Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Vali Aksoy Nazilli Ticaret Odası'nı ziyaret etti

GÜNCEL 01.10.2020 - 00:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 1841+ kez okundu.
 

Vali Aksoy Nazilli Ticaret Odası'nı ziyaret etti

İadeyi ziyaret kapsamında NTO’ya gelen Hüseyin Aksoy’u Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Hasan Hüseyin Eren karşıladılar

NAZİLLİ - Vali Hüseyin AKSOY’a Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN tarafından Nazilli Ticaret Odasının yürüttüğü çalışma ve projeler hakkında açıklamada bulunuldu Ayrıca Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi hakkında bilgilendirme yapıldı. Özellikle Nazilli Uzun Yaşam Köyü projesinin ayrıntılı olarak anlatıldığı ziyarette sorumluluk sahamızda bulunan Nazilli başta olmak üzere altı ilçede sanayi alanı sorunu olduğu, girişimcinin kendi sermayesiyle bile işletme ve fabrika alanı bulamadığını, sanayi alanı olabilecek yeni imara açılan yerlerin de ancak rayicin 10 kat pahalı bedel ile satıldığı ifade edildi. Yatırımı ve girişimciyi davet ediyoruz ama yer gösterebilme imkânımız maalesef yok-dendi. Sayın Hüseyin Aksoy’ a ayrıca İmar Barışı kapsamında başvuruda bulunan sanayi işletmelerinin Yapı Kullanma Belgesi aldığı halde tapu kayıtlarında “tarla“gözükmesi nedeniyle İşletme Ruhsatı verilemediği bu sorunun ancak vasıf değişikliği ile aşılabileceği ve konunun önemine binaen mümkün olan en kısa sürede sorununun çözümlenmesinin beklenildiği ifade edildi. Ayrıca NTO üyelerinden ve meslek komitelerinden gelen bölgeyle ilgili sorunların çözümü için düzenli olarak ilgili kurum ve kuruluşlara konuların aktarıldığı söylendi. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı konuşmada; "Sayın Valimize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyor ve Aydın’daki görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Nazilli’nin ve bölgenin kalkınması için Kurumların iş birliğinin şart olduğuna inananlardanım. Bu anlamda sayın Valizimin ziyaretleri bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bölge refahının artmasında, bölgenin zenginleşmesinde mutlaka tüm kurumların dayanışması ve birlikte hareket etmesi gerekiyor.Nazilli Ticaret Odası Yönetimi olarak 2013 yılından beri projelerimiz arasında olan “Nazilli Uzun Yaşam Köyü” bölgenin refahı, ekonomisi ve tanıtımı için amaçlanmış ve planlanmıştır. Bu proje içinde Sağlık ve Yaşlı Turizmi, Organik Pazar, Dinlenme ve Gezi alanları, çocuklar için tarım ve ziraat çalışmaları, Köy usulü yemek ve gıda imalatı ile satışı gibi birçok faaliyet bulunmaktadır. Devam eden çalışmalarımız neticesinde; Nazilli Uzun Yaşam Köyü için uygun olabilecek bir araziyle ilgili yapılması gereken Fizibilite Raporu için Güney Ege Kalkınma Ajansından destek alınmış, fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bu projeyi mümkün olan en kısa sürede hayata geçirip bölgenin cazibe merkezi bir yer olması için gayret göstermekteyiz. NTO’nun üye odaklı çalışan, faaliyetlerini üyelerinin istek ve beklentilerine göre planlayan bir kurum olması için gayret gösteriyoruz. Sayın Valimizin olumlu yaklaşımları bizim için moral ve destek olmuştur. Kendisine tüm Oda üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.
İadeyi ziyaret kapsamında NTO’ya gelen Hüseyin Aksoy’u Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler ile Yönetim Kurulu Başkan Yrd.Hasan Hüseyin Eren karşıladılar

NAZİLLİ - Vali Hüseyin AKSOY’a Yönetim Kurulu Başkanı Nuri ARSLAN tarafından Nazilli Ticaret Odasının yürüttüğü çalışma ve projeler hakkında açıklamada bulunuldu Ayrıca Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Özellikle Nazilli Uzun Yaşam Köyü projesinin ayrıntılı olarak anlatıldığı ziyarette sorumluluk sahamızda bulunan Nazilli başta olmak üzere altı ilçede sanayi alanı sorunu olduğu, girişimcinin kendi sermayesiyle bile işletme ve fabrika alanı bulamadığını, sanayi alanı olabilecek yeni imara açılan yerlerin de ancak rayicin 10 kat pahalı bedel ile satıldığı ifade edildi. Yatırımı ve girişimciyi davet ediyoruz ama yer gösterebilme imkânımız maalesef yok-dendi. Sayın Hüseyin Aksoy’ a ayrıca İmar Barışı kapsamında başvuruda bulunan sanayi işletmelerinin Yapı Kullanma Belgesi aldığı halde tapu kayıtlarında “tarla“gözükmesi nedeniyle İşletme Ruhsatı verilemediği bu sorunun ancak vasıf değişikliği ile aşılabileceği ve konunun önemine binaen mümkün olan en kısa sürede sorununun çözümlenmesinin beklenildiği ifade edildi. Ayrıca NTO üyelerinden ve meslek komitelerinden gelen bölgeyle ilgili sorunların çözümü için düzenli olarak ilgili kurum ve kuruluşlara konuların aktarıldığı söylendi.

Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı konuşmada; "Sayın Valimize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyor ve Aydın’daki görevinin hayırlı olmasını diliyoruz. Nazilli’nin ve bölgenin kalkınması için Kurumların iş birliğinin şart olduğuna inananlardanım. Bu anlamda sayın Valizimin ziyaretleri bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bölge refahının artmasında, bölgenin zenginleşmesinde mutlaka tüm kurumların dayanışması ve birlikte hareket etmesi gerekiyor.Nazilli Ticaret Odası Yönetimi olarak 2013 yılından beri projelerimiz arasında olan “Nazilli Uzun Yaşam Köyü” bölgenin refahı, ekonomisi ve tanıtımı için amaçlanmış ve planlanmıştır. Bu proje içinde Sağlık ve Yaşlı Turizmi, Organik Pazar, Dinlenme ve Gezi alanları, çocuklar için tarım ve ziraat çalışmaları, Köy usulü yemek ve gıda imalatı ile satışı gibi birçok faaliyet bulunmaktadır. Devam eden çalışmalarımız neticesinde; Nazilli Uzun Yaşam Köyü için uygun olabilecek bir araziyle ilgili yapılması gereken Fizibilite Raporu için Güney Ege Kalkınma Ajansından destek alınmış, fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzeredir. Bu projeyi mümkün olan en kısa sürede hayata geçirip bölgenin cazibe merkezi bir yer olması için gayret göstermekteyiz. NTO’nun üye odaklı çalışan, faaliyetlerini üyelerinin istek ve beklentilerine göre planlayan bir kurum olması için gayret gösteriyoruz. Sayın Valimizin olumlu yaklaşımları bizim için moral ve destek olmuştur. Kendisine tüm Oda üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.