Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Veterinerlere embriyo transferi kursu

GÜNCEL 28.07.2019 - 16:02, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3373+ kez okundu.
 

Veterinerlere embriyo transferi kursu

Aydın Veteriner Hekimleri Odası’ndan Embriyo Transferi kursu

AYDIN - Aydın Veteriner Hekimleri Odası tarafından, beş günlük yoğun eğitim programıyla “Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu” düzenlendi. Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, düzenlenen “Embriyo Transferé kursu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Aydın Veteriner Hekimleri Odamızda, Veteriner Hekimlere yönelik, Tarım ve Orman Bakanlığı Yetkisi ve Sertifikalandırması ile 5 gün süren, laboratuvar, çiftlik ve mezbaha materyalleri destekli, ‘Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu’nu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın’da bir ilk olmasının yanı sıra, Türkiye’de de ender sayıda gerçekleştirilmiş olan bu eğitim programını organize ederek, şehrimizin ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden eğitime katılan meslektaşlarımızı odamızda ağırlamaktan büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Embriyo transferi uygulaması, ırk ıslahının ve genetik ilerlemenin hızlandırılması konusunda büyük öneme sahiptir. Bu uygulamanın yaygınlaşması ülkemiz hayvancılığında taşları çok olumlu yönden yerinden oynatacaktır. Yurtdışından Verimi ve genetik kapasitesi yüksek hayvanları satın alabilmek, ithal edebilmek maalesef mümkün değil, hiç kimse bir başkasına, kendi işletmesinin göz bebeği hayvanlarını satmak istemez, gözden çıkardıkları, işletmelerine fayda sağlamayacağını düşündükleri hayvanları satmak isterler. Ancak bu kaliteli ineklerin embriyoları satın alınabilir ve ülkemizdeki ineklere embriyo transferi uygulamalarıyla nakledilerek kısa sürede yüksek kapasiteli hayvanlar elde edilebilir. Biz ülke hayvancılığımız için embriyo transferi konusunun büyük öneme sahip olduğunun farkındayız ve meslektaşlarımızın bu konuda uzmanlaşması, embriyo transferi uygulamalarının yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Bu ve benzeri eğitimleri sıklıkla düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz. Kurs Eğitmenimiz, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya hocamıza, davetimizi geri çevirmeyerek kurs süresince bizlerle olan Veteriner Doğum ve Jinekoloji Uzmanı meslektaşımız Dr. Fatih Kuzugüden’e, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Personeli Veteriner Hekim Mustafa Dilek’e, Eğitim Uygulamaları için hastalıktan ari modern çiftliğinin kapılarını bizlere açan meslektaşımız Veteriner Hekim Batuhan Akdeniz’e ve kursumuza katılan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”
Aydın Veteriner Hekimleri Odası’ndan Embriyo Transferi kursu

AYDIN - Aydın Veteriner Hekimleri Odası tarafından, beş günlük yoğun eğitim programıyla “Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu” düzenlendi.

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin, düzenlenen “Embriyo Transferé kursu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Aydın Veteriner Hekimleri Odamızda, Veteriner Hekimlere yönelik, Tarım ve Orman Bakanlığı Yetkisi ve Sertifikalandırması ile 5 gün süren, laboratuvar, çiftlik ve mezbaha materyalleri destekli, ‘Sığırlarda Embriyo Transferi Kursu’nu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Aydın’da bir ilk olmasının yanı sıra, Türkiye’de de ender sayıda gerçekleştirilmiş olan bu eğitim programını organize ederek, şehrimizin ve ülkemizin çeşitli bölgelerinden eğitime katılan meslektaşlarımızı odamızda ağırlamaktan büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Embriyo transferi uygulaması, ırk ıslahının ve genetik ilerlemenin hızlandırılması konusunda büyük öneme sahiptir. Bu uygulamanın yaygınlaşması ülkemiz hayvancılığında taşları çok olumlu yönden yerinden oynatacaktır. Yurtdışından Verimi ve genetik kapasitesi yüksek hayvanları satın alabilmek, ithal edebilmek maalesef mümkün değil, hiç kimse bir başkasına, kendi işletmesinin göz bebeği hayvanlarını satmak istemez, gözden çıkardıkları, işletmelerine fayda sağlamayacağını düşündükleri hayvanları satmak isterler.

Ancak bu kaliteli ineklerin embriyoları satın alınabilir ve ülkemizdeki ineklere embriyo transferi uygulamalarıyla nakledilerek kısa sürede yüksek kapasiteli hayvanlar elde edilebilir. Biz ülke hayvancılığımız için embriyo transferi konusunun büyük öneme sahip olduğunun farkındayız ve meslektaşlarımızın bu konuda uzmanlaşması, embriyo transferi uygulamalarının yaygınlaşması için elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Bu ve benzeri eğitimleri sıklıkla düzenliyoruz, düzenlemeye de devam edeceğiz.

Kurs Eğitmenimiz, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Sağırkaya hocamıza, davetimizi geri çevirmeyerek kurs süresince bizlerle olan Veteriner Doğum ve Jinekoloji Uzmanı meslektaşımız Dr. Fatih Kuzugüden’e, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Personeli Veteriner Hekim Mustafa Dilek’e, Eğitim Uygulamaları için hastalıktan ari modern çiftliğinin kapılarını bizlere açan meslektaşımız Veteriner Hekim Batuhan Akdeniz’e ve kursumuza katılan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.