Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Vatandaşımız değil, FETÖ'cüler endişe etsin!'

EKONOMİ 30.07.2016 - 12:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4410+ kez okundu.
 

'Vatandaşımız değil, FETÖ'cüler endişe etsin!'

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek” dedi.

AYDIN- Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek” dedi. Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin arından Aydın’da yürütülen operasyonları Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ile birlikte düzenlediği toplantıyla değerlendirdi. Aydın’da darbe soruşturması kapsamında gerçekleşen faaliyetleri paylaşan Vali Koçak, “Bu hain saldırının son safhası olan darbe girişimi bir gece olmuş ama hazırlıkları 10 yıllar sürmüştür. Bunların temizlenmesi de bir günde olacak bir şey değildir ancak devletimiz buna hızla müdahale ederek acil işleri hızla tamamlamıştır. 2. ve 3. derece olan acil işlerde aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Bizde Aydın’da bu faaliyetleri yürütüyoruz. İlimizde de kararname kapsamında OHAL Bürosu ve Kurulu oluşturulmuştur. Bütün iş ve işlemleri bu büro ve kurul üzerinden yürütüyoruz. Başında ben varım, ilçelerde ise kaymakamlarımız var. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelerek sürecin nasıl işleyeceği yönünde bilgilendirme yaptık ve genel prensiplerimizi onlara ilettik” diye konuştu. Vatandaş ihbarlarını ‘Açık Kapı’dan yapabilecek Vatandaşlardan gördükleri veya duydukları bilgileri kendileriyle paylaşmasını isteyen Vali Koçak, şunları söyledi: “Bütün vatandaşlarımızın bana doğrudan ulaşabilecekleri hizmetler ve başka hususlarla ilgili olarak bir web sitesi üzerinden alan açacağız. Bu ‘Açık Kapı’ uygulamasını ben daha önce görev yaptığım illerde de hayata geçirmiştim. Vatandaşımız bir kamu hizmetinden faydalanmada zorluk çektiğinde bana doğrudan ulaşabilecek. Tek kanaldan bilgi almayacağız. Vatandaşımız bize doğrudan ulaşarak, bizim bilmediğimiz konuları ulaştıracaklar” “FETÖ’cüler korksun” OHAL kararının millete değil devletin içinde yuvalanan teröristlere yönelik olduğunun altını çizen Vali Koçak, “Bu FETÖ örgütü mensuplarının dışında vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek. Ama onların dışındakilerin endişe etmesine gerek yok. Bundan sonra hayat eskisinden çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu. “Milletin parası yine millete döndürülecek” Aydın’da 15 Temmuz gecesi birkaç önemsiz hadisenin dışında herhangi bir kalkışma girişimi olmadığına dikkat çeken Vali Koçak, sözlerini şöyle tamamladı: “Elimizdeki bilgilere göre burada da bu işten haberdar olanlar ve hazırlık yapanlar var. Başarılı olması durumda Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi burada da infazlar, başka meşum hadiseleri gerçekleştirmek üzere hazırlıklı olanlar var. Okulların mülkiyeti Hazineye aktarıldı. Diğer iş adamlarının mal varlıklarıyla ilgili olarak hukuki süreçler devam ediyor. Bu örgütün parası olduğu tespit edilenler muhakkak ki kamuya intikal ettirilecek. Milletin parası yine millete döndürülecek”
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek” dedi.

AYDIN- Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek” dedi.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin arından Aydın’da yürütülen operasyonları Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, İl Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen ile birlikte düzenlediği toplantıyla değerlendirdi.

Aydın’da darbe soruşturması kapsamında gerçekleşen faaliyetleri paylaşan Vali Koçak, “Bu hain saldırının son safhası olan darbe girişimi bir gece olmuş ama hazırlıkları 10 yıllar sürmüştür. Bunların temizlenmesi de bir günde olacak bir şey değildir ancak devletimiz buna hızla müdahale ederek acil işleri hızla tamamlamıştır. 2. ve 3. derece olan acil işlerde aynı kararlılıkla sürdürülecektir. Bizde Aydın’da bu faaliyetleri yürütüyoruz. İlimizde de kararname kapsamında OHAL Bürosu ve Kurulu oluşturulmuştur. Bütün iş ve işlemleri bu büro ve kurul üzerinden yürütüyoruz. Başında ben varım, ilçelerde ise kaymakamlarımız var. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelerek sürecin nasıl işleyeceği yönünde bilgilendirme yaptık ve genel prensiplerimizi onlara ilettik” diye konuştu.

Vatandaş ihbarlarını ‘Açık Kapı’dan yapabilecek

Vatandaşlardan gördükleri veya duydukları bilgileri kendileriyle paylaşmasını isteyen Vali Koçak, şunları söyledi: “Bütün vatandaşlarımızın bana doğrudan ulaşabilecekleri hizmetler ve başka hususlarla ilgili olarak bir web sitesi üzerinden alan açacağız. Bu ‘Açık Kapı’ uygulamasını ben daha önce görev yaptığım illerde de hayata geçirmiştim. Vatandaşımız bir kamu hizmetinden faydalanmada zorluk çektiğinde bana doğrudan ulaşabilecek. Tek kanaldan bilgi almayacağız. Vatandaşımız bize doğrudan ulaşarak, bizim bilmediğimiz konuları ulaştıracaklar”

“FETÖ’cüler korksun”

OHAL kararının millete değil devletin içinde yuvalanan teröristlere yönelik olduğunun altını çizen Vali Koçak, “Bu FETÖ örgütü mensuplarının dışında vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Örgüt mensupları endişe etsinler, korksunlar. Çünkü başlarına daha çok şey gelecek. Ama onların dışındakilerin endişe etmesine gerek yok. Bundan sonra hayat eskisinden çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

“Milletin parası yine millete döndürülecek”

Aydın’da 15 Temmuz gecesi birkaç önemsiz hadisenin dışında herhangi bir kalkışma girişimi olmadığına dikkat çeken Vali Koçak, sözlerini şöyle tamamladı: “Elimizdeki bilgilere göre burada da bu işten haberdar olanlar ve hazırlık yapanlar var. Başarılı olması durumda Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi burada da infazlar, başka meşum hadiseleri gerçekleştirmek üzere hazırlıklı olanlar var. Okulların mülkiyeti Hazineye aktarıldı. Diğer iş adamlarının mal varlıklarıyla ilgili olarak hukuki süreçler devam ediyor. Bu örgütün parası olduğu tespit edilenler muhakkak ki kamuya intikal ettirilecek. Milletin parası yine millete döndürülecek”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.