Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

'Tütünü bırak, sağlığını kazan' konferansı düzenlendi

GÜNCEL 01.06.2018 - 20:54, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3546+ kez okundu.
 

'Tütünü bırak, sağlığını kazan' konferansı düzenlendi

Kuşadası Belediyesi İbrakmaki Sanat Galerisi, Kuşadası Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Seren Arpaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tütünü Bırak Sağlığını ve Özgürlüğünü Kazan” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

AYDIN- Konferansta Dr. Arpaz katılımcılara tütün kullanımının insan sağlığı üzerindeki etkilerini aktardı. Tütünsüz Dünya Günü kapsamında düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel de katıldı. Dr. Arpaz, konuşmasında sigara ve diğer tütün mamullerinin insanı yavaş yavaş ölüme sürükleyen önemli bir zehir olduğuna dikkat çekerek sigara kullanımının az gelişmiş ülkelerde daha yaygın olduğunun altını çizdi. Her yıl ortalama 100 bin insanın tütün kullanımı nedeniyle yaşamını kaybettiğini belirten Arpaz, sigarayla mücadelede ülke yönetimlerine büyük rol düştüğünü kaydetti. Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyen herkesi tütünden uzak durmaya davet eden Arpaz, tütün endüstrisinin en gaddar terör örgütünden daha kötü olduğunu ifade etti. Konferansın sonunda Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası Devlet Hastanesi Sigara Polikliniği aracılığıyla sigarayı bırakan kişilere Dr. John Briffa tarafından kaleme alınan “Sağlıklı Yaşam İçin Vitaminler ve Mineraller” isimli kitap hediye edildi.
Kuşadası Belediyesi İbrakmaki Sanat Galerisi, Kuşadası Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Seren Arpaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tütünü Bırak Sağlığını ve Özgürlüğünü Kazan” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı.

AYDIN- Konferansta Dr. Arpaz katılımcılara tütün kullanımının insan sağlığı üzerindeki etkilerini aktardı.

Tütünsüz Dünya Günü kapsamında düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel de katıldı. Dr. Arpaz, konuşmasında sigara ve diğer tütün mamullerinin insanı yavaş yavaş ölüme sürükleyen önemli bir zehir olduğuna dikkat çekerek sigara kullanımının az gelişmiş ülkelerde daha yaygın olduğunun altını çizdi. Her yıl ortalama 100 bin insanın tütün kullanımı nedeniyle yaşamını kaybettiğini belirten Arpaz, sigarayla mücadelede ülke yönetimlerine büyük rol düştüğünü kaydetti. Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyen herkesi tütünden uzak durmaya davet eden Arpaz, tütün endüstrisinin en gaddar terör örgütünden daha kötü olduğunu ifade etti.

Konferansın sonunda Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası Devlet Hastanesi Sigara Polikliniği aracılığıyla sigarayı bırakan kişilere Dr. John Briffa tarafından kaleme alınan “Sağlıklı Yaşam İçin Vitaminler ve Mineraller” isimli kitap hediye edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.