Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Türkiye imamı yardımcısı yakalandı

EKONOMİ 21.10.2015 - 10:12, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2644+ kez okundu.
 

Türkiye imamı yardımcısı yakalandı

FETÖ'nün Türkiye imamı yardımcısı Hazim S. İstanbul'da yapılan operasyonla yakalandı.

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan ve "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim S, İstanbul'da yakalandı. edinilen bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gerçekleştirilen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim S, İstanbul Bahçelievler'de saklandığı bir akrabasının evinde, Uşak'tan giden özel ekip tarafından yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonla gözaltına alınan Hazim S'nin, yarın Uşak'a getirileceği öğrenildi. İş adamı Hazım S'nin yapılanmanın başında bulunan "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu, Uşak'ı, yakın illerin bölge merkezi yaptığı ileri sürülmüştü. OLAY Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden UOSB Başkanı Ali Yıldırım da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklandı. Fetullah Gülen'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilenlerden 20'si ise savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, hakkında yakalama kararı bulunan 12 kişi aranıyor. Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.
FETÖ'nün Türkiye imamı yardımcısı Hazim S. İstanbul'da yapılan operasyonla yakalandı.

Uşak'taki "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan ve "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim S, İstanbul'da yakalandı.

edinilen bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Uşak'ın yanı sıra İstanbul, Aydın, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gerçekleştirilen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında aranan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu olduğu iddia edilen iş adamı Hazim S, İstanbul Bahçelievler'de saklandığı bir akrabasının evinde, Uşak'tan giden özel ekip tarafından yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonla gözaltına alınan Hazim S'nin, yarın Uşak'a getirileceği öğrenildi.

İş adamı Hazım S'nin yapılanmanın başında bulunan "Türkiye imamı"nın yardımcısı olduğu, Uşak'ı, yakın illerin bölge merkezi yaptığı ileri sürülmüştü.

OLAY

Uşak merkezli 6 ilde bazı kuruluşlar, eğitim kurumları ve iş yerlerinde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 41 kişiden UOSB Başkanı Ali Yıldırım da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklandı.

Fetullah Gülen'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı olduğu iddiasıyla bir numaralı şüpheli olarak arandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 5'i savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilenlerden 20'si ise savcılık ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Soruşturmada, hakkında yakalama kararı bulunan 12 kişi aranıyor.

Zanlıların, FETÖ'ye finansal destek sağlamak amacıyla "himmet" adı altında halktan zorla topladıkları parayı, paravan şirketler aracılığıyla İsrail, Güney Afrika, ABD ve Tunus gibi ülkelere kaçırdıkları, ayrıca yine "himmet" adı altında toplanan malları paraya çevirmek amacıyla anlaşmalı olarak kamu ihaleleri düzenlenmesini sağladıkları ve bu malları kamu kurumlarına fahiş fiyatlara satarak ihalelere fesat karıştırdıkları, belirli dönemlerde yüklü miktarda parayı yurt dışına elden götürdükleri iddia edilmişti. Söz konusu paravan şirketler ile UOSB'de faaliyet gösteren 10'a yakın firmanın son 8 yıllık kayıtları, operasyon kapsamında geçmişe dönük incelemeye alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.