Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Veliler yeni bina istiyor

GÜNCEL 17.11.2020 - 10:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2951+ kez okundu.
 

Veliler yeni bina istiyor

Aydın'ın Söke ilçesi öğrenci velileri depremde zarar gören okul binasının yeniden yapılmasını istiyor.

SÖKE - Aydın’ın Söke ilçesi Yenikent Mahallesi’nde bulunan Nebahat Alpan İlkokulu binasına, yaşanan 6.6’lık depremin ardından yüzde 39 oranında dayanıksızlık raporu verildi. 1998 yılından bu yana kullanılan binanın 2018 yılında yapılan incelemelerinde de yüzde 49’luk oranda depreme dayanıksız olduğu belirtilmiş, o dönemde de güçlendirme yapılması gündeme gelmişti. Okul önünde toplanan Nebahat Alpan İlkokulu velileri okul binasının tadilatla güçlendirilmesi yerine binanın yıkılarak, yeniden inşa edilmesini istiyor. Bu kapsamda imza kampanyası başlatan veliler, bir de açıklama yaptı.
Aydın'ın Söke ilçesi öğrenci velileri depremde zarar gören okul binasının yeniden yapılmasını istiyor.

SÖKE - Aydın’ın Söke ilçesi Yenikent Mahallesi’nde bulunan Nebahat Alpan İlkokulu binasına, yaşanan 6.6’lık depremin ardından yüzde 39 oranında dayanıksızlık raporu verildi. 1998 yılından bu yana kullanılan binanın 2018 yılında yapılan incelemelerinde de yüzde 49’luk oranda depreme dayanıksız olduğu belirtilmiş, o dönemde de güçlendirme yapılması gündeme gelmişti.

Okul önünde toplanan Nebahat Alpan İlkokulu velileri okul binasının tadilatla güçlendirilmesi yerine binanın yıkılarak, yeniden inşa edilmesini istiyor. Bu kapsamda imza kampanyası başlatan veliler, bir de açıklama yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.