Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Vergi borçlarını yapılandırma fırsatı devam ediyor

EKONOMİ 08.08.2018 - 11:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3698+ kez okundu.
 

Vergi borçlarını yapılandırma fırsatı devam ediyor

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında 31 Temmuz’da sona eren başvuru süresi, vatandaşların yoğun talebi üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldı.

AYDIN- Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Toplumun her kesimini ilgilendiren, birikmiş borçların faizsiz ve zamsız indirimli bir şekilde ödeme imkânı sunan Yapılandırma Kanunu kapsamında her vatandaşın borcu olup olmadığını sorgulanması büyük önem arz etmektedir. Yapılandırma kanunu kapsamında olup henüz müracaat edilemeyen borçlar küçük rakamlardan ve toplumun büyük kesimini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayolu taşıma kanununa göre kesilen para cezaları, öğrenim katkı kredisi borçları, ecrimisiller gibi alacaklar olduğundan vatandaşlar tarafından borç sorgulaması yapılması çok önemlidir. Mükelleflerinizin e-Devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı veya vergi dairelerinden vergi borç sorgulaması yapması ve yapılandırma kapsamında borçları bulunmakta ise, başvurularını yapıp indirimli bir şekilde borçlarını yapılandırmalarında büyük fayda bulunmaktadır. Başvurular 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının ve e-Devlet adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabilecektir. Ayrıca vatandaşlarımızın yapılandırma başvurularında yoğunlukla karşılaşmama açısından son günleri beklemeksizin yapılandırma taleplerini yapmaları işlemlerin kolaylığı açısından önemlidir. Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının adresinde yer alan dokümanlardan veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla veya Aydın Vergi Dairesi Başkanlığımızdan cevap alabilirsiniz. Vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularını en kısa sürede sonuçlandırmaktadır.”
7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında 31 Temmuz’da sona eren başvuru süresi, vatandaşların yoğun talebi üzerine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldı.

AYDIN- Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Toplumun her kesimini ilgilendiren, birikmiş borçların faizsiz ve zamsız indirimli bir şekilde ödeme imkânı sunan Yapılandırma Kanunu kapsamında her vatandaşın borcu olup olmadığını sorgulanması büyük önem arz etmektedir.

Yapılandırma kanunu kapsamında olup henüz müracaat edilemeyen borçlar küçük rakamlardan ve toplumun büyük kesimini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezaları, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayolu taşıma kanununa göre kesilen para cezaları, öğrenim katkı kredisi borçları, ecrimisiller gibi alacaklar olduğundan vatandaşlar tarafından borç sorgulaması yapılması çok önemlidir. Mükelleflerinizin e-Devlet, Gelir İdaresi Başkanlığı veya vergi dairelerinden vergi borç sorgulaması yapması ve yapılandırma kapsamında borçları bulunmakta ise, başvurularını yapıp indirimli bir şekilde borçlarını yapılandırmalarında büyük fayda bulunmaktadır.

Başvurular 27 Ağustos 2018 Pazartesi gününe kadar bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının ve e-Devlet adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabilecektir. Ayrıca vatandaşlarımızın yapılandırma başvurularında yoğunlukla karşılaşmama açısından son günleri beklemeksizin yapılandırma taleplerini yapmaları işlemlerin kolaylığı açısından önemlidir.

Kanunla ilgili her türlü sorunuza Gelir İdaresi Başkanlığının adresinde yer alan dokümanlardan veya 444 0 189 VİMER aracılığıyla veya Aydın Vergi Dairesi Başkanlığımızdan cevap alabilirsiniz. Vergi dairelerimiz tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili başvurularını en kısa sürede sonuçlandırmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.