Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Vatandaş tatili değil sandığı seçti

EKONOMİ 29.10.2015 - 20:20, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1960+ kez okundu.
 

Vatandaş tatili değil sandığı seçti

Türkiye kelimenin tam anlamıyla 1 Kasım seçimlerine kilitlendi. Sandıktan çıkacak sonuç kadar seçmenin 4 buçuk günlük tatili mi yoksa sandığı mı seçeceği de merak konusu.

Seyahat adımlarını tek bir adreste toplayan ilk ve tek konsept olma özelliğini taşıyan Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelindeki otobüs bilet satışları hakkında çarpıcı rakamlar paylaştı. Çelik, “Tatil süresince otobüslerdeki doluluk oranı yüzde 8” dedi. 2006 yılında kurulan, online bilet satış sektörünün lideri konumundaki Biletall.com, Türkiye genelindeki otobüs biletlerinin yüzde 75’inin satışını sağlıyor. Otobüs, uçak, tren ve İDO biletlerinin satışını yapan Biletall.com, otel rezervasyonlarından araç kiralamaya kadar tüm seyahat adımlarını tek adreste topluyor. 1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşların tatili mi yoksa oy kullanmayı mı tercih ettiği sorusunu Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, çarpıcı rakamlarla cevapladı. Çelik, “Türkiye’de 500’e yakın otobüs firması bulunuyor. Şehirlerarası otobüs seyahatlerinde toplam koltuk sayısı 1 milyon 700 bin. Ancak bugüne kadar 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında otobüs bileti alan yolcu sayısı sadece 150 bin. Bu rakam doluluk oranlarının yüzde 8’de kaldığını gösteriyor. Satılan biletlerden elde edilen ciro ise 7 milyon TL oldu. Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı tatilinde 740 bin adet koltuk satılmıştı. Bu da 32 milyon TL’lik ciroya denk geliyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ise ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın koltuk satıldığı düşünüldüğünde 1 Kasım seçimleri öncesi tatil için bilet satışlarının çok düşük seviyelerde kaldığını söyleyebiliriz” dedi. 
Türkiye kelimenin tam anlamıyla 1 Kasım seçimlerine kilitlendi. Sandıktan çıkacak sonuç kadar seçmenin 4 buçuk günlük tatili mi yoksa sandığı mı seçeceği de merak konusu.

Seyahat adımlarını tek bir adreste toplayan ilk ve tek konsept olma özelliğini taşıyan Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelindeki otobüs bilet satışları hakkında çarpıcı rakamlar paylaştı. Çelik, “Tatil süresince otobüslerdeki doluluk oranı yüzde 8” dedi.

2006 yılında kurulan, online bilet satış sektörünün lideri konumundaki Biletall.com, Türkiye genelindeki otobüs biletlerinin yüzde 75’inin satışını sağlıyor. Otobüs, uçak, tren ve İDO biletlerinin satışını yapan Biletall.com, otel rezervasyonlarından araç kiralamaya kadar tüm seyahat adımlarını tek adreste topluyor.

1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşların tatili mi yoksa oy kullanmayı mı tercih ettiği sorusunu Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, çarpıcı rakamlarla cevapladı. Çelik, “Türkiye’de 500’e yakın otobüs firması bulunuyor. Şehirlerarası otobüs seyahatlerinde toplam koltuk sayısı 1 milyon 700 bin. Ancak bugüne kadar 29 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında otobüs bileti alan yolcu sayısı sadece 150 bin. Bu rakam doluluk oranlarının yüzde 8’de kaldığını gösteriyor. Satılan biletlerden elde edilen ciro ise 7 milyon TL oldu. Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı tatilinde 740 bin adet koltuk satılmıştı. Bu da 32 milyon TL’lik ciroya denk geliyor. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ise ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın koltuk satıldığı düşünüldüğünde 1 Kasım seçimleri öncesi tatil için bilet satışlarının çok düşük seviyelerde kaldığını söyleyebiliriz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.