Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

UYARIYORUZ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKEBİLİR!

07.08.2020 - 18:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3593+ kez okundu.
 

UYARIYORUZ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKEBİLİR!

Aydın Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı’nda yeni tip korona virüs tedbirlerine uyulmadığı belirtilerek, yeni vakaların çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

AYDIN - Aydın Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, Covid 19 Pandemisinin ülkemizde ortaya çıktığı Mart ayından bu yana gece gündüz demeden virüse karşı mücadele eden sağlık personelinin çabalarının maalesef boşa gittiği gözlenmektedir denildi. Aydın Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada şöyle devam edildi: "Kurban Bayramı'nda kurallar maalesef dikkate alınmamış, inanılmaz görüntülerle karşılaşılmıştır. Bayram namazlarında, kurban kesimlerinde ve plajlarda sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarının maalesef yeterince dikkate alınmadığı görülmüştür. Ülkemizde vaka sayılarının arttığı dönemde tedbirlerin yeterince uygulanmaması nedeniyle zorlu bir sürecin başlayacağını öngörmekteyiz. Kurban Bayramı'nın virüsün yayılımı noktasında kritik bir eşik olduğunu ve ağustos ayında yeni vaka sayılarının daha da düşürülmesi konusu sık sık Türk Tabipler Birliğince de gündeme getirilmiştir "Sahillerdeki görüntüyü izledik. Adeta koronavirüs sahillere akın etti. Biz kalabalıklardan uzak durmayı, kişiler arasında sosyal mesafenin korunmasını ve uygun biçimde maske kullanılmasını özellikle tavsiye ederken ve herkes bunu ezberlemişken gördüğümüz tablo bizi son derece üzdü. Plajlara girerken kuyruklar oluştuğunu gördük. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gördük. Kişilerin bu alanlarda maske takmadığını gördük. Sahillerde çok ciddi bir yoğunluk oluştu. Sahillerde sosyal mesafenin sıfır olduğunu gördük. Plajda sıra bekleyen kişiler 'bize bir şey olmaz, koronavirüs bize bir şey yapmaz' gibi bir yaklaşımı kameralara karşı dile getirdi. “Pandemi sürecinin başından itibaren bütün taleplerimize rağmen ne yazık ki Bakanlık pandemiye ait verileri ne Tabip Odaları ne de kamuoyu ile paylaşmamaktadır.,Bir bölgede lokal olarak saptanan veriler paylaşılmalıdır. Bu veriler bilinirse, alınacak tedbirler anlamında yararlı olacaktır. Bu verilerin paylaşılmamasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bayramda yaşanan süreç ile ilgili vaka sayılarında, hastaneye yatışlarda bir artış olduğunu tüm sağlık çalışanları gözlemliyor. Sadece Aydın yerelinde değil tüm Türkiye’de vaka sayıları artış gösteriyor, on gün sonra özellikle Kuşadası ve Didim’deki artışları dikkatle takip edeceğiz. Bir ülkede pandemi yönetimi sadece kurallara uymayı söylemekle olamaz. Önümüzde vaka sayısının artacağı bir dönem bizi bekliyor Eylül ayında okulların açılacak olması,izin dönemi bitmesi ve sonrasında grip mevsiminin de başlaması ile sağlık sistemi çökme noktasına gelebilir."
Aydın Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı’nda yeni tip korona virüs tedbirlerine uyulmadığı belirtilerek, yeni vakaların çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

AYDIN - Aydın Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, Covid 19 Pandemisinin ülkemizde ortaya çıktığı Mart ayından bu yana gece gündüz demeden virüse karşı mücadele eden sağlık personelinin çabalarının maalesef boşa gittiği gözlenmektedir denildi.

Aydın Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada şöyle devam edildi:

"Kurban Bayramı'nda kurallar maalesef dikkate alınmamış, inanılmaz görüntülerle karşılaşılmıştır. Bayram namazlarında, kurban kesimlerinde ve plajlarda sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarının maalesef yeterince dikkate alınmadığı görülmüştür. Ülkemizde vaka sayılarının arttığı dönemde tedbirlerin yeterince uygulanmaması nedeniyle zorlu bir sürecin başlayacağını öngörmekteyiz.

Kurban Bayramı'nın virüsün yayılımı noktasında kritik bir eşik olduğunu ve ağustos ayında yeni vaka sayılarının daha da düşürülmesi konusu sık sık Türk Tabipler Birliğince de gündeme getirilmiştir "Sahillerdeki görüntüyü izledik. Adeta koronavirüs sahillere akın etti. Biz kalabalıklardan uzak durmayı, kişiler arasında sosyal mesafenin korunmasını ve uygun biçimde maske kullanılmasını özellikle tavsiye ederken ve herkes bunu ezberlemişken gördüğümüz tablo bizi son derece üzdü. Plajlara girerken kuyruklar oluştuğunu gördük. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığını gördük. Kişilerin bu alanlarda maske takmadığını gördük. Sahillerde çok ciddi bir yoğunluk oluştu. Sahillerde sosyal mesafenin sıfır olduğunu gördük. Plajda sıra bekleyen kişiler 'bize bir şey olmaz, koronavirüs bize bir şey yapmaz' gibi bir yaklaşımı kameralara karşı dile getirdi.

“Pandemi sürecinin başından itibaren bütün taleplerimize rağmen ne yazık ki Bakanlık pandemiye ait verileri ne Tabip Odaları ne de kamuoyu ile paylaşmamaktadır.,Bir bölgede lokal olarak saptanan veriler paylaşılmalıdır. Bu veriler bilinirse, alınacak tedbirler anlamında yararlı olacaktır. Bu verilerin paylaşılmamasını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bayramda yaşanan süreç ile ilgili vaka sayılarında, hastaneye yatışlarda bir artış olduğunu tüm sağlık çalışanları gözlemliyor. Sadece Aydın yerelinde değil tüm Türkiye’de vaka sayıları artış gösteriyor, on gün sonra özellikle Kuşadası ve Didim’deki artışları dikkatle takip edeceğiz. Bir ülkede pandemi yönetimi sadece kurallara uymayı söylemekle olamaz. Önümüzde vaka sayısının artacağı bir dönem bizi bekliyor Eylül ayında okulların açılacak olması,izin dönemi bitmesi ve sonrasında grip mevsiminin de başlaması ile sağlık sistemi çökme noktasına gelebilir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.