Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yapay Zeka Nesli Programı düzenlendi

EĞİTİM 26.10.2017 - 16:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2510+ kez okundu.
 

Yapay Zeka Nesli Programı düzenlendi

Kredi Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürlüğü’nce merkez ve ilçe yurt müdürlükleri öğrencilerinin katılımıyla “Yapay Zeka Nesli” Programı düzenlendi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi Miletos Konferans Salonu’ndaki programda, Stratejist, Yazar, Öğretim Görevlisi Gökhan Yücel, öğrencilere “Yapay Zeka” hakkında bilgilendirmede bulundu. Yapay Zeka Nesli Programı’n da konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak öğrencilere barınma, beslenme, burs ve kredinin yanı sıra çeşitli eğitimlerde yaptıklarını hatırlatarak, “Öğrencilerimize bu eğitimlerle milli manevi değerlerine bilgi birikimlerine katkı sağlamak maksadıyla çeşitli eğitimler düzenlemektedir. Bunlar çeşitli kurslar atölye çalışmaları seminerler, konferanslar geziler, sosyal sorumluluk projeleri, spor turnuvaları şeklinde eğitimler devam etmektedir. Tüm bu eğitimlerimizin amacı topluma donanımlı başarılı bireyler kazandırmaktır. Gençlerimizden okuyan düşünen yazan çalışan üreten proje yapan kariyer yapan gençlik olmalarını ve çok hızlı gelişen teknolojiyi öğrenmeleri ve kullanmaları her türlü bilgiye ulaşabilmeyi ve bu bilgileri nasıl ne uğurda kullanacağını iyi mukayese etmeli, bunun içinde kendi köklerimizden kopmadan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak maziden ders alarak geleceğe yön verebilmeliyiz” diye konuştu. Konuşmanın ardından sahneye çıkan Stratejist, Yazar, Öğretim Görevlisi Gökhan Yücel, yapay zeka nedir, yapay zeka kavramı, yapay zeka nesli, yapay zeka neler yapabilir konularında söyleşi ve sunumlarla öğrencilere bilgi verdi. Yücel, yapay zekanın ilk defa 1920’li yıllarda Robot kelimesinin ortaya çıkması ile gündeme geldiğini, daha sonra 1956 yılında ilk defa yapay zeka araştırmasının yapıldığını öğrencilere aktardı. Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinin yapay zekanın geliştirilmesi aşamasında çok büyük paralar harcadığını ifade eden Yücel, yapay zekanın insan gibi düşünebilen makinalar olduğunu belirterek, insanların günlük hayatta bir çok alanda teknolojiden faydalandığını, özellikle cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi insanlar tarafından sıklıkla kullanılan cihazların sürekli geliştiğinden bahsetti. Yücel, teknoloji şirketlerinin, sosyal medya ve benzeri iletişim araçları ile insanlardan topladıkları bilgileri ve geri dönüşlerle elde ettikleri verileri yapay zekanın geliştirilmesinde kullandıklarını iddia etti. Yücel, verdiği bir örnekte, “Amerika’da bir emlakçı internet üzerinden kendi işyerinin bulunduğu yerdeki 5 kilometre çapındaki alanda müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. Bunun için, insanlar tarafından sıklıkla kullanılan bir sosyal medya programında reklamını yayınlatıyor. Bu reklamda hedef kitle, yaş grupları ve cinsiyet gibi ayırıcı özellikler de belirtilerek hedef kitle oluşturuluyor. İşte bu hedef kitleyi belirleyip bulan ve o reklamı, belirlenen insanların görmesini sağlayan yapay zekadır” diye konuştu. Yapay Zeka Nesli Programı’na Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, ilçe yurt müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Kredi Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürlüğü’nce merkez ve ilçe yurt müdürlükleri öğrencilerinin katılımıyla “Yapay Zeka Nesli” Programı düzenlendi.

AYDIN- Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi Miletos Konferans Salonu’ndaki programda, Stratejist, Yazar, Öğretim Görevlisi Gökhan Yücel, öğrencilere “Yapay Zeka” hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yapay Zeka Nesli Programı’n da konuşan Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak öğrencilere barınma, beslenme, burs ve kredinin yanı sıra çeşitli eğitimlerde yaptıklarını hatırlatarak, “Öğrencilerimize bu eğitimlerle milli manevi değerlerine bilgi birikimlerine katkı sağlamak maksadıyla çeşitli eğitimler düzenlemektedir. Bunlar çeşitli kurslar atölye çalışmaları seminerler, konferanslar geziler, sosyal sorumluluk projeleri, spor turnuvaları şeklinde eğitimler devam etmektedir. Tüm bu eğitimlerimizin amacı topluma donanımlı başarılı bireyler kazandırmaktır. Gençlerimizden okuyan düşünen yazan çalışan üreten proje yapan kariyer yapan gençlik olmalarını ve çok hızlı gelişen teknolojiyi öğrenmeleri ve kullanmaları her türlü bilgiye ulaşabilmeyi ve bu bilgileri nasıl ne uğurda kullanacağını iyi mukayese etmeli, bunun içinde kendi köklerimizden kopmadan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak maziden ders alarak geleceğe yön verebilmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Stratejist, Yazar, Öğretim Görevlisi Gökhan Yücel, yapay zeka nedir, yapay zeka kavramı, yapay zeka nesli, yapay zeka neler yapabilir konularında söyleşi ve sunumlarla öğrencilere bilgi verdi.

Yücel, yapay zekanın ilk defa 1920’li yıllarda Robot kelimesinin ortaya çıkması ile gündeme geldiğini, daha sonra 1956 yılında ilk defa yapay zeka araştırmasının yapıldığını öğrencilere aktardı.

Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinin yapay zekanın geliştirilmesi aşamasında çok büyük paralar harcadığını ifade eden Yücel, yapay zekanın insan gibi düşünebilen makinalar olduğunu belirterek, insanların günlük hayatta bir çok alanda teknolojiden faydalandığını, özellikle cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi insanlar tarafından sıklıkla kullanılan cihazların sürekli geliştiğinden bahsetti.

Yücel, teknoloji şirketlerinin, sosyal medya ve benzeri iletişim araçları ile insanlardan topladıkları bilgileri ve geri dönüşlerle elde ettikleri verileri yapay zekanın geliştirilmesinde kullandıklarını iddia etti. Yücel, verdiği bir örnekte, “Amerika’da bir emlakçı internet üzerinden kendi işyerinin bulunduğu yerdeki 5 kilometre çapındaki alanda müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. Bunun için, insanlar tarafından sıklıkla kullanılan bir sosyal medya programında reklamını yayınlatıyor. Bu reklamda hedef kitle, yaş grupları ve cinsiyet gibi ayırıcı özellikler de belirtilerek hedef kitle oluşturuluyor. İşte bu hedef kitleyi belirleyip bulan ve o reklamı, belirlenen insanların görmesini sağlayan yapay zekadır” diye konuştu.

Yapay Zeka Nesli Programı’na Kredi ve Yurtlar Kurumu Aydın İl Müdürü Fethi Karsak, ilçe yurt müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.