Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yapay kelepçeyle normal hayata döndü

SAĞLIK 03.04.2017 - 21:17, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2722+ kez okundu.
 

Yapay kelepçeyle normal hayata döndü

5 yıl önce geçirdiği prostat ameliyatı sonrası idrar yolu kaslarında oluşan hasar nedeni ile idrarını tutamaz olan 76 yaşındaki Rıza Topuz, gün içerisinde 10’un üzerinde alt bezi değiştirmek zorunda kalıyordu.

  AYDIN- Sosyal yaşamını mahveden bu duruma son verebilmek için Özel Medinova Hastanesi Üroloji Polikliniğine başvuran Rıza Topuz, şimdi halinden memnun. Hastası hakkında bilgi veren Özel Medinova Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Talip Baştürk, şunları söyledi: “Hastamız bize, sürekli idrar kaçırma nedeni ile evine mahkûm olmuş, sosyal yaşamı elinden alınmış, mutsuz biri olarak başvurdu. Muayene sonrası hastamıza uygun olabilecek en iyi tedavi yöntemine karar verdik. Özellikle normal prostat büyümesi veya prostat kanserine yönelik geçirilen operasyonlar sonrasında, idrar tutmayı kontrol eden adaleler zarar gördüğü için, sürekli idrar kaçırma meydana gelebiliyor. Bunun için farklı tedavi yöntemleri var. Ancak hastamızda ileri derece idrar kaçırma olduğu için ona en uygun altın yöntem yapay kelepçeyi tercih ettik. Üç ayrı parçadan oluşan bu özellikli cihazı cerrahi operasyon ile uygulamak teknik olarak oldukça zor ve karmaşıktır. Vücudun kabul edebileceği silikon materyalden oluşan bu cihaz, 1- içinde su biriken su haznesi, 2- idrar çıkışı borusu çevresine yerleştirilen kelepçe, 3- bu aleti çalıştırabilmek için koyulan bir kumanda düğmesinden oluşmaktadır. Hasta, idrar torbasına yerleştirilen kumandaya bastığında, idrar çıkışı borusu çevresindeki kelepçe açılır ve idrar çıkışı gerçekleşir. Otomatik olarak belli bir süre sonra kapanan kelepçe sayesinde idrar tutmanın devamlılığı sağlanır. Genellikle 80 -90 oranında başarı sağlayan bu operasyon sayesinde hastamız Rıza Bey’de de tam kuruluk sağlanmış, beze bağımlı yaşamı sona ermiştir.” Başarılı operasyon sonrası taburcu olan Rıza Topuz, “Hayat standardımı düşüren bu durumdan Op. Dr. Ali Talip Baştürk sayesinde kurtuldum. Sevgili doktorum ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Bu durumu yaşayan tüm hastalara bu yöntemi tavsiye ederim” dedi.
5 yıl önce geçirdiği prostat ameliyatı sonrası idrar yolu kaslarında oluşan hasar nedeni ile idrarını tutamaz olan 76 yaşındaki Rıza Topuz, gün içerisinde 10’un üzerinde alt bezi değiştirmek zorunda kalıyordu.

 

AYDIN- Sosyal yaşamını mahveden bu duruma son verebilmek için Özel Medinova Hastanesi Üroloji Polikliniğine başvuran Rıza Topuz, şimdi halinden memnun.

Hastası hakkında bilgi veren Özel Medinova Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Talip Baştürk, şunları söyledi:

“Hastamız bize, sürekli idrar kaçırma nedeni ile evine mahkûm olmuş, sosyal yaşamı elinden alınmış, mutsuz biri olarak başvurdu. Muayene sonrası hastamıza uygun olabilecek en iyi tedavi yöntemine karar verdik.

Özellikle normal prostat büyümesi veya prostat kanserine yönelik geçirilen operasyonlar sonrasında, idrar tutmayı kontrol eden adaleler zarar gördüğü için, sürekli idrar kaçırma meydana gelebiliyor. Bunun için farklı tedavi yöntemleri var. Ancak hastamızda ileri derece idrar kaçırma olduğu için ona en uygun altın yöntem yapay kelepçeyi tercih ettik.

Üç ayrı parçadan oluşan bu özellikli cihazı cerrahi operasyon ile uygulamak teknik olarak oldukça zor ve karmaşıktır. Vücudun kabul edebileceği silikon materyalden oluşan bu cihaz, 1- içinde su biriken su haznesi, 2- idrar çıkışı borusu çevresine yerleştirilen kelepçe, 3- bu aleti çalıştırabilmek için koyulan bir kumanda düğmesinden oluşmaktadır.

Hasta, idrar torbasına yerleştirilen kumandaya bastığında, idrar çıkışı borusu çevresindeki kelepçe açılır ve idrar çıkışı gerçekleşir. Otomatik olarak belli bir süre sonra kapanan kelepçe sayesinde idrar tutmanın devamlılığı sağlanır. Genellikle 80 -90 oranında başarı sağlayan bu operasyon sayesinde hastamız Rıza Bey’de de tam kuruluk sağlanmış, beze bağımlı yaşamı sona ermiştir.”

Başarılı operasyon sonrası taburcu olan Rıza Topuz, “Hayat standardımı düşüren bu durumdan Op. Dr. Ali Talip Baştürk sayesinde kurtuldum. Sevgili doktorum ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim. Bu durumu yaşayan tüm hastalara bu yöntemi tavsiye ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.