Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Vatandaşların köprü isyanı

GENEL 15.12.2018 - 16:25, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2901+ kez okundu.
 

Vatandaşların köprü isyanı

Mahalle sakinleri 1 yıldır yapılmayan köprüleri için yetkililerden yardım istediler AYDIN- Aydın Efeler İlçesi’ne bağlı Umurlu Mahallesi ile Emirdoğan arasında yaşayan vatandaşlar, bir yıldır yapılmayan köprüye isyan etti. Çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen hiçbir kurumun sorunlarına çare olmadığını belirten mahalle sakinleri, “Gittiğimiz her kurum topu birbirinin üzerine atıyor. Yıkılan yaya köprüsünü bir yıldır yapmadılar. Çocuklarımızı buz gibi havada çayın içinden geçirmek zorunda kalıyoruz” diye konuştular.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, geçen yıl mart ayında etkili olan sağnak yağışlarda Umurlu ile Emirdoğan arasında kalan 3. Küme Evleri’nde yaşayan vatandaşların kullandığı Emirdoğan Çayı üzerindeki yaya köprüsünü sel aldı. Yerinden sökülen ve sadece yaya ve motosikletlilerin kullandığı demir köprü, yaklaşık 20 metre ileriye sürüklenip burada kaldı. Aradan geçen zaman zarfında defalarca, Efeler Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürlüğü, Aydın Valiliği ve DSİ 21. Şube Müdürlüğü’ne müracaat ettiklerini belirten mahalle sakinleri “Kimse yardımcı olmuyor. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Gittiğimiz her kurum bizi başka kuruma gönderiyor. Biz bu çağda çaydan karşıya geçemediğimiz için evden çıkamıyoruz” diye konuştular. Bölgede bulunan evlerde oturan, Batur, Polat, Taşdelen ve Güleç Aileleri okula giden çocuklarının olduğunu bu nedenle her gün ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Yağışların artmasıyla birlikte çayın suyunun yükseleceğini ve bu durumda çocukların okula dahi gidemeyeceğini belirten mahalle sakinleri bir an önce yıkılan demir köprünün yerine monte edilmesini istediler. Kendi imkanları ile tahtadan kurdukları bir köprü ile çaydan karşıya geçmeye çalıştıklarını ancak bunun da çok tehlikeli olduğunu belirten mahalle sakinleri, çoğu zaman çaydan çocukları kendi sırtlarında geçirdiklerini söylediler. Çoğu zaman çocukların tahta köprüden geçmeye korktukları için paçalarını sıvayıp buz gibi çaydan ıslanarak geçmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlardan Remziye Polat, “Kış geldiğinden bu yana pazara bile gidemiyorum. Yalnız başıma geçemediğim köprüden pazar eşyası ile geçmemiz mümkün değil” diyerek bir yıldır köprünün yapılmamasına tepki gösterdi. Yazın çayda su olmadığı için fazla sorun yaşanmadığını ancak kışın okula gidip gelirken günde iki defa çaydan geçmek zorunda olan öğrenciler ise çok zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.
Mahalle sakinleri 1 yıldır yapılmayan köprüleri için yetkililerden yardım istediler AYDIN- Aydın Efeler İlçesi’ne bağlı Umurlu Mahallesi ile Emirdoğan arasında yaşayan vatandaşlar, bir yıldır yapılmayan köprüye isyan etti. Çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen hiçbir kurumun sorunlarına çare olmadığını belirten mahalle sakinleri, “Gittiğimiz her kurum topu birbirinin üzerine atıyor. Yıkılan yaya köprüsünü bir yıldır yapmadılar. Çocuklarımızı buz gibi havada çayın içinden geçirmek zorunda kalıyoruz” diye konuştular.

AYDIN- Edinilen bilgiye göre, geçen yıl mart ayında etkili olan sağnak yağışlarda Umurlu ile Emirdoğan arasında kalan 3. Küme Evleri’nde yaşayan vatandaşların kullandığı Emirdoğan Çayı üzerindeki yaya köprüsünü sel aldı. Yerinden sökülen ve sadece yaya ve motosikletlilerin kullandığı demir köprü, yaklaşık 20 metre ileriye sürüklenip burada kaldı. Aradan geçen zaman zarfında defalarca, Efeler Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Müdürlüğü, Aydın Valiliği ve DSİ 21. Şube Müdürlüğü’ne müracaat ettiklerini belirten mahalle sakinleri “Kimse yardımcı olmuyor. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Gittiğimiz her kurum bizi başka kuruma gönderiyor. Biz bu çağda çaydan karşıya geçemediğimiz için evden çıkamıyoruz” diye konuştular.

Bölgede bulunan evlerde oturan, Batur, Polat, Taşdelen ve Güleç Aileleri okula giden çocuklarının olduğunu bu nedenle her gün ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Yağışların artmasıyla birlikte çayın suyunun yükseleceğini ve bu durumda çocukların okula dahi gidemeyeceğini belirten mahalle sakinleri bir an önce yıkılan demir köprünün yerine monte edilmesini istediler.

Kendi imkanları ile tahtadan kurdukları bir köprü ile çaydan karşıya geçmeye çalıştıklarını ancak bunun da çok tehlikeli olduğunu belirten mahalle sakinleri, çoğu zaman çaydan çocukları kendi sırtlarında geçirdiklerini söylediler.

Çoğu zaman çocukların tahta köprüden geçmeye korktukları için paçalarını sıvayıp buz gibi çaydan ıslanarak geçmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlardan Remziye Polat, “Kış geldiğinden bu yana pazara bile gidemiyorum. Yalnız başıma geçemediğim köprüden pazar eşyası ile geçmemiz mümkün değil” diyerek bir yıldır köprünün yapılmamasına tepki gösterdi.

Yazın çayda su olmadığı için fazla sorun yaşanmadığını ancak kışın okula gidip gelirken günde iki defa çaydan geçmek zorunda olan öğrenciler ise çok zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.