Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı sona erdi

SANAT 04.10.2017 - 09:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 1945+ kez okundu.
 

Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı sona erdi

7. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri kapsamında Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı sona erdi.

AYDIN- 12 farklı ülkeden 19 sanatçının katıldığı 8 günlük Çalıştay süresince gerçekleşen atölye çalışmalarında ortaya çıkan eserler, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı. Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı" Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteylle sona erdi. Çalıştayın kapanış kokteyline sanatçılar ve sanatseverlerin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin katıldı. Kokteylde, Çalıştaya katılan sanatçılara teşekkür belgeleri verildi. Kapanış kokteylinde konuşan Belediye Başkanı Kayalı, sanatın ulusları birbirine bağlayan bir gücü olduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle dün Amerika’da yaşanan terör olayında yaşamını yitirenleri saygıyla anarak terörü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Bu tür olayları önlemenin yolu insanların birbirini anlamasından geçiyor. İnsanlar birbirini anladıkça, uluslar arasında kardeşlik duygusu geliştikçe bu tür olaylar yaşanmayacaktır. Bu kardeşlik duygusunu aşılayacak en önemli kavram da sanattır. Sanata ve sanatçıya destek verirsek savaşlar da son bulacaktır. Bugün burada 12 farklı ülkeden 19 sanatçıyla bu Çalıştayı gerçekleştirmiş olmak kardeşliğe ve barışa atılmış bir adımdır. Böylesi önemli bir organizasyonun ilçemizde yapılmasında katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" dedi. 7. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri kapsamında Kuşadası Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı Sergisi, 8 Ekim tarihine kadar İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilecek. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri Kuşadası, 9 Ekim’de İbramaki Sanat Galerisi’nde ressam Şenol Tilki Sergisi, 17 Ekim’de Ada Kültür Merkezi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Konseri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Ege İpek Yolu Orkestrası Konseri, 13 Kasım’da ise İbramaki Sanat Galerisi’nde Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler Sergisi ile sürecek.
7. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri kapsamında Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı sona erdi.

AYDIN- 12 farklı ülkeden 19 sanatçının katıldığı 8 günlük Çalıştay süresince gerçekleşen atölye çalışmalarında ortaya çıkan eserler, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı" Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen bir kokteylle sona erdi. Çalıştayın kapanış kokteyline sanatçılar ve sanatseverlerin yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, eşi Nil Kayalı ve Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin katıldı. Kokteylde, Çalıştaya katılan sanatçılara teşekkür belgeleri verildi.

Kapanış kokteylinde konuşan Belediye Başkanı Kayalı, sanatın ulusları birbirine bağlayan bir gücü olduğuna dikkat çekerek, "Öncelikle dün Amerika’da yaşanan terör olayında yaşamını yitirenleri saygıyla anarak terörü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Bu tür olayları önlemenin yolu insanların birbirini anlamasından geçiyor. İnsanlar birbirini anladıkça, uluslar arasında kardeşlik duygusu geliştikçe bu tür olaylar yaşanmayacaktır. Bu kardeşlik duygusunu aşılayacak en önemli kavram da sanattır. Sanata ve sanatçıya destek verirsek savaşlar da son bulacaktır. Bugün burada 12 farklı ülkeden 19 sanatçıyla bu Çalıştayı gerçekleştirmiş olmak kardeşliğe ve barışa atılmış bir adımdır. Böylesi önemli bir organizasyonun ilçemizde yapılmasında katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

7. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri kapsamında Kuşadası Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İpek Yolu Sanat Çalıştayı Sergisi, 8 Ekim tarihine kadar İbramaki Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Uluslararası Ege Art Sanat Günleri Kuşadası, 9 Ekim’de İbramaki Sanat Galerisi’nde ressam Şenol Tilki Sergisi, 17 Ekim’de Ada Kültür Merkezi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi Konseri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda Ege İpek Yolu Orkestrası Konseri, 13 Kasım’da ise İbramaki Sanat Galerisi’nde Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler Sergisi ile sürecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.