Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Vali Köşger dolunun vurduğu kiraz üreticisini dinledi

GÜNCEL 14.06.2019 - 19:48, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4155+ kez okundu.
 

Vali Köşger dolunun vurduğu kiraz üreticisini dinledi

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler ilçesine bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi’nde önceki gün dolunun vurduğu arazilerde inceleme yaparak, üreticilerin taleplerini yerinde dinledi.

AYDIN –Aydın’da çoğunluğu ihraç ürünü olan 600 tonluk rekoltesiyle kiraz üretiminin merkezi konumunda bulunan Efeler İlçesi’ne bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi'nde, yeni hasat sezonu öncesi önceki gün etkili olan 15 dakikalık şiddetli dolu yağışı, dalında olgunlaşmak üzere olan kirazı vurmuştu. Meyve ve yaprakların büyük bir bölümü yere dökülürken, dalında kalan kirazların da çoğunluğu zedelenmişti. Kirazda yüzde 80’lere varan hasara neden olan dolu yağışı, ceviz, kestane, erik ve sebzelere zarar vermişti. Kirazda yüzde 80’leri bulan, kestane, ceviz, erik ve sebzelerinde de büyük zarar oluşan üreticiler, milyonları bulduğunu iddia ettikleri zararlarının karşılanmasını talep etmişti. Bugün Efeler İlçe Kaymakamı Cemalettin Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem ve İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnanla birlikte Yukarı Kayacık Mahallesinde üreticisini ziyaret eden Vali Yavuz Selim Köşger, arazilerde doludan kaynaklı oluşan zararı yerinde incelendi. Üreticilerin sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Vali Köşger, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler ilçesine bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi’nde önceki gün dolunun vurduğu arazilerde inceleme yaparak, üreticilerin taleplerini yerinde dinledi.

AYDIN –Aydın’da çoğunluğu ihraç ürünü olan 600 tonluk rekoltesiyle kiraz üretiminin merkezi konumunda bulunan Efeler İlçesi’ne bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi'nde, yeni hasat sezonu öncesi önceki gün etkili olan 15 dakikalık şiddetli dolu yağışı, dalında olgunlaşmak üzere olan kirazı vurmuştu.

Meyve ve yaprakların büyük bir bölümü yere dökülürken, dalında kalan kirazların da çoğunluğu zedelenmişti. Kirazda yüzde 80’lere varan hasara neden olan dolu yağışı, ceviz, kestane, erik ve sebzelere zarar vermişti. Kirazda yüzde 80’leri bulan, kestane, ceviz, erik ve sebzelerinde de büyük zarar oluşan üreticiler, milyonları bulduğunu iddia ettikleri zararlarının karşılanmasını talep etmişti.

Bugün Efeler İlçe Kaymakamı Cemalettin Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem ve İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnanla birlikte Yukarı Kayacık Mahallesinde üreticisini ziyaret eden Vali Yavuz Selim Köşger, arazilerde doludan kaynaklı oluşan zararı yerinde incelendi. Üreticilerin sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Vali Köşger, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.