Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Ülkücülerden Arakan katliamına tepki

ASAYİŞ 30.08.2017 - 12:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4200+ kez okundu.
 

Ülkücülerden Arakan katliamına tepki

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, Birleşik Myanmar Cumhuriyeti’nin Rakin (Arakan) eyaletinde Müslüman nüfusa sistematik olarak bir katliam uygulanma olduğunu belirterek, bu durumun asla kabullenilemeyeceğini söyledi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özbey, Arakan’daki Müslüman halkın, kadın, çocuk, yaşlı olmalarına bakılmaksızın insanlık onurundan nasibini almamış eli kanlı caniler tarafından işkenceye maruz kalmalarının kesinlikle kabul edilebilir olmadığını da belirterek, şunları söyledi: “Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak yaşanan katliamlara duyarsız kalmayacağız. Dünyayı asırlar boyunca yönetmiş asil milletin evlatları olan bizler, dünyanın neresinde olursa olsun, acı çeken, zulüm gören bütün Müslümanların sıkıntılarını kendi üstümüzde hisseder, onların derdi ile dertleniriz. Ulusal ve yerel gazetecileri konudan uzak tutmaya çalışan ve zulüm bölgelerine sokmak istemeyen Myanmar Hükümeti bu zulmü, insanlık suçunu ve katliamı saklayamayacaktır. Bizler, Müslüman Türkler olarak bu katliama, bu insanlık suçuna sessiz kalmayacağız. Duamız o durki, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasının sevincini yaşadığımız bu günlerde bu katliamlar artık son bulur. Masum bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir. Soykırım asla kabul edilemez. Arakan’da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan’da işkence ve katliamdan sorumlu olanlar derhal hesap vermelidir. Ülkü Ocakları olarak bizler bu yaşanan gelişmeler karşında tarihe tanıklığımızın ve insanlığa karşı sorumluluğumuzun gereği olarak en başta yöneticilerimizi ve bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.”
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, Birleşik Myanmar Cumhuriyeti’nin Rakin (Arakan) eyaletinde Müslüman nüfusa sistematik olarak bir katliam uygulanma olduğunu belirterek, bu durumun asla kabullenilemeyeceğini söyledi.

AYDIN- Yazılı bir açıklama yapan Başkan Özbey, Arakan’daki Müslüman halkın, kadın, çocuk, yaşlı olmalarına bakılmaksızın insanlık onurundan nasibini almamış eli kanlı caniler tarafından işkenceye maruz kalmalarının kesinlikle kabul edilebilir olmadığını da belirterek, şunları söyledi:

“Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak yaşanan katliamlara duyarsız kalmayacağız. Dünyayı asırlar boyunca yönetmiş asil milletin evlatları olan bizler, dünyanın neresinde olursa olsun, acı çeken, zulüm gören bütün Müslümanların sıkıntılarını kendi üstümüzde hisseder, onların derdi ile dertleniriz. Ulusal ve yerel gazetecileri konudan uzak tutmaya çalışan ve zulüm bölgelerine sokmak istemeyen Myanmar Hükümeti bu zulmü, insanlık suçunu ve katliamı saklayamayacaktır. Bizler, Müslüman Türkler olarak bu katliama, bu insanlık suçuna sessiz kalmayacağız. Duamız o durki, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasının sevincini yaşadığımız bu günlerde bu katliamlar artık son bulur.

Masum bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir. Soykırım asla kabul edilemez. Arakan’da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan’da işkence ve katliamdan sorumlu olanlar derhal hesap vermelidir. Ülkü Ocakları olarak bizler bu yaşanan gelişmeler karşında tarihe tanıklığımızın ve insanlığa karşı sorumluluğumuzun gereği olarak en başta yöneticilerimizi ve bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.