Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Yabancı öğrenciler Ebru sanatını öğreniyor

KÜLTÜR 10.08.2016 - 12:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3923+ kez okundu.
 

Yabancı öğrenciler Ebru sanatını öğreniyor

Türkçe Yaz Okulu öğrencilerin Ebru sanatını yaşattı

AYDIN- Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi TÖMER Türkçe Yaz Okulu kapsamında Aydın’a gelen öğrenciler, yöresel halk oyunları ve ebru sanatı dersi alıyor. Emre Enstitüsünce koordine edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) 10 ülkeden 21 öğrenciyi konuk ederek, bir ay boyunca Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı tanıyor. Afganistan, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan gelen 21 öğrenci Ebru sanatına merak sararak ustalar elinden ebru sanatını öğreniyorlar. Ebru Sanatı Ustası Yusuf Arslan, verdiği eğitimden mutluluk duyduğunu belirterek, ”Buraya misafir olarak gelen öğrencilere bizim sanatımız olan Ebru’yu öğretmeye çalışıyorum. Yaklaşık 6-7 yıldır Ebru Sanatı ile uğraşıyorum. Hobi olarak başladığım bu sanatı, farklı kültürlerden gelen öğrencilerimize öğretmekten mutluluk duyuyorum. Bizim sanatımız olan Ebru sanatı baş tacı yaparak en iyi şekilde eğitimini vermek için çaba gösteriyorum. Farklı ülkelerden gelen öğrencilere en iyi şekilde kültürümüzü öğretmek ve yaşatmak bizlerin görevidir. Bu görevi bana verilmesinden de gerçekten gurur duyuyorum. Öğrencilerimiz derslere yoğun ilgi göstererek çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Onlara bu sanatı öğretmekten mutluyum” dedi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADU) Türk Dili Bölümü öğretim görevlisi Birsen Doğar ise, ”Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında ilimize gelen öğrenciler üç haftadır buradalar. Büyük bir proje kapsamında 21 üniversite ve 16 şehirde bu proje yürütülmektedir. Biz burada öğrencilerimize sabahtan öğlene kadar ders, öğleden sonra ise Türk kültürünü tanıtmak adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu şekilde Türk kültürünü dünyaya tanıtmış olacağız. Etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz Ebru Sanatına büyük bir ilgi göstererek öğrenmek istediler. Bizlerde onlara bu imkanlar doğrultusunda Ebru yapmasını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz büyük bir özveri ile sanatı ustasından öğreniyorlar” şeklinde konuştu. Türkçe Yaz Okulu programıyla Aydın’a gelen Bosna Herkek’li Lejla Sadikovic, Ebru eğitimden memnun olduğunu belirterek, ”Ebru sanatını katıldığım bir kitap fuarında görmüştüm ama şuana kadar hiç yapmamıştım. Bir haftadır burada Ebru Sanatını öğreniyoruz. Program kapsamında buraya gelerek ülkenin kültürünü, yemekleri, sanatını ve yöresel oyunlarını öğrenme imkanını bulduk. Burada olmaktan mutluyum” diye konuştu.
Türkçe Yaz Okulu öğrencilerin Ebru sanatını yaşattı

AYDIN- Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi TÖMER Türkçe Yaz Okulu kapsamında Aydın’a gelen öğrenciler, yöresel halk oyunları ve ebru sanatı dersi alıyor.

Emre Enstitüsünce koordine edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında, Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) 10 ülkeden 21 öğrenciyi konuk ederek, bir ay boyunca Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı tanıyor. Afganistan, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan gelen 21 öğrenci Ebru sanatına merak sararak ustalar elinden ebru sanatını öğreniyorlar.

Ebru Sanatı Ustası Yusuf Arslan, verdiği eğitimden mutluluk duyduğunu belirterek, ”Buraya misafir olarak gelen öğrencilere bizim sanatımız olan Ebru’yu öğretmeye çalışıyorum. Yaklaşık 6-7 yıldır Ebru Sanatı ile uğraşıyorum. Hobi olarak başladığım bu sanatı, farklı kültürlerden gelen öğrencilerimize öğretmekten mutluluk duyuyorum. Bizim sanatımız olan Ebru sanatı baş tacı yaparak en iyi şekilde eğitimini vermek için çaba gösteriyorum. Farklı ülkelerden gelen öğrencilere en iyi şekilde kültürümüzü öğretmek ve yaşatmak bizlerin görevidir. Bu görevi bana verilmesinden de gerçekten gurur duyuyorum. Öğrencilerimiz derslere yoğun ilgi göstererek çok güzel eserler ortaya çıkarıyorlar. Onlara bu sanatı öğretmekten mutluyum” dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADU) Türk Dili Bölümü öğretim görevlisi Birsen Doğar ise, ”Yunus Emre Enstitüsü ve Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında ilimize gelen öğrenciler üç haftadır buradalar. Büyük bir proje kapsamında 21 üniversite ve 16 şehirde bu proje yürütülmektedir. Biz burada öğrencilerimize sabahtan öğlene kadar ders, öğleden sonra ise Türk kültürünü tanıtmak adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu şekilde Türk kültürünü dünyaya tanıtmış olacağız. Etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz Ebru Sanatına büyük bir ilgi göstererek öğrenmek istediler. Bizlerde onlara bu imkanlar doğrultusunda Ebru yapmasını öğretiyoruz. Öğrencilerimiz büyük bir özveri ile sanatı ustasından öğreniyorlar” şeklinde konuştu.

Türkçe Yaz Okulu programıyla Aydın’a gelen Bosna Herkek’li Lejla Sadikovic, Ebru eğitimden memnun olduğunu belirterek, ”Ebru sanatını katıldığım bir kitap fuarında görmüştüm ama şuana kadar hiç yapmamıştım. Bir haftadır burada Ebru Sanatını öğreniyoruz. Program kapsamında buraya gelerek ülkenin kültürünü, yemekleri, sanatını ve yöresel oyunlarını öğrenme imkanını bulduk. Burada olmaktan mutluyum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.