Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

TÜSİAD’dan hükümete uyarı dolu mesajlar!

EKONOMİ 21.02.2019 - 13:09, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3167+ kez okundu.
 

TÜSİAD’dan hükümete uyarı dolu mesajlar!

TÜSİAD Genel Kurulu’nda hükümete yönelik uyarı dolu mesajlar veren TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir” dedi.

AYDIN- TÜSİAD Genel Kurulu’nda hükümete yönelik uyarı dolu mesajlar veren TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir” dedi. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) 49. Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Hükümete tarım politikaları eleştirisi TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan, konuşmasında son günlerde tanzim satışlarla bir kez daha gündem konusu olan tarımsal üretim konusunda dikkat çekici mesajlar verdi. Tarım ve gıdada ihtiyaçlardan lojistiğe, üretiminden hallere ve perakende satış mağazalarına kadar birçok alanın söz konusu olduğunu vurgulayan Özilhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir ürünün teşvik edilmesi, alternatiflerin üretilmemesi demektir. Bu nedenle, tarım politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasına bütüncül bakmak ve her bir katmanı dikkatle ele almak hem yereli hem de ulusal ölçeği aynı oranda gözetmek çok önemli. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu oluşturulmuş olsa da, çiftçiden başlayıp tarımla ilgili tüm süreçlerin politika koordinasyonu önemini koruyor. İş dünyasının da içinde yer aldığı bir kurumsal istişare ve koordinasyon mekanizmasının etkin çalışması ve bugünün yakıcı sorunlarına uzun vadeli bir bakış açısıyla çözüm üretmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı modeline geçildikten sonra oluşan yönetim yapısını göz önüne aldığımızda, kurumsal yapının sadece tarım alanında değil, tüm alanlarda güçlendirilmesi gerektiğini görüyoruz.” “Kısa vadeli hesaplarla uzun vadeyi ıskalamayalım” İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyadaki çatışmalarla dolu sürece dikkat çekerek, sözü ülke yönetimine getiren TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, şunları kaydetti: “Sivil toplumla etkili bağlar kurabilen, liyakata dayalı, özerk, yetkin bir kurumsal yapıdan uzaklaşan hükümetler asli fonksiyonlarını yerine getiremez olurlar. Kısa vadeli hesaplar ağır bastığında uzun vadeli hedefler ıskalanır. Oysa dünya konjonktürüne baktığımızda uzun vadeyi ıskalama lüksümüzün hiç olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Zaten hmekte olduğumuz küresel çaptaki huzursuzluğun artarak devam etmesine karşılık hazırlıklı olmamız gerekiyor. Maalesef bu tırmanan gerilim karşısında güvenebileceğimiz herhangi bir küresel kurum yok. Cumhurbaşkanımızın haklı olarak dikkat çekmiş olduğu gibi, dünya çapında çatışmalar ve anlaşmalar konusunda BM Güvenlik Konseyi pek bir anlam taşımıyor. “Güveni sağlamak hükümetin görevi” Küresel çalkantılara karşı dayanıklılığın olmazsa olmaz iki öğesi vardır. Birisi kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumak, ikincisi de bugünkü bazı kazanımlar uğruna geleceği ıskalamamaktır. Unutmayalım ki, vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve en önemlisi birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir.”
TÜSİAD Genel Kurulu’nda hükümete yönelik uyarı dolu mesajlar veren TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir” dedi.

AYDIN- TÜSİAD Genel Kurulu’nda hükümete yönelik uyarı dolu mesajlar veren TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, “Vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir” dedi.

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) 49. Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Hükümete tarım politikaları eleştirisi

TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan, konuşmasında son günlerde tanzim satışlarla bir kez daha gündem konusu olan tarımsal üretim konusunda dikkat çekici mesajlar verdi.

Tarım ve gıdada ihtiyaçlardan lojistiğe, üretiminden hallere ve perakende satış mağazalarına kadar birçok alanın söz konusu olduğunu vurgulayan Özilhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir ürünün teşvik edilmesi, alternatiflerin üretilmemesi demektir. Bu nedenle, tarım politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasına bütüncül bakmak ve her bir katmanı dikkatle ele almak hem yereli hem de ulusal ölçeği aynı oranda gözetmek çok önemli.

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu oluşturulmuş olsa da, çiftçiden başlayıp tarımla ilgili tüm süreçlerin politika koordinasyonu önemini koruyor.

İş dünyasının da içinde yer aldığı bir kurumsal istişare ve koordinasyon mekanizmasının etkin çalışması ve bugünün yakıcı sorunlarına uzun vadeli bir bakış açısıyla çözüm üretmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı modeline geçildikten sonra oluşan yönetim yapısını göz önüne aldığımızda, kurumsal yapının sadece tarım alanında değil, tüm alanlarda güçlendirilmesi gerektiğini görüyoruz.”

“Kısa vadeli hesaplarla uzun vadeyi ıskalamayalım”

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana dünyadaki çatışmalarla dolu sürece dikkat çekerek, sözü ülke yönetimine getiren TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, şunları kaydetti:

“Sivil toplumla etkili bağlar kurabilen, liyakata dayalı, özerk, yetkin bir kurumsal yapıdan uzaklaşan hükümetler asli fonksiyonlarını yerine getiremez olurlar. Kısa vadeli hesaplar ağır bastığında uzun vadeli hedefler ıskalanır. Oysa dünya konjonktürüne baktığımızda uzun vadeyi ıskalama lüksümüzün hiç olmadığı bir dönemden geçiyoruz.

Zaten hmekte olduğumuz küresel çaptaki huzursuzluğun artarak devam etmesine karşılık hazırlıklı olmamız gerekiyor. Maalesef bu tırmanan gerilim karşısında güvenebileceğimiz herhangi bir küresel kurum yok. Cumhurbaşkanımızın haklı olarak dikkat çekmiş olduğu gibi, dünya çapında çatışmalar ve anlaşmalar konusunda BM Güvenlik Konseyi pek bir anlam taşımıyor.

“Güveni sağlamak hükümetin görevi”

Küresel çalkantılara karşı dayanıklılığın olmazsa olmaz iki öğesi vardır. Birisi kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumak, ikincisi de bugünkü bazı kazanımlar uğruna geleceği ıskalamamaktır. Unutmayalım ki, vatandaşların hükümetlerine, kurumlarına ve en önemlisi birbirlerine güvendikleri toplumlar ayakta kalırlar. Bu güveni sağlamak da her şeyden önce hükümetlerin görevidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.