. Biz elimizden geldiğince tutuşturulmaya, alevlendirilmeye çalışılan bu fitne ateşini söndürmeye çalışacağız. Biz bu tehlikenin büyüklüğünün farkına yeterince varmamış olan milletimizi uyandırmaya çalışacağız” dedi. Çözüm süreci ile birlikte hükümetin Kürtlere vermesi gereken temel hakların çeşitleri şartlara bağlanamayacağına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bir halk temel bir hak ise, temel bir insanlık halkı, pazarlık konusu yapılamaz, bölünemez, parçalanamaz, yok edilemez, pazarlık konusu edilemez, ertelenemez, şarta bağlanamaz. Sakın temel hak olan bir şeyi bir başkasının, üçüncü bir kişinin elindeki silahı bırakmasına veya o silahlı kesimlerin yurt dışına çekilmesi şartına bağlamayın, yanlış yaparsınız” dedi Kongre kapanışında söz alan Siverek ilçe başkanı Ahmet İdem, kongreye katılanlara seslenerek, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu son zamanlarda bölgede cereyan eden olaylara dikkat çekerek, “Fitne uykudadır, uykudaki bu fitneyi uyandırmak için fitneciler boş durmuyor.

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ilçe kongresine, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hüda-Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Akçakale, Hilvan, Viranşehir, Bilecik Hüda-Par ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Mehmet Sımak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan kuruluna mali rapor ve faaliyet raporunun sunulmasının ardından, tek liste ile girilen seçimde, ilçe başkanlığına mevcut başkan Ahmet İdem seçildi.

Kongrede açılış konuşmasını Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın yaptı. Yalçın, 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen şehitleri anmadan kongrelerine başlamadıklarını belirterek, şehitleri unutmamak ve unutturmamak adına şehitlerin adını tek tek söyleyerek salondakilerle birlikte şehitlere selam gönderdi.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise son zamanlarda bölgede cereyan eden olaylara dikkat çekerek, “Fitne uykudadır, uykudaki bu fitneyi uyandırmak için fitneciler boş durmuyor. Bunların hedefleri, dilleri, ideolojileri, karakterleri farklı farklı olabilir. Huylu huyundan vazgeçmez. İşi fitne uyandırmak olan insanlar sürekli dünyanın herhangi bir yerinde uyandıracakları bir fitne varsa bunu uyandırmaya çalışırlar. Biz de kutlu nebi Hz. Muhammed’in, onun diliyle söylüyoruz; 'Fitne uykudadır, fitneyi uyandıranlara Allah lanet etsin.' Lanet edicilerin tamamı fitneyi uyandırmaya çalışanların üzerine olsun. Fitneyi nasıl uyandırıyorlar. Uykudaki fitneyi uyandırmak için bol bol gürültü yapıyorlar. Bomba atıyorlar, silah sıkıyorlar, avaz avaz bağırıyorlar. Bu fitnenin, bu tehlikenin büyüklüğü karşısında, uyanmaya başlayan milleti uyutmak içinde farklı farklı hikayeler anlatıyorlar. Peki, biz ne yapıyoruz. Biz elimizden geldiğince tutuşturulmaya, alevlendirilmeye çalışılan bu fitne ateşini söndürmeye çalışacağız. Biz bu tehlikenin büyüklüğünün farkına yeterince varmamış olan milletimizi uyandırmaya çalışacağız” dedi.

Çözüm süreci ile birlikte hükümetin Kürtlere vermesi gereken temel hakların çeşitleri şartlara bağlanamayacağına dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Bir halk temel bir hak ise, temel bir insanlık halkı, pazarlık konusu yapılamaz, bölünemez, parçalanamaz, yok edilemez, pazarlık konusu edilemez, ertelenemez, şarta bağlanamaz. Sakın temel hak olan bir şeyi bir başkasının, üçüncü bir kişinin elindeki silahı bırakmasına veya o silahlı kesimlerin yurt dışına çekilmesi şartına bağlamayın, yanlış yaparsınız” dedi

Kongre kapanışında söz alan Siverek ilçe başkanı Ahmet İdem, kongreye katılanlara seslenerek, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.