Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yangın tatbikatı yapıldı

ASAYİŞ 15.10.2015 - 12:42, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2674+ kez okundu.
 

Yangın tatbikatı yapıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri gençlere eğitim verdi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl personel sporcular ve öğrenciler için düzenlediği yangın tatbikatı bu yıl da gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi eğitim alan sporcular eğitimin ardından düzenlenen tatbikatta yangın söndürme ve kurtarma işlemi yaptı. Tatbikatta eğitimli bir köpek de görev alırken gençler yangın ve acil durumlarda nasıl hareket edeceklerini öğrendiler. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ortaklığında düzenlenen yangın tatbikatı Aydın Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Şefi Mutlu Işık tehlike anında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencilere verdiği eğitime Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, Gençlik Merkezi personeli ve öğrenciler katıldı. Soru- cevap şeklinde geçen eğitimin ardından tatbikat sirenleri devreye girdi ve öğrenciler anlatılanlar doğrultusunda toplantı salonunu terk ettiler. Gençlik  Hizmetleri binasında tatbikat gereği binada mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, tatbikatta K9 cinsi eğitimli Alman Kurdu Falco ekiplere kurtarma çalışmalarında yardım etti. Aydın'daki  ortaokulu, lise dengi ve Gençlik merkezi kursiyer öğrencilerini  kapsayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, "İlimizde gerçekleşecek herhangi bir  yangın durumunda öğrencilerimizi hazırlamak ve eğitmek için bugün tatbikat yapıyoruz. Önce teorik bilgiler verildi ve ardından pratik olarak uygulamalı olarak öğrencilerimize yangın anında neler yapılması gerektiğini gösterdik. İçeride mahsur kalanların nasıl bulunup kurtarılacağı ve yangın anında binalardan uzak durup toplanma merkezlerinde öğrencilerin toplanmasının ne kadar önemli olduğunu anlattık. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye çalışanlarına bu anlamlı desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri gençlere eğitim verdi.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl personel sporcular ve öğrenciler için düzenlediği yangın tatbikatı bu yıl da gerçekleştirildi. Tatbikat öncesi eğitim alan sporcular eğitimin ardından düzenlenen tatbikatta yangın söndürme ve kurtarma işlemi yaptı. Tatbikatta eğitimli bir köpek de görev alırken gençler yangın ve acil durumlarda nasıl hareket edeceklerini öğrendiler.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ortaklığında düzenlenen yangın tatbikatı Aydın Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Şefi Mutlu Işık tehlike anında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencilere verdiği eğitime Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, Gençlik Merkezi personeli ve öğrenciler katıldı.

Soru- cevap şeklinde geçen eğitimin ardından tatbikat sirenleri devreye girdi ve öğrenciler anlatılanlar doğrultusunda toplantı salonunu terk ettiler. Gençlik  Hizmetleri binasında tatbikat gereği binada mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, tatbikatta K9 cinsi eğitimli Alman Kurdu Falco ekiplere kurtarma çalışmalarında yardım etti.

Aydın'daki  ortaokulu, lise dengi ve Gençlik merkezi kursiyer öğrencilerini  kapsayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın Gençlik Merkezi Müdürü Mikail Kavaklı, "İlimizde gerçekleşecek herhangi bir  yangın durumunda öğrencilerimizi hazırlamak ve eğitmek için bugün tatbikat yapıyoruz. Önce teorik bilgiler verildi ve ardından pratik olarak uygulamalı olarak öğrencilerimize yangın anında neler yapılması gerektiğini gösterdik. İçeride mahsur kalanların nasıl bulunup kurtarılacağı ve yangın anında binalardan uzak durup toplanma merkezlerinde öğrencilerin toplanmasının ne kadar önemli olduğunu anlattık. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye çalışanlarına bu anlamlı desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.