Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Ülkü Ocakları’ndan aşure hayrı

GENEL 29.09.2018 - 14:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3262+ kez okundu.
 

Ülkü Ocakları’ndan aşure hayrı

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı’nın Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Efeler Bey Camii önünde Cuma Namazı sonrası 3 bin kişiye Ülkü Ocakları mensupları tarafından Aşure dağıtıldı. Aşure ikramına katılan vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutlayan Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey şunları söyledi: "Bundan 1378 yıl önce Kerbela’da katledilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimizi Muharrem Ayı vesilesiyle bir kez daha yad ediyoruz. Muharrem ayı, İslam Alemi için büyük önem arz eden, mübarek bir aydır. Hicri yılbaşını, Aşure Günü’nü, İslam tarihinin en büyük acılarından olan üzücü anıları içerisinde bulunduran bu ay, her Müslüman için kendini sorgulama ve ibret alma zamanı olmalıdır. Bu ay boyunca tüm inananlar, üzücü yaşanmışlıklardan ibret alarak birlik ve beraberliği pekiştirmenin gayreti içerisinde olmalıdır. Kelime anlamı olarak, ‘haram kılınmış, hürmete layık’ anlamına gelen Muharrem ayında; tüm Müslümanlar kendilerine haram kılınmış olan tutum ve davranışlardan sakınmalı, inançlarının gereği şekilde yaşamlarını düzenlemelidir. Dileriz ki, Muharrem ayının tüm güzellikleri, yılın her gününde ve toplumumuzun her kesiminde yerleşik hale gelir. Bizler bu şuuru her zerremizde yaşamaya gayret gösteriyor; bu mübarek günlerin milletimize ve tüm İslam Âlemi’ne birlik ve dirlik getirmesini temenni ediyoruz. Allah İslam Alemi’ne böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Biz Muharrem aynının ruhuna binaen bugün, Allah’ın izni ve teşkilatımızın gayretiyle güzel bir hayır gerçekleştirdik. Bugün, dağıttığımız her bir kap Aşure Peygamber Efendimizin bize emanet olarak bıraktığı iki değerli mirastan biri olan Ehlibeyt'ini ve yanındaki halis Müslümanları anmak içindir. Bugün aynı zihniyet ile kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlar unutmasınlar ki Ülkü Ocakları’nın her bir ferdi gerekirse bir kalkan gibi zalimlerin karşısında dikilecek ve bu uğurda şehit olmaktan çekinmeyecektir. Geleceği Yezidler değil, Hz. Hüseyin ahlakıyla ahlaklanmış, inançlarına samimiyetle bağlanmış, fedakarlığı pusula yapmış yürekler yazacaktır.”
Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı’nın Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttığı bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Aydın Efeler Bey Camii önünde Cuma Namazı sonrası 3 bin kişiye Ülkü Ocakları mensupları tarafından Aşure dağıtıldı.

Aşure ikramına katılan vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutlayan Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Emre Özbey şunları söyledi:

"Bundan 1378 yıl önce Kerbela’da katledilen Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimizi Muharrem Ayı vesilesiyle bir kez daha yad ediyoruz.

Muharrem ayı, İslam Alemi için büyük önem arz eden, mübarek bir aydır. Hicri yılbaşını, Aşure Günü’nü, İslam tarihinin en büyük acılarından olan üzücü anıları içerisinde bulunduran bu ay, her Müslüman için kendini sorgulama ve ibret alma zamanı olmalıdır.

Bu ay boyunca tüm inananlar, üzücü yaşanmışlıklardan ibret alarak birlik ve beraberliği pekiştirmenin gayreti içerisinde olmalıdır. Kelime anlamı olarak, ‘haram kılınmış, hürmete layık’ anlamına gelen Muharrem ayında; tüm Müslümanlar kendilerine haram kılınmış olan tutum ve davranışlardan sakınmalı, inançlarının gereği şekilde yaşamlarını düzenlemelidir.

Dileriz ki, Muharrem ayının tüm güzellikleri, yılın her gününde ve toplumumuzun her kesiminde yerleşik hale gelir. Bizler bu şuuru her zerremizde yaşamaya gayret gösteriyor; bu mübarek günlerin milletimize ve tüm İslam Âlemi’ne birlik ve dirlik getirmesini temenni ediyoruz.

Allah İslam Alemi’ne böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Biz Muharrem aynının ruhuna binaen bugün, Allah’ın izni ve teşkilatımızın gayretiyle güzel bir hayır gerçekleştirdik. Bugün, dağıttığımız her bir kap Aşure Peygamber Efendimizin bize emanet olarak bıraktığı iki değerli mirastan biri olan Ehlibeyt'ini ve yanındaki halis Müslümanları anmak içindir.

Bugün aynı zihniyet ile kardeş kavgası çıkarmaya çalışanlar unutmasınlar ki Ülkü Ocakları’nın her bir ferdi gerekirse bir kalkan gibi zalimlerin karşısında dikilecek ve bu uğurda şehit olmaktan çekinmeyecektir. Geleceği Yezidler değil, Hz. Hüseyin ahlakıyla ahlaklanmış, inançlarına samimiyetle bağlanmış, fedakarlığı pusula yapmış yürekler yazacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.