Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ülkücüler, Türkeş’i andı

SİYASET 30.07.2017 - 16:38, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4651+ kez okundu.
 

Ülkücüler, Türkeş’i andı

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, Alparslan Türkeş’in siyasi liderliğinin 52. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

AYDIN- Özbey, yazılı açıklamasında, Merhum Alparslan Türkeş’in siyasi geçmişini anlatarak, Türk İslam Ülkisi yolunda kararlılıkla ve umutla yürümekten asla vazgeçmeyeceklerini bildirdi. Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey’in açıklaması şöyle: “27 Mayıs 1960 İhtilali’nin kötü ellerce gerçekleştirilmesine engel olmak için hareketin içerisinde aktif görev üstlenen Kurmay Albay Alparslan Türkeş, gerçekleştirilen devrimin Türk Milleti’nin yararına olması için üstün çabalar göstermiş; Başbakanlık Vekaleti görevi süresince Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) gibi kurumlar ile Fen Liseleri’ni kurarak ülkenin bilim ve teknikte hızla yükselmesi için büyük adımlar atmıştır. Eski Başbakan Adnan Menderes’in ve İstiklal Savaşı kahramanı Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın idamla yargılanmalarına karşı çıktığı ve attığı adımlarla cuntacıları tedirgin ettiği için 13 Kasım 1960’ta ‘Yeni Delhi Büyükelçilik Müşavirliği’ kılıfı ile sürgüne gönderilmiştir. 23 Şubat 1963’te yurda dönen Alparslan Türkeş’i halkı bilinçlendirmek ve Türk Milleti’ni yüceltmek için Huzur ve Yükseliş Derneği’ni kurmuş, 31 Mart 1965’te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne (CMKP) katılmıştır. Parti içerisinde liderlik vasfını sergilemiş ve 30 - 31 Temmuz 1965 tarihlerinde gerçekleşen genel kurulda CMKP Genel Başkanı olarak seçilmiştir. Başbuğ Alparslan Türkeş’in siyasi liderliğinin 52. yılında kendisini rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Başbuğumuzun izinde Türk İslam Ülküsü yolunda kararlılıkla ve umutla yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin.”
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey, Alparslan Türkeş’in siyasi liderliğinin 52. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

AYDIN- Özbey, yazılı açıklamasında, Merhum Alparslan Türkeş’in siyasi geçmişini anlatarak, Türk İslam Ülkisi yolunda kararlılıkla ve umutla yürümekten asla vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey’in açıklaması şöyle:

“27 Mayıs 1960 İhtilali’nin kötü ellerce gerçekleştirilmesine engel olmak için hareketin içerisinde aktif görev üstlenen Kurmay Albay Alparslan Türkeş, gerçekleştirilen devrimin Türk Milleti’nin yararına olması için üstün çabalar göstermiş; Başbakanlık Vekaleti görevi süresince Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) gibi kurumlar ile Fen Liseleri’ni kurarak ülkenin bilim ve teknikte hızla yükselmesi için büyük adımlar atmıştır. Eski Başbakan Adnan Menderes’in ve İstiklal Savaşı kahramanı Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın idamla yargılanmalarına karşı çıktığı ve attığı adımlarla cuntacıları tedirgin ettiği için 13 Kasım 1960’ta ‘Yeni Delhi Büyükelçilik Müşavirliği’ kılıfı ile sürgüne gönderilmiştir.

23 Şubat 1963’te yurda dönen Alparslan Türkeş’i halkı bilinçlendirmek ve Türk Milleti’ni yüceltmek için Huzur ve Yükseliş Derneği’ni kurmuş, 31 Mart 1965’te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne (CMKP) katılmıştır. Parti içerisinde liderlik vasfını sergilemiş ve 30 - 31 Temmuz 1965 tarihlerinde gerçekleşen genel kurulda CMKP Genel Başkanı olarak seçilmiştir.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in siyasi liderliğinin 52. yılında kendisini rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Başbuğumuzun izinde Türk İslam Ülküsü yolunda kararlılıkla ve umutla yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.