Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Türkiye'ye akın ediyorlar!

RESMİ İLAN 05.08.2015 - 10:55, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3525+ kez okundu.
 

Türkiye'ye akın ediyorlar!

İstanbul’a akın ediyorArap turistlerin cazibe merkezi haline gelen İstanbul’a bu dönemde turist akını yaşanıyor.

Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısı her yıl istikrarlı olarak artıyor. 2010’da başlayan ‘Arap Baharı’ ile Arap ülkelerinde yaşayanların daha rahat seyahat etme imkanına kavuşmasının ardından İstanbul’a gelen Arap turist sayısındaki artış sürüyor. 2010’dan beri artış grafiğine giren Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a olan Arap turist akınında bu yıl rekor kırılması bekleniyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da yoğunluk gösteren Arap turistlere Arapça İstanbul haritası dağıtlıyor. Arap turistlerin Türkiye’de yaptığı alışverişler de esnafın yüzünü güldürüyor. Konaklama ve tekstil başta olmak üzere tatil döneminde harcama yapan turistlerin ekonomiye katkısı önemli ölçüde artış gösteriyor. Arap ülkelerinden en çok turistin geldiği ülke Irak, İran ve Suudi Arabistan olurken onları Kuveyt, Libya, Lübnan izliyor. Arap turistlerin ilgi alanları arasında ise özellikle tarihi yarımada, cami ve İstanbul Boğazı öne çıkıyor.
İstanbul’a akın ediyorArap turistlerin cazibe merkezi haline gelen İstanbul’a bu dönemde turist akını yaşanıyor.

Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısı her yıl istikrarlı olarak artıyor. 2010’da başlayan ‘Arap Baharı’ ile Arap ülkelerinde yaşayanların daha rahat seyahat etme imkanına kavuşmasının ardından İstanbul’a gelen Arap turist sayısındaki artış sürüyor. 2010’dan beri artış grafiğine giren Türkiye’ye ve özellikle İstanbul’a olan Arap turist akınında bu yıl rekor kırılması bekleniyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da yoğunluk gösteren Arap turistlere Arapça İstanbul haritası dağıtlıyor. Arap turistlerin Türkiye’de yaptığı alışverişler de esnafın yüzünü güldürüyor. Konaklama ve tekstil başta olmak üzere tatil döneminde harcama yapan turistlerin ekonomiye katkısı önemli ölçüde artış gösteriyor.

Arap ülkelerinden en çok turistin geldiği ülke Irak, İran ve Suudi Arabistan olurken onları Kuveyt, Libya, Lübnan izliyor. Arap turistlerin ilgi alanları arasında ise özellikle tarihi yarımada, cami ve İstanbul Boğazı öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.