Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Twitter artık çalıntı esprileri silecek

BİLİM 27.07.2015 - 16:59, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3144+ kez okundu.
 

Twitter artık çalıntı esprileri silecek

Ünlü sosyal ağ servisi artık, başkasından çalınan Tweet’leri, şikayet halinde silebilecek.

Twitter, bir kullanıcının yayınladığı espriyi, tweet’i beğenen biri, kaynak göstermeden veya RT yapmadan, kullanıcının tweet’ini aynen alıp kendi tweet’i gibi kullanabiliyor ve buna da tweet hırsızlığı deniliyor. Ancak Twitter şimdi tweet hırsızlarına karşı önlem alacak ve tweet’in sahibi, espirilerinin, tweetlerinin çalındığını şikayet edip silinmesini isterse, RT’lenmeden kopyalanan bu tweetler silinecek. Aynı uygulama, karikatürleri defalarca izinsiz olarak paylaşılan karikatüristlerin işine de yarar mı bilinmez ancak bundan sonra birinin tweet’ini çok beğenip kopyalarken, iki kere düşünmeniz gerekecek.
Ünlü sosyal ağ servisi artık, başkasından çalınan Tweet’leri, şikayet halinde silebilecek.

Twitter, bir kullanıcının yayınladığı espriyi, tweet’i beğenen biri, kaynak göstermeden veya RT yapmadan, kullanıcının tweet’ini aynen alıp kendi tweet’i gibi kullanabiliyor ve buna da tweet hırsızlığı deniliyor. Ancak Twitter şimdi tweet hırsızlarına karşı önlem alacak ve tweet’in sahibi, espirilerinin, tweetlerinin çalındığını şikayet edip silinmesini isterse, RT’lenmeden kopyalanan bu tweetler silinecek.

Aynı uygulama, karikatürleri defalarca izinsiz olarak paylaşılan karikatüristlerin işine de yarar mı bilinmez ancak bundan sonra birinin tweet’ini çok beğenip kopyalarken, iki kere düşünmeniz gerekecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.