Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Üzüm üreticilerine eğitim verildi

GÜNCEL 24.01.2017 - 19:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3994+ kez okundu.
 

Üzüm üreticilerine eğitim verildi

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Buharkent Ziraat Odası ile ortaklaşa yürütülen "Yeni Geliştirilen Üzüm Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması" konulu yayım projesi kapsamında Buharkent'te eğitim toplantısı yapıldı.

AYDIN- Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konan Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce hazırlanan ve İl Müdürlüğü ile Buharkent Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan ve enstitü tarafından geliştirilen Sultani 1, Sultani 2 ve Altın Sultani çeşitlerinin tanıtıldığı "Yeni Geliştirilen Üzüm Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması" konulu yayım projesi kapsamında Buharkent'te Eğitim Toplantısı yapıldı. Toplantıda Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Proje Yürütücüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Turcan Teker ve Ziraat Yüksek Mühendisleri Oğuzhan Soltekin, Özen Merken ve Esra Albaz tarafından "Bağcılıkta Budama ve Terbiye Yöntemleri" ve "Toprak Analizinin Önemi ve Gübreleme" konularında sunumlar yapıldı. Yapılan sunumların ardından katılımcılara bağlarda kış budamasında dikkat edilecek hususlar uygulamalı olarak gösterildi. Toplantıya İlçe müdürleri, müdürlüklerde görevli teknik elemanlar, Buharkent Ziraat Odası yetkilileri ve üreticilerden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Buharkent Ziraat Odası ile ortaklaşa yürütülen "Yeni Geliştirilen Üzüm Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması" konulu yayım projesi kapsamında Buharkent'te eğitim toplantısı yapıldı.

AYDIN- Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca Araştırma-Yayım-Çiftçi bağının güçlendirilmesi amacıyla uygulamaya konan Tarımsal Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi ve Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce hazırlanan ve İl Müdürlüğü ile Buharkent Ziraat Odası tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan ve enstitü tarafından geliştirilen Sultani 1, Sultani 2 ve Altın Sultani çeşitlerinin tanıtıldığı "Yeni Geliştirilen Üzüm Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması" konulu yayım projesi kapsamında Buharkent'te Eğitim Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsünden Proje Yürütücüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Turcan Teker ve Ziraat Yüksek Mühendisleri Oğuzhan Soltekin, Özen Merken ve Esra Albaz tarafından "Bağcılıkta Budama ve Terbiye Yöntemleri" ve "Toprak Analizinin Önemi ve Gübreleme" konularında sunumlar yapıldı. Yapılan sunumların ardından katılımcılara bağlarda kış budamasında dikkat edilecek hususlar uygulamalı olarak gösterildi.

Toplantıya İlçe müdürleri, müdürlüklerde görevli teknik elemanlar, Buharkent Ziraat Odası yetkilileri ve üreticilerden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.