Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Vakıf Katılım’dan ekonomiye dev destek

EKONOMİ 11.02.2019 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4209+ kez okundu.
 

Vakıf Katılım’dan ekonomiye dev destek

‘’Türkiye’nin Milli Altın Bankası’’ sloganıyla 2017 yılında ‘’Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında’’ fiziki külçe altın işlemlerine başlayan Vakıf Katılım’ın, 2018’de yaklaşık 13 tonluk standart külçe altın ihracatı gerçekleştirdiği bildirildi.

AYDIN- Vakıf Katılım, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçılar Birlikleri (İMMİB) verilerine göre, 2018’de yaklaşık 425 milyon dolar değerinde standart işlenmemiş altın ihracatı gerçekleştirerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Bu ihracatla 854 kurum arasında 3. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atan Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği yüksek işlem hacmiyle 2017 yılında Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda "Piyasa Yapıcılık" unvanını alan ilk kamu bankası olmuştu. İKRAM GÖKTAŞ: ‘’BORSA İSTANBUL KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI’NDA EN FAZLA İŞLEM HACMİNE SAHİP KAMU BANKASI OLDUK." Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vakıf Katılım olarak, altın bankacılığında kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını dile getirirken “Altın bankacılığı alanında referans kurum olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Geçtiğimiz sene yaklaşık 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdik ve bu başarımızdan dolayı ‘’Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası”nda’ en fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankası olduk. 2019 yılında da ulusal ve uluslararası işlemlerimizin hacmini, daha yukarı seviyelere taşımak için çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz” dedi.
‘’Türkiye’nin Milli Altın Bankası’’ sloganıyla 2017 yılında ‘’Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında’’ fiziki külçe altın işlemlerine başlayan Vakıf Katılım’ın, 2018’de yaklaşık 13 tonluk standart külçe altın ihracatı gerçekleştirdiği bildirildi.

AYDIN- Vakıf Katılım, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçılar Birlikleri (İMMİB) verilerine göre, 2018’de yaklaşık 425 milyon dolar değerinde standart işlenmemiş altın ihracatı gerçekleştirerek ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Bu ihracatla 854 kurum arasında 3. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atan Vakıf Katılım, gerçekleştirdiği yüksek işlem hacmiyle 2017 yılında Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda "Piyasa Yapıcılık" unvanını alan ilk kamu bankası olmuştu.

İKRAM GÖKTAŞ: ‘’BORSA İSTANBUL KIYMETLİ MADENLER VE TAŞLAR PİYASASI’NDA EN FAZLA İŞLEM HACMİNE SAHİP KAMU BANKASI OLDUK."

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vakıf Katılım olarak, altın bankacılığında kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını dile getirirken “Altın bankacılığı alanında referans kurum olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Geçtiğimiz sene yaklaşık 425 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdik ve bu başarımızdan dolayı ‘’Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası”nda’ en fazla altın işlem hacmine sahip kamu bankası olduk.

2019 yılında da ulusal ve uluslararası işlemlerimizin hacmini, daha yukarı seviyelere taşımak için çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.