Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ustalara vefa

GÜNCEL 11.03.2018 - 12:51, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4072+ kez okundu.
 

Ustalara vefa

Söke Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'ustalara vefa emeğe saygı' projesi kapsamında mesleğinde 50 yılı aşan ve halen çalışan meslek erbapları onure ediliyor.

AYDIN- Bu kez Bağarası esnafı proje kapsamında onure edildi. Bağarası esnafı kalaycı ustası Mehmet Yareneri (69), ayakkabı ustası Lütfi Narin (80), marangoz Ali Akpınar (60) ve berber Cihan Tosun (63)'a plaket verildi.  Bağarası Hürriyet İlköğretim Okulu Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Taşçı ve Mestan Yeşil, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay katıldı. Etkinlikte ustaların yakınları da bulundu. Sunumunu öğretmen Ramazan Çal'ın yaptığı etkinlikte ustalar özgeçmiş ve meslekleri ile ilgili bilgiler verdi. Her bir usta konuşmasında böylesi anlamlı bir projeyi gerçekleştiren Kaymakam Kurtbeyoğlu'na teşekkür etti. Ardından Bağarası sakini müzisyenlerin oluşturduğu grup mini bir THM konseri verdi. Eğitim gördüğü yıllarda karşılaştığı bir ustanın "ne olacaksınız, mesleğiniz ne olacak?" sorusu üzerine etkilendiğini anlatarak sözlerine başlayan İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, "Kaymakam olduktan sonra esnaf ziyaretleri ve ustalara vefayı önemseyen çalışmalar yürütmeye gayret ediyorum. Sökeli çizme ustamız Zeki Avcıoğlu, geçen etkinlikte öldükten sonra tabutumu mu çıkaracaktınız sahneye demişti. Biz ustalarımızı hayattayken hatırlamalı ve onure etmeliyiz. Her birine saygılarımı sunuyorum" dedi. Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ustalara plaketlerini takdim ederken, esnaf odaları tarafından çiçek verildi. Kalaycı ustası Mehmet Yareneri ise Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'na kendi yaptığı bakır cezve hediye etti.
Söke Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'ustalara vefa emeğe saygı' projesi kapsamında mesleğinde 50 yılı aşan ve halen çalışan meslek erbapları onure ediliyor.

AYDIN- Bu kez Bağarası esnafı proje kapsamında onure edildi. Bağarası esnafı kalaycı ustası Mehmet Yareneri (69), ayakkabı ustası Lütfi Narin (80), marangoz Ali Akpınar (60) ve berber Cihan Tosun (63)'a plaket verildi. 

Bağarası Hürriyet İlköğretim Okulu Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Taşçı ve Mestan Yeşil, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan, İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay katıldı. Etkinlikte ustaların yakınları da bulundu.

Sunumunu öğretmen Ramazan Çal'ın yaptığı etkinlikte ustalar özgeçmiş ve meslekleri ile ilgili bilgiler verdi. Her bir usta konuşmasında böylesi anlamlı bir projeyi gerçekleştiren Kaymakam Kurtbeyoğlu'na teşekkür etti. Ardından Bağarası sakini müzisyenlerin oluşturduğu grup mini bir THM konseri verdi.

Eğitim gördüğü yıllarda karşılaştığı bir ustanın "ne olacaksınız, mesleğiniz ne olacak?" sorusu üzerine etkilendiğini anlatarak sözlerine başlayan İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, "Kaymakam olduktan sonra esnaf ziyaretleri ve ustalara vefayı önemseyen çalışmalar yürütmeye gayret ediyorum. Sökeli çizme ustamız Zeki Avcıoğlu, geçen etkinlikte öldükten sonra tabutumu mu çıkaracaktınız sahneye demişti. Biz ustalarımızı hayattayken hatırlamalı ve onure etmeliyiz. Her birine saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ustalara plaketlerini takdim ederken, esnaf odaları tarafından çiçek verildi. Kalaycı ustası Mehmet Yareneri ise Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu'na kendi yaptığı bakır cezve hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.