Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

'Vicdan Konvoyu' Aydın’dan yola çıktı

GENEL 07.03.2018 - 10:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3323+ kez okundu.
 

'Vicdan Konvoyu' Aydın’dan yola çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan, her gün işkence ve şiddete maruz kalan kadınların seslerini duyurmak için” oluşturduğunu belirttiği “Vicdan Konvoyu” Aydın’dan Hatay'a doğru yola çıktı.

AYDIN- Yapılan açıklamada, “Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan 30 kişilik Vicdan Konvoyu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden dünyaya seslenmek için Aydın Kent Meydanı’ndan hareket etti” denildi. İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Aydın’ın Efeler İlçesinden hareket eden “Vicdan Konvoyu”nun, gece diğer illerden gelen konvoylarla Adana’da buluşup Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gideceği ifade edildi. Hatay’a hareket etmeden önce açıklama yapan Aydın İHH Kadın Kolları Başkanı Nur Akkuş, şunları söyledi: “Dünyanın sadece Batısında yaşayan haklarının zaten sahibi olan kadınları gündeme getiren Dünya basınına Dünya’nın Doğusunda da hakları elinden alınmış onuru, namusu çiğnenmiş kadınların olduğunu söylemek için 8 Mart’ta inşallah Reyhanlı’da olmak üzere Aydın’dan 30 kişi yola çıkıyoruz. Dünyada Güney Afrika’dan Saray Bosna’ya, Pakistan Milletvekillerinden Doğu Türkistanlı gönüllülere kadar 55 ülkeden katılımcısı olan uluslararası bir konvoyuz. Programımız üç gün sürecek. İstanbul’dan çıkan kafile dün saat 10.30’da miting yaparak yola çıktı. Biz de inşallah bugün Adana’da onlara katılacağız.” Konvoyda yer alan Aydın İHH Kadın Kolları Sosyal İşler Sorumlusu Gülçin Tunç ise, “Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı tutulan ve işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olarak kadınlar için vicdan konvoyunu yola çıkarıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde binlerce kadınla dünyanın kör olduğu bu savaş suçunu Reyhanlı sınırında Dünyaya haykırmak için biz de Aydın’dan yola çıkıyoruz” diye konuştu.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan, her gün işkence ve şiddete maruz kalan kadınların seslerini duyurmak için” oluşturduğunu belirttiği “Vicdan Konvoyu” Aydın’dan Hatay'a doğru yola çıktı.

AYDIN- Yapılan açıklamada, “Suriye’de 7 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlara dikkat çekmek ve özgürlüklerini talep etmek için oluşturulan 30 kişilik Vicdan Konvoyu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden dünyaya seslenmek için Aydın Kent Meydanı’ndan hareket etti” denildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Aydın’ın Efeler İlçesinden hareket eden “Vicdan Konvoyu”nun, gece diğer illerden gelen konvoylarla Adana’da buluşup Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gideceği ifade edildi.

Hatay’a hareket etmeden önce açıklama yapan Aydın İHH Kadın Kolları Başkanı Nur Akkuş, şunları söyledi:

“Dünyanın sadece Batısında yaşayan haklarının zaten sahibi olan kadınları gündeme getiren Dünya basınına Dünya’nın Doğusunda da hakları elinden alınmış onuru, namusu çiğnenmiş kadınların olduğunu söylemek için 8 Mart’ta inşallah Reyhanlı’da olmak üzere Aydın’dan 30 kişi yola çıkıyoruz.

Dünyada Güney Afrika’dan Saray Bosna’ya, Pakistan Milletvekillerinden Doğu Türkistanlı gönüllülere kadar 55 ülkeden katılımcısı olan uluslararası bir konvoyuz.

Programımız üç gün sürecek. İstanbul’dan çıkan kafile dün saat 10.30’da miting yaparak yola çıktı. Biz de inşallah bugün Adana’da onlara katılacağız.”

Konvoyda yer alan Aydın İHH Kadın Kolları Sosyal İşler Sorumlusu Gülçin Tunç ise, “Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı tutulan ve işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için dünyaya bir çağrı olarak kadınlar için vicdan konvoyunu yola çıkarıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde binlerce kadınla dünyanın kör olduğu bu savaş suçunu Reyhanlı sınırında Dünyaya haykırmak için biz de Aydın’dan yola çıkıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.