Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Türk Kadınlar Konseyi’nden Karacasu’ya ziyaret

GÜNCEL 25.10.2017 - 11:01, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 2934+ kez okundu.
 

Türk Kadınlar Konseyi’nden Karacasu’ya ziyaret

Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şube Başkanı Tülay Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile Dünya Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Cosima Schenk, derneğin genel merkez yöneticileri, Avrupa 2. Kadınlar Konseyi Başkanı Fatoş İnal ve bazı illerin şube başkanları, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’yı makamında ziyaret ettiler.

AYDIN- Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şube Başkanı Tülay Aydın, “Kuşadası’ndaki şubemizi açtıktan sonra ilk gezimizi Karacasu’ya ve dünyaca ünlü antik kent Afrodisias’a düzenledik. Ev sahipliğiniz ve misafirperverliğinizden çok memnun kaldık diyerek derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya onur belgesi takdim etti. Dünya mirası listesine giren Afrodisias Antik Kenti hakkında bilgi veren Başkan Büyükyapıcı, ”Aydın’da ilk defa olarak bir ören yerinin dünya miras listesine girmesini başarmış olduk. Bu hem Aydın’ımız hem ülkemiz için çok önemli katkılar sağlayacak. Bunun yanında Osmanlı mimarisine sahip tarihi ev ve sokaklarımızla, seramik ocaklarımız, yaylarımız ve Sırtlanini Mağaramızla ilçemizi kültür şehri yapmak için çalışıyoruz. Sizleri ilçemizde görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duydum. Ülkemiz için böyle çaba harcayan dostları görmek gurur verici. Türkiye’mizin en büyük eksiklerinden biri bayan gücünü doğru kullanamayışımız. Bizler bu algıyı yok etmek için Kadın Kalkındırma Kooperatifi ve Afrodisias’taki müzeyi ilçemizde canlandırmak için restore ettiğimiz tarihi evde kadınlardan oluşan bir vakıf kurduk. Kadınlarımız için alternatifler üretip iş hayatına katılmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizler bu konuda bizlere örnek oldunuz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şube Başkanı Tülay Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile Dünya Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Cosima Schenk, derneğin genel merkez yöneticileri, Avrupa 2. Kadınlar Konseyi Başkanı Fatoş İnal ve bazı illerin şube başkanları, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’yı makamında ziyaret ettiler.

AYDIN- Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Aydın Şube Başkanı Tülay Aydın, “Kuşadası’ndaki şubemizi açtıktan sonra ilk gezimizi Karacasu’ya ve dünyaca ünlü antik kent Afrodisias’a düzenledik. Ev sahipliğiniz ve misafirperverliğinizden çok memnun kaldık diyerek derneğe yapmış olduğu katkılardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı’ya onur belgesi takdim etti.

Dünya mirası listesine giren Afrodisias Antik Kenti hakkında bilgi veren Başkan Büyükyapıcı, ”Aydın’da ilk defa olarak bir ören yerinin dünya miras listesine girmesini başarmış olduk. Bu hem Aydın’ımız hem ülkemiz için çok önemli katkılar sağlayacak. Bunun yanında Osmanlı mimarisine sahip tarihi ev ve sokaklarımızla, seramik ocaklarımız, yaylarımız ve Sırtlanini Mağaramızla ilçemizi kültür şehri yapmak için çalışıyoruz. Sizleri ilçemizde görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duydum. Ülkemiz için böyle çaba harcayan dostları görmek gurur verici. Türkiye’mizin en büyük eksiklerinden biri bayan gücünü doğru kullanamayışımız. Bizler bu algıyı yok etmek için Kadın Kalkındırma Kooperatifi ve Afrodisias’taki müzeyi ilçemizde canlandırmak için restore ettiğimiz tarihi evde kadınlardan oluşan bir vakıf kurduk. Kadınlarımız için alternatifler üretip iş hayatına katılmaları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizler bu konuda bizlere örnek oldunuz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.