Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Turkuazlı kadınlar basınla buluştu

GÜNCEL 01.03.2017 - 10:18, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3452+ kez okundu.
 

Turkuazlı kadınlar basınla buluştu

Nazilli Turkuaz Kadınlar Derneği çalışmalarına devam ediyor

AYDIN- Nazilli’de kurulan ilk kadın derneği olan Turkuaz Kadınlar Derneği, 15 Temmuz sürecinde yanlışlıkla kapatıldıktan sonra durumun düzeltilmesi ve hakları yeniden verilmesi nedeniyle basın toplantısı yaptı. Nazilli’de görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları ile bir araya gelen dernek yönetimi, yaşadıkları sürecin yanı sıra faaliyetleri hakkında da bilgi verdiler. Nazilli’de kurulan ilk kadın derneği olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Fatma Ergün, “Zorlu süreci atlattık. Şimdi önümüze bakacağız. Kadın derneği olarak faaliyetlerimiz hızla devam edecek” dedi. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan ve daha sonra KHK ile yeniden açılan Turkuaz Kadınlar Derneği, Nazilli Belediyesi’ne ait Hangar Kafe-Restoran’ta verilen kahvaltılı basın toplantısında yeni dernek üyelerini tanıttıktan sonra faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Hangarlar içerisinde bulunan sosyal etkinlik salonundaki stantlarını gezdiren Başkan Fatma Ergün ve yönetim kurulu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası derneklerinin kapatılma döneminde yaşadıklarını anlatırken, darbeyi de lanetledi. Ergün, “15 Temmuz gecesi yaşananlar malumunuzdur. Huzurunuzda bir kez daha milletimize ve devletimize yönelik bu hainliği lanetliyoruz. Adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, bu hainliklere karşı yüce Türk Milleti, bizler, hep ayakta ve hep birlikteyiz. Bizler yüce Türk milletine âşık, vatan, bayrak, Atatürk sevdalısı, Türk Milliyetçisi kadınlarız. Bu süreçte ne yazık ki derneğimiz bu hainlerin dernekleri kapatılırken yanlışlıkla bizim derneğimizde kapatıldı. Bu olay bizleri önce büyük şaşkınlığa, ardından da üzüntüye sevk etti. Yanlışlık ilk andan itibaren gün gibi ortada olduğundan sıkıntılı süreç sonrası 677 sayılı KHK ile hakkımız ve de haklılığımız tescil edildi. Derneğimiz yeniden faaliyete geçti. Her zaman dediğimiz gibi, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi. Kadınlara ‘gün’ desteği Dernek olarak ürettikleri çok çeşitli yiyecek, reçel, toz biber, salça gibi yiyeceklerin yanı sıra el örgüsü başta olmak üzere çok çeşitli işlemeler yaptıklarını da ifade eden Başkan Ergün, “Dernek üyesi bayanlarımızın hazırladığı ürünlerin geliri ile öğrenciler için sağladığımız burslara katkı sağlamak amacıyla şimdi de bayanlar için yeni bir uygulamamız olan ‘alo, günüm var. Yardım eder misiniz?’ çağrısı ile yiyecek ve içecek desteğini hayata geçirdik. Özellikle çalışan bayanların bizleri arayarak destek almalarını bekliyoruz. Dernek Başkan Yardımcım Münire Işık, Sekreterimiz Gonca Yelkovan, Sayman Bediha Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Medine Öztunç, Denetim Kurulu Üyelerimiz Fadime Aksoy, Filiz Bozan ve Nilgün Akçakaya ile birlikte tüm dernek üyelerimiz ihtiyacı olan bayanlarımızın yanında olacak” dedi.
Nazilli Turkuaz Kadınlar Derneği çalışmalarına devam ediyor

AYDIN- Nazilli’de kurulan ilk kadın derneği olan Turkuaz Kadınlar Derneği, 15 Temmuz sürecinde yanlışlıkla kapatıldıktan sonra durumun düzeltilmesi ve hakları yeniden verilmesi nedeniyle basın toplantısı yaptı.

Nazilli’de görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları ile bir araya gelen dernek yönetimi, yaşadıkları sürecin yanı sıra faaliyetleri hakkında da bilgi verdiler. Nazilli’de kurulan ilk kadın derneği olduklarını ifade eden Dernek Başkanı Fatma Ergün, “Zorlu süreci atlattık. Şimdi önümüze bakacağız. Kadın derneği olarak faaliyetlerimiz hızla devam edecek” dedi.

15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan ve daha sonra KHK ile yeniden açılan Turkuaz Kadınlar Derneği, Nazilli Belediyesi’ne ait Hangar Kafe-Restoran’ta verilen kahvaltılı basın toplantısında yeni dernek üyelerini tanıttıktan sonra faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Hangarlar içerisinde bulunan sosyal etkinlik salonundaki stantlarını gezdiren Başkan Fatma Ergün ve yönetim kurulu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası derneklerinin kapatılma döneminde yaşadıklarını anlatırken, darbeyi de lanetledi. Ergün, “15 Temmuz gecesi yaşananlar malumunuzdur. Huzurunuzda bir kez daha milletimize ve devletimize yönelik bu hainliği lanetliyoruz. Adı ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin, bu hainliklere karşı yüce Türk Milleti, bizler, hep ayakta ve hep birlikteyiz. Bizler yüce Türk milletine âşık, vatan, bayrak, Atatürk sevdalısı, Türk Milliyetçisi kadınlarız. Bu süreçte ne yazık ki derneğimiz bu hainlerin dernekleri kapatılırken yanlışlıkla bizim derneğimizde kapatıldı. Bu olay bizleri önce büyük şaşkınlığa, ardından da üzüntüye sevk etti. Yanlışlık ilk andan itibaren gün gibi ortada olduğundan sıkıntılı süreç sonrası 677 sayılı KHK ile hakkımız ve de haklılığımız tescil edildi. Derneğimiz yeniden faaliyete geçti. Her zaman dediğimiz gibi, Ne Mutlu Türküm Diyene” dedi.

Kadınlara ‘gün’ desteği

Dernek olarak ürettikleri çok çeşitli yiyecek, reçel, toz biber, salça gibi yiyeceklerin yanı sıra el örgüsü başta olmak üzere çok çeşitli işlemeler yaptıklarını da ifade eden Başkan Ergün, “Dernek üyesi bayanlarımızın hazırladığı ürünlerin geliri ile öğrenciler için sağladığımız burslara katkı sağlamak amacıyla şimdi de bayanlar için yeni bir uygulamamız olan ‘alo, günüm var. Yardım eder misiniz?’ çağrısı ile yiyecek ve içecek desteğini hayata geçirdik. Özellikle çalışan bayanların bizleri arayarak destek almalarını bekliyoruz. Dernek Başkan Yardımcım Münire Işık, Sekreterimiz Gonca Yelkovan, Sayman Bediha Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Medine Öztunç, Denetim Kurulu Üyelerimiz Fadime Aksoy, Filiz Bozan ve Nilgün Akçakaya ile birlikte tüm dernek üyelerimiz ihtiyacı olan bayanlarımızın yanında olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.