Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Vatandaşlar AYULAŞ'a akın etti!

GENEL 19.08.2015 - 10:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3605+ kez okundu.
 

Vatandaşlar AYULAŞ'a akın etti!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete başlayan sarı otobüslerde kullanılan Ay-Kart'tan indirimli veya ücretsiz olarak faydalanmak isteyenlerin müracaatları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'nda yoğunluk yaşıyor.

Sarı otobüslerde ücretsiz veya indirimli seyahat edebilmek için, AYULAŞ'a müracaatlar Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi'nde bulunan hizmet binasında işlemler gerçekleştiriliyor. Yeni hizmet binasının açılmasıyla birlikte ücretsiz veya indirimli uygulamadan yararlanabilmek için gerekli niteliklere sahip vatandaşlar, başvuru dairesine akın etti. Ülke genelinde de bazı vatandaşlara verilen ulaşım haklarından ücretsiz veya indirimli olarak seyahat edebilme uygulaması Aydın'da hizmete başlayan sarı otobüslerde de uygulanıyor. Sarı otobüslerde ücretsiz olarak seyahat edebilme hakkına sahip vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş üstü ve engel sahibi vatandaşlar olarak belirlenirken indirim uygulamasından sadece öğrenciler yararlanabilecek. Polis memurları ve basın mensuplarının ücretiz ulaşım yapıp yapamayacağı ise Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. HANGİ BELGELER İSTENİYOR? Uygulamalardan dahilindeki vatandaşların AYULAŞ'a kimlik fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafın yanında; şehit yakınlarından resmi şehitlik belgesi ve aile tablosu, gazilerden gazi kimlik kartı, engel sahibi vatandaşlardan ise TC kimlik numarasını ve engellilik oranını içeren nüfus cüzdan fotokopisi ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi'nden alınmış özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu isteniyor. İndirimden yararlanabilecek öğrencilerden fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafın dışında, son 6 ayda alınmış onaylı öğrenci belgesinin aslı talep ediliyor.
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete başlayan sarı otobüslerde kullanılan Ay-Kart'tan indirimli veya ücretsiz olarak faydalanmak isteyenlerin müracaatları nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'nda yoğunluk yaşıyor.

Sarı otobüslerde ücretsiz veya indirimli seyahat edebilmek için, AYULAŞ'a müracaatlar Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi'nde bulunan hizmet binasında işlemler gerçekleştiriliyor. Yeni hizmet binasının açılmasıyla birlikte ücretsiz veya indirimli uygulamadan yararlanabilmek için gerekli niteliklere sahip vatandaşlar, başvuru dairesine akın etti.

Ülke genelinde de bazı vatandaşlara verilen ulaşım haklarından ücretsiz veya indirimli olarak seyahat edebilme uygulaması Aydın'da hizmete başlayan sarı otobüslerde de uygulanıyor. Sarı otobüslerde ücretsiz olarak seyahat edebilme hakkına sahip vatandaşlar, şehit yakınları, gaziler, 65 yaş üstü ve engel sahibi vatandaşlar olarak belirlenirken indirim uygulamasından sadece öğrenciler yararlanabilecek. Polis memurları ve basın mensuplarının ücretiz ulaşım yapıp yapamayacağı ise Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek.

HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

Uygulamalardan dahilindeki vatandaşların AYULAŞ'a kimlik fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafın yanında; şehit yakınlarından resmi şehitlik belgesi ve aile tablosu, gazilerden gazi kimlik kartı, engel sahibi vatandaşlardan ise TC kimlik numarasını ve engellilik oranını içeren nüfus cüzdan fotokopisi ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi'nden alınmış özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu isteniyor. İndirimden yararlanabilecek öğrencilerden fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğrafın dışında, son 6 ayda alınmış onaylı öğrenci belgesinin aslı talep ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.