Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Volkswagen üç Ar-Ge yöneticisinin görevini askıya aldı

28.09.2015 - 06:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3069+ kez okundu.
 

Volkswagen üç Ar-Ge yöneticisinin görevini askıya aldı

Alman otomobil devi Volkswagen´in üç Ar-Ge yöneticisini görevinden aldığı belirtiliyor.

Dizel motorlarda emisyon değerlerinin manipüle edildiğinin ortaya çıkması üzerine Çarşamba günü istifa eden VW CEO´su Martin Winterkorn´un ardından, Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Audi, VW ve Porsche´nin araştırma geliştirme birimlerinin başındaki isimlerin görevlerinin askıya alındığı belirtiliyor. Ekonomi gazetesi Handelsblatt, Audi, VW ve Porsche Ar-Ge menajerleri Ulrich Hackenberg, Heinz-Jacob Neußer ve Wolfgang Hatz´ın görevden alındıklarını yazdı. Gazete, emisyon skandalında politik sorumluluğu geçtiğimiz Çarşamba günü istifa ederek üstlenen Martin Winterkorn´un ardından, üç menajerin de görevden uzaklaştırılarak teknik sorumluluğu almış olduklarını kaydetti. AUDİ MENEJERİ DİRENİYOR Handelsblatt´ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Audi Ar-Ge sorumlusu Ulrich Hackenberg, görevden alınmasına itiraz ediyor. Üç yöneticinin görevden alındığına dair Audi, VW ve Porsche´den henüz bir açıklama yapılmadı. Skandalın ardından istifa eden Winterkorn´un yerine Cuma günü Porsche´nin CEO´su Matthias Müller getirilmişti.  12 FARKLI MARKA Dünya çapında   600 bin kişinin çalıştığı Volkswagen Grubu bünyesinde VW binek otomobilleri, Audi, SEAT, SKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, VW ticari araçlar, Scania ve MAN olmak üzere, 12 farklı marka bulunuyor. VW grubu dünya genelinde günde 41 bin araç üretiyor. Dünya otomobil üretiminin 2014 itibariyle yüzde 12,9´unu gerçekleştiren VW, 159 ülkede yılda 10 milyonun üzerinde araç satışı ile 2014 yılını 202 milyar euro ciro ve 11,1 milyar euro net kar  ile kapadı.
Alman otomobil devi Volkswagen´in üç Ar-Ge yöneticisini görevinden aldığı belirtiliyor.

Dizel motorlarda emisyon değerlerinin manipüle edildiğinin ortaya çıkması üzerine Çarşamba günü istifa eden VW CEO´su Martin Winterkorn´un ardından, Volkswagen Grubu bünyesinde bulunan Audi, VW ve Porsche´nin araştırma geliştirme birimlerinin başındaki isimlerin görevlerinin askıya alındığı belirtiliyor.

Ekonomi gazetesi Handelsblatt, Audi, VW ve Porsche Ar-Ge menajerleri Ulrich Hackenberg, Heinz-Jacob Neußer ve Wolfgang Hatz´ın görevden alındıklarını yazdı.

Gazete, emisyon skandalında politik sorumluluğu geçtiğimiz Çarşamba günü istifa ederek üstlenen Martin Winterkorn´un ardından, üç menajerin de görevden uzaklaştırılarak teknik sorumluluğu almış olduklarını kaydetti.

AUDİ MENEJERİ DİRENİYOR

Handelsblatt´ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Audi Ar-Ge sorumlusu Ulrich Hackenberg, görevden alınmasına itiraz ediyor. Üç yöneticinin görevden alındığına dair Audi, VW ve Porsche´den henüz bir açıklama yapılmadı.

Skandalın ardından istifa eden Winterkorn´un yerine Cuma günü Porsche´nin CEO´su Matthias Müller getirilmişti. 

12 FARKLI MARKA

Dünya çapında   600 bin kişinin çalıştığı Volkswagen Grubu bünyesinde VW binek otomobilleri, Audi, SEAT, SKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, VW ticari araçlar, Scania ve MAN olmak üzere, 12 farklı marka bulunuyor. VW grubu dünya genelinde günde 41 bin araç üretiyor. Dünya otomobil üretiminin 2014 itibariyle yüzde 12,9´unu gerçekleştiren VW, 159 ülkede yılda 10 milyonun üzerinde araç satışı ile 2014 yılını 202 milyar euro ciro ve 11,1 milyar euro net kar  ile kapadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.