Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Türkiye’nin ilk özel Zeytin Tadım Paneli oluşuyor

EKONOMİ 19.11.2019 - 15:29, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3010+ kez okundu.
 

Türkiye’nin ilk özel Zeytin Tadım Paneli oluşuyor

Aydın Ticaret Borsası tarafından Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım panelinin oluşturulduğu bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Zeytin Tadım Paneli’nin oluşturulması için bir araya gelen panelistler, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Şahnur Irmak’tan eğitim aldılar. Gerçekleştirilen eğitimin ardından panelistler çalışmalarına başladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şunları söyledi: Aydın Ticaret Borsası olarak bir kez daha sektör adına faydalı olacak olan Zeytin Paneli çalışmalarımıza Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi (UZZK),  Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarları A.Ş. ve Zeytin Tadım Panelistlerimiz ortaklığında başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımız neticesinde Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım paneli oluşturulacaktır. Zeytin Tadım Paneli çalışmalarını ve eğitimlerini tamamladıktan sonra üretilen zeytinlerin koku, tat, texür (sertlik, liflilik, ve gevreklik) gibi özelliklerini belirleyebilecektir. Zeytin Tadım Paneli’nin zeytinde doğru üretim yapılmasına katkı sağlamak, tüketiciyi bilinçlendirmek ve eğitmek gibi faaliyetleri olacaktır. Oluşturulacak Aydın Ticaret Borsası Zeytin Paneli tarafından dünya zeytin standartlarına katkıda bulunmamız mümkün olacaktır.”
Aydın Ticaret Borsası tarafından Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım panelinin oluşturulduğu bildirildi.

AYDIN- Yapılan açıklamaya göre, Zeytin Tadım Paneli’nin oluşturulması için bir araya gelen panelistler, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi ve Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Şahnur Irmak’tan eğitim aldılar. Gerçekleştirilen eğitimin ardından panelistler çalışmalarına başladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şunları söyledi:

Aydın Ticaret Borsası olarak bir kez daha sektör adına faydalı olacak olan Zeytin Paneli çalışmalarımıza Ulusal Zeytin Zeytinyağı Konseyi (UZZK),  Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarları A.Ş. ve Zeytin Tadım Panelistlerimiz ortaklığında başlamış bulunmaktayız. Çalışmalarımız neticesinde Türkiye’nin ilk özel zeytin tadım paneli oluşturulacaktır. Zeytin Tadım Paneli çalışmalarını ve eğitimlerini tamamladıktan sonra üretilen zeytinlerin koku, tat, texür (sertlik, liflilik, ve gevreklik) gibi özelliklerini belirleyebilecektir. Zeytin Tadım Paneli’nin zeytinde doğru üretim yapılmasına katkı sağlamak, tüketiciyi bilinçlendirmek ve eğitmek gibi faaliyetleri olacaktır. Oluşturulacak Aydın Ticaret Borsası Zeytin Paneli tarafından dünya zeytin standartlarına katkıda bulunmamız mümkün olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.