Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Uğur Mumcu Nazilli’de anıldı

SİYASET 24.01.2018 - 14:11, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3007+ kez okundu.
 

Uğur Mumcu Nazilli’de anıldı

Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin yıldönümünde, Nazilli’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği 24 Ocak Uğur Mumcu'yu Anma Programı’na, İlçe Başkanı Ali Deveci, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da katıldı. “CESURLAR BİR GÜN KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR” CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, burada yaptığı konuşmada, “Tam 25 yıl önce aracında patlayan bir bombaya yenik düştü insanlık. Uğur Mumcu, kaleminde özgürlük, düşlerinde memleket sevdasıyla zamana meydan okudu. Hepimizden cesur, hepimizden analitik, hepimizden gerçekçiydi” dedi. Başkan Çankır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlerici, cumhuriyetçi ve demokrattı. Yazdı, araştırdı. Halkı aydınlattı. Mafyaya, terör örgütlerine, paralel yapılanmalara karşı mücadele etti. Hedef haline geldi. Ülkemizde 1988-1999 arası aydınları, cumhuriyet değerlerini savunanları bir bir hedef yapan gizli bir el seri katillik yapıyordu. Her gün tehdit ediliyordu. Ölümden hiç korkmadı. Çünkü inandığı değerleri savundu. Kimseden kaçmadı. Çünkü halkın ta kendisiydi. O yürekli yiğide söz olsun. Biz de bir gün öleceğiz elbet ama her gün değil. Uğur Mumcu'ya sözümüz olsun. Davasına sahip çıkmak boynumuzun borcu olsun...”
Gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin yıldönümünde, Nazilli’de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

AYDIN- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği 24 Ocak Uğur Mumcu'yu Anma Programı’na, İlçe Başkanı Ali Deveci, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerle CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da katıldı.

“CESURLAR BİR GÜN

KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, burada yaptığı konuşmada, “Tam 25 yıl önce aracında patlayan bir bombaya yenik düştü insanlık. Uğur Mumcu, kaleminde özgürlük, düşlerinde memleket sevdasıyla zamana meydan okudu. Hepimizden cesur, hepimizden analitik, hepimizden gerçekçiydi” dedi.

Başkan Çankır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlerici, cumhuriyetçi ve demokrattı.

Yazdı, araştırdı. Halkı aydınlattı. Mafyaya, terör örgütlerine, paralel yapılanmalara karşı mücadele etti.

Hedef haline geldi.

Ülkemizde 1988-1999 arası aydınları, cumhuriyet değerlerini savunanları bir bir hedef yapan gizli bir el seri katillik yapıyordu. Her gün tehdit ediliyordu.

Ölümden hiç korkmadı. Çünkü inandığı değerleri savundu. Kimseden kaçmadı. Çünkü halkın ta kendisiydi.

O yürekli yiğide söz olsun. Biz de bir gün öleceğiz elbet ama her gün değil.

Uğur Mumcu'ya sözümüz olsun.

Davasına sahip çıkmak boynumuzun borcu olsun...”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.