Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Türkiye’ye örnek oldu

GÜNCEL 25.10.2017 - 11:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2219+ kez okundu.
 

Türkiye’ye örnek oldu

Şoförler Odası Başkanı Özmeriç, "Aydın bu uygulamaların bir çoğunu Büyükşehir olduğunda başladı" dedi.

AYDIN- Aydın'da Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi öncülüğünde öğrenci servis araçları ve şoförlerine yönelik uygulamalar ülke genelinde zorunlu hale getirildi. Okul servislerine ilişkin yeni yönetmelik ve bu kapsamda öğrencilerin güvenliği için alınan önlemler Milli Eğitim, İçişleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ve Aile Sosyal Politikalar Bakanları tarafından açıklandı. Alınan tedbirleri basına yansıdığı kadarı ile takip ettiklerini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Bugün açıklanan yeni yönetmeliğin hizmet kalitesini ve güvenliği arttıracağına inanıyoruz. Aydın olarak açıklanan tedbirlere ilişkin hazırlıkları biz ilimiz büyükşehir olduğunda yani 3 yıl önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi öncülüğünde başladık. Bu kapsamda ilimizin öncü ve örnek olması sevindirici bir durum” dedi. Çalışmaları da birlikte yürüten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Yeni yönetmeliğe göre, servis araçlarında emniyet kemeri ve araç takip sistemi zorunlu olacağını, cinsel istismar, uyuşturucu ve cinayet’ suçlarından hüküm giymiş kişilerin şoförlük yapamayacağını ve servis araçlarında güvenlik kamerası bulundurulacağını belirten Başkan Özmeriç, “Aydın olarak bizler daha önceden bu konuda çalışmalarımızı yapmıştık. Uygulamanın hizmet kalitesini ve güvenliği arttıracağına inanıyoruz” dedi.
Şoförler Odası Başkanı Özmeriç, "Aydın bu uygulamaların bir çoğunu Büyükşehir olduğunda başladı" dedi.

AYDIN- Aydın'da Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi öncülüğünde öğrenci servis araçları ve şoförlerine yönelik uygulamalar ülke genelinde zorunlu hale getirildi. Okul servislerine ilişkin yeni yönetmelik ve bu kapsamda öğrencilerin güvenliği için alınan önlemler Milli Eğitim, İçişleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ve Aile Sosyal Politikalar Bakanları tarafından açıklandı. Alınan tedbirleri basına yansıdığı kadarı ile takip ettiklerini belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Bugün açıklanan yeni yönetmeliğin hizmet kalitesini ve güvenliği arttıracağına inanıyoruz. Aydın olarak açıklanan tedbirlere ilişkin hazırlıkları biz ilimiz büyükşehir olduğunda yani 3 yıl önce Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi öncülüğünde başladık. Bu kapsamda ilimizin öncü ve örnek olması sevindirici bir durum” dedi.

Çalışmaları da birlikte yürüten Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan açıklamaya göre ‘Yeni yönetmeliğe göre, servis araçlarında emniyet kemeri ve araç takip sistemi zorunlu olacağını, cinsel istismar, uyuşturucu ve cinayet’ suçlarından hüküm giymiş kişilerin şoförlük yapamayacağını ve servis araçlarında güvenlik kamerası bulundurulacağını belirten Başkan Özmeriç, “Aydın olarak bizler daha önceden bu konuda çalışmalarımızı yapmıştık. Uygulamanın hizmet kalitesini ve güvenliği arttıracağına inanıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.