Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ünüvar’dan sert açıklama

SİYASET 19.06.2017 - 20:57, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4130+ kez okundu.
 

Ünüvar’dan sert açıklama

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Necmettin Ünüver, Kuyucak’ta yaşanan Atatürk Takı olayıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

AYDIN- Ünüvar, ilçelerdeki ana cadde ve bulvarların Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu, ilçe belediyelerinin Büyükşehir’den izin almadan herhangi bir tasarrufta bulunamayacağını söyledi. Kuyucak Belediye Başkanı’nın, Büyükşehir’den izin almadan Atatürk Takı ile ilgili reklam amaçlı çalışma yapmaya kalkıştığını savunarak şunları söyledi: “Kuyucak ilçemizdeki Atatürk takının Kuyucak belediyesi tarafından indirildiğini ve yerine reklam panolarının konulmak istendiğini büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile gördük. Aydın'ın büyükşehir olması ile tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçmiştir. Bu caddeler ve üzerindeki her türlü kent mobilyası artık Büyükşehir Belediyesi’nin malıdır. Bu caddelerin tüm alt ve üst yapısı da Büyükşehir tarafından yapılmaktadır. İlçe belediyeleri tarafından bu caddeler üzerinde yapılacak olan her şey ama her şey Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabidir. Ancak Kuyucak Belediye Başkanımız adeta kanun tanımaz bir meczup gibi davranarak, İnönü Caddesi üzerindeki Atatürk takında yer alan ulu önderimiz Atatürk'ün resmini ve veciz sözlerini, Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınma zorunluluğu olmasına rağmen, izin alınmadan indirmiş ve yerine reklam amaçlı panolar koymaya çalışmıştır. Kuyucak Belediye Başkanı’nın 6360 sayılı yasadan mı haberi yoktur, yoksa ben yaptım oldu hoyratlığı ile Atamıza istediği saygısızlığı yapabileceğini mi düşünmektedir? Bir belediye başkanı öncelikle yasalara uymak zorundadır. Sonrasında ahlaka ve toplumun ortak değerlerine. Bu vefayı göstermeyenlere gün olur bu toprakları zalimin elinden kurtaran ecdadımız gibi bir EFE çıkar, haddini bildirir. Dün yaşananlar da bundan ibarettir. Hukuka, kanuna ve toplumun ortak değerlerine saygı göstermeyen Kuyucak Belediye Başkanına Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu geçit vermemiş ve yapmak istediği kanun dışı uygulamaya yanına emniyet güçlerini de alarak engel olmuştur. Kuyucak belediye başkanı yasa uyarınca cadde üzerinde bir iş yapmak istiyorsa Büyükşehir’den izin almak zorundadır. 5216 sayılı Büyükşehir Kanununa uymak zorundadır. 5393 sayılı Kanuna 6360 sayılı Kanuna uymak zorundadır. En önemlisi bu ülkenin ortak değeri ulu önder Atatürk’e saygı duymak zorundadır. Aksi takdirde bilmelidir ki bu toprakların efesi de topuklu efesi de tükenmez.”
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Necmettin Ünüver, Kuyucak’ta yaşanan Atatürk Takı olayıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

AYDIN- Ünüvar, ilçelerdeki ana cadde ve bulvarların Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olduğunu, ilçe belediyelerinin Büyükşehir’den izin almadan herhangi bir tasarrufta bulunamayacağını söyledi. Kuyucak Belediye Başkanı’nın, Büyükşehir’den izin almadan Atatürk Takı ile ilgili reklam amaçlı çalışma yapmaya kalkıştığını savunarak şunları söyledi:

“Kuyucak ilçemizdeki Atatürk takının Kuyucak belediyesi tarafından indirildiğini ve yerine reklam panolarının konulmak istendiğini büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile gördük.

Aydın'ın büyükşehir olması ile tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetine geçmiştir. Bu caddeler ve üzerindeki her türlü kent mobilyası artık Büyükşehir Belediyesi’nin malıdır. Bu caddelerin tüm alt ve üst yapısı da Büyükşehir tarafından yapılmaktadır. İlçe belediyeleri tarafından bu caddeler üzerinde yapılacak olan her şey ama her şey Büyükşehir Belediyesi’nin iznine tabidir.

Ancak Kuyucak Belediye Başkanımız adeta kanun tanımaz bir meczup gibi davranarak, İnönü Caddesi üzerindeki Atatürk takında yer alan ulu önderimiz Atatürk'ün resmini ve veciz sözlerini, Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınma zorunluluğu olmasına rağmen, izin alınmadan indirmiş ve yerine reklam amaçlı panolar koymaya çalışmıştır. Kuyucak Belediye Başkanı’nın 6360 sayılı yasadan mı haberi yoktur, yoksa ben yaptım oldu hoyratlığı ile Atamıza istediği saygısızlığı yapabileceğini mi düşünmektedir? Bir belediye başkanı öncelikle yasalara uymak zorundadır. Sonrasında ahlaka ve toplumun ortak değerlerine. Bu vefayı göstermeyenlere gün olur bu toprakları zalimin elinden kurtaran ecdadımız gibi bir EFE çıkar, haddini bildirir. Dün yaşananlar da bundan ibarettir. Hukuka, kanuna ve toplumun ortak değerlerine saygı göstermeyen Kuyucak Belediye Başkanına Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu geçit vermemiş ve yapmak istediği kanun dışı uygulamaya yanına emniyet güçlerini de alarak engel olmuştur.

Kuyucak belediye başkanı yasa uyarınca cadde üzerinde bir iş yapmak istiyorsa Büyükşehir’den izin almak zorundadır. 5216 sayılı Büyükşehir Kanununa uymak zorundadır. 5393 sayılı Kanuna 6360 sayılı Kanuna uymak zorundadır. En önemlisi bu ülkenin ortak değeri ulu önder Atatürk’e saygı duymak zorundadır. Aksi takdirde bilmelidir ki bu toprakların efesi de topuklu efesi de tükenmez.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.