Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Vektörle mücadele hizmeti başladı

EKONOMİ 24.02.2015 - 12:47, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3704+ kez okundu.
 

Vektörle mücadele hizmeti başladı

Efeler Belediyesi, projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından “Vektörle Mücadele ve İlaçlama” hizmeti yerine getirilmeye başlandı.

Efeler Belediyesi, projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından “Vektörle Mücadele ve İlaçlama” hizmeti yerine getirilmeye başlandı. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kemirgen (fare, sıçan), tahtakurusu, pire, bit gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele edilmeye başlandığını ve bu mücadelenin dünyada kullanılan en gelişmiş bilimsel (Fiziksel, Biyolojik, Kültürel, Kimyasal), mücadele yöntemleriyle yapıldığı bilgisi verildi.Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile ibadethanelerin ücretsiz ilaçlanmasının yapıldığını belirten Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan,” Belediyemiz 2015 yılı Meclis kararına göre okullarımızdan ve ibadethanelerimizden vektörler ile mücadele (ilaçlama) da ücret alınmazken diğer kurum ve kuruluşlardan metrekaresi 30 kuruş olarak belirlenmiştir. Kullanılan ilaçlar insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlardır. Vektörlerle mücadele etmek için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından biyolog, ziraat Mühendisi, veteriner teknikerinden oluşan uzman beş kişilik ekip oluşturulmuştur. Vektörlerle mücadele ederken amacımız bu canlıların tamamen imhası değil salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulmasıdır. Projemizin ilk uygulamasını gelen talep üzerine Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladı. Şahıs, kurum ve kuruluşların ilaçlama ihtiyacı duyduklarında Sağlık İşleri Müdürlüğümüze şahsen veya 444 80 09, 1376 dahili numaradan ulaşmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.Vektörler Nedir?Mikroorganizmaları bünyesinde barındıran, taşıyan, bunları insan vücuduna sokan, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yayan ve insanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren tüm canlılara verilen genel bir isimdir.
Efeler Belediyesi, projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından “Vektörle Mücadele ve İlaçlama” hizmeti yerine getirilmeye başlandı.

Efeler Belediyesi, projeleri ile örnek olmaya devam ediyor. Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından “Vektörle Mücadele ve İlaçlama” hizmeti yerine getirilmeye başlandı.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kemirgen (fare, sıçan), tahtakurusu, pire, bit gibi insan sağlığını tehdit eden vektörlerle mücadele edilmeye başlandığını ve bu mücadelenin dünyada kullanılan en gelişmiş bilimsel (Fiziksel, Biyolojik, Kültürel, Kimyasal), mücadele yöntemleriyle yapıldığı bilgisi verildi.Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile ibadethanelerin ücretsiz ilaçlanmasının yapıldığını belirten Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan,” Belediyemiz 2015 yılı Meclis kararına göre okullarımızdan ve ibadethanelerimizden vektörler ile mücadele (ilaçlama) da ücret alınmazken diğer kurum ve kuruluşlardan metrekaresi 30 kuruş olarak belirlenmiştir. Kullanılan ilaçlar insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlardır. Vektörlerle mücadele etmek için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz tarafından biyolog, ziraat Mühendisi, veteriner teknikerinden oluşan uzman beş kişilik ekip oluşturulmuştur.

Vektörlerle mücadele ederken amacımız bu canlıların tamamen imhası değil salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulmasıdır. Projemizin ilk uygulamasını gelen talep üzerine Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başladı. Şahıs, kurum ve kuruluşların ilaçlama ihtiyacı duyduklarında Sağlık İşleri Müdürlüğümüze şahsen veya 444 80 09, 1376 dahili numaradan ulaşmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.Vektörler Nedir?Mikroorganizmaları bünyesinde barındıran, taşıyan, bunları insan vücuduna sokan, çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yayan ve insanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren tüm canlılara verilen genel bir isimdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.