Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Türkiye sınırına ateş açıldı! 1 asker şehit

ASAYİŞ 10.09.2015 - 12:40, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 3722+ kez okundu.
 

Türkiye sınırına ateş açıldı! 1 asker şehit

Hatay’ ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan asker, Suriye tarafından açıldığı belirtilen ateş sonucu şehit oldu.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevzisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirildi. Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyuldu ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralandı. Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verildi, olay yerine çağrılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit asker Gökhan Çakır'ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin İzmir'de yaşadığı bildirildi.
Hatay’ ın Reyhanlı ilçesi sınır bölgesinde nöbet tutan asker, Suriye tarafından açıldığı belirtilen ateş sonucu şehit oldu.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevzisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirildi. Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyuldu ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralandı. Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verildi, olay yerine çağrılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit asker Gökhan Çakır'ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin İzmir'de yaşadığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.