Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Üniversiteliler otizme drama gösterisiyle dikkat çekti

GENEL 04.04.2019 - 18:30, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 4005+ kez okundu.
 

Üniversiteliler otizme drama gösterisiyle dikkat çekti

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde “Otizmi Anlamak” konulu drama gösterisi gerçekleştirildi.

AYDIN- Etkinliğe Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr. Aslı Candal ve Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ferdi Güneş, Başkan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcıları, sağlık personelleri, dernek üyeleri ve aileler katıldı. Etkinlikte Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir’in konuşması, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. İsmail Yasir Kırtıl Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda sunum yaptı. Etkinlikte dernek gönüllüsü gençler tarafından ‘’Otizmi Anlamak’’ isimli drama gösterisi sahnelendi. Program sonunda emeği geçenlere teşekkür belgelerinin veren Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı ‘Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ ve 2 Nisan günü ise ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yıl nisan ayında çeşitli etkinliklerle farkındalık faaliyetleri yürütülmekte, otizmin önemine dikkat çekilmektedir. Bu etkinlikte ‘Otizmi Anlamak’ konulu drama gösterisini sahneleyen başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ile Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde “Otizmi Anlamak” konulu drama gösterisi gerçekleştirildi.

AYDIN- Etkinliğe Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr. Aslı Candal ve Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ferdi Güneş, Başkan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcıları, sağlık personelleri, dernek üyeleri ve aileler katıldı.

Etkinlikte Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir’in konuşması, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. İsmail Yasir Kırtıl Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda sunum yaptı.

Etkinlikte dernek gönüllüsü gençler tarafından ‘’Otizmi Anlamak’’ isimli drama gösterisi sahnelendi. Program sonunda emeği geçenlere teşekkür belgelerinin veren Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı ‘Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ ve 2 Nisan günü ise ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yıl nisan ayında çeşitli etkinliklerle farkındalık faaliyetleri yürütülmekte, otizmin önemine dikkat çekilmektedir. Bu etkinlikte ‘Otizmi Anlamak’ konulu drama gösterisini sahneleyen başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.