Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Türk Büro-Sen’den iş yükü açıklaması

GENEL 17.04.2018 - 19:16, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:50 3288+ kez okundu.
 

Türk Büro-Sen’den iş yükü açıklaması

Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, nüfus müdürlüklerinde yaşanan sorunlarla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

AYDIN - Taşkır, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği üzere 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport ve ehliyetler Nüfus Müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. Özellikle metropol şehirler başta olmak üzere, nüfus birimlerinde vatandaş açısından olduğu kadar çalışanlar açısından da birçok mağduriyetler ve zorluk yaşanmaktadır. Bilindiği üzere nüfus personelinin her gün cebinden kimlik parası ödemesinin önüne geçebilmek için daha önce yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, değerli kağıt bedelinin bankalara yatırılması sağlanmıştır. Ancak, cumartesi günleri değerli kağıt paralarının yatacağı bankaların kapalı olduğunu bilmeden işlem yaptırmak için İlçe Nüfus Müdürlüklerine gelen vatandaşlar, memurlarla karşı karşıya gelmektedir. Bu sebeple maalesef işlemini yaptıramayan vatandaş öfkesini memurlarımızdan çıkarmaktadır. Aynı zamanda fiziki şartlar açısından bu kadar insan yoğunluğunu kaldıramayan mekanların tek çözümü acil olarak makul sayıda işlem yapabilecek şekilde randevu sisteminin organize edilmesinden geçmektedir. Nüfus çalışanları iş yoğunluğu sebebi ile İçişleri Bakanlığı çalışanları için açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na dahi hazırlanamamaktadır. Maalesef sınava hazırlanamayan nüfus çalışanları diğer personel ile eşit şartlarda bu sınavlara katılamayacaktır. Bu durum da çalışanların moral motivasyonunu olumsuz yönde eklemektedir. Son yapılan Toplu Sözleşmeye göre nüfus çalışanlarının fazla mesai ücretleri 5 kattan 3 kata düşürülmüştür. Nüfus memurları gece gündüz ve hafta sonu demeden vefakar bir şekilde çalışırken, fazla mesai ücretlerinin düşürülmesi ve iş yoğunluğu sebebi ile izinlerini dahi kullanamamaları nüfus çalışanlarını oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Bu kadar özveri ile çalışan nüfus personelinin özlük hakları ile ilgili kanuni düzenleme yapılarak, ayrı bir unvan tahsisi yapılmalıdır. Ayrıca fazla mesai saat ücreti de derhal eskisi kadar olmalıdır.”
Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, nüfus müdürlüklerinde yaşanan sorunlarla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

AYDIN - Taşkır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport ve ehliyetler Nüfus Müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. Özellikle metropol şehirler başta olmak üzere, nüfus birimlerinde vatandaş açısından olduğu kadar çalışanlar açısından da birçok mağduriyetler ve zorluk yaşanmaktadır. Bilindiği üzere nüfus personelinin her gün cebinden kimlik parası ödemesinin önüne geçebilmek için daha önce yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, değerli kağıt bedelinin bankalara yatırılması sağlanmıştır. Ancak, cumartesi günleri değerli kağıt paralarının yatacağı bankaların kapalı olduğunu bilmeden işlem yaptırmak için İlçe Nüfus Müdürlüklerine gelen vatandaşlar, memurlarla karşı karşıya gelmektedir. Bu sebeple maalesef işlemini yaptıramayan vatandaş öfkesini memurlarımızdan çıkarmaktadır. Aynı zamanda fiziki şartlar açısından bu kadar insan yoğunluğunu kaldıramayan mekanların tek çözümü acil olarak makul sayıda işlem yapabilecek şekilde randevu sisteminin organize edilmesinden geçmektedir. Nüfus çalışanları iş yoğunluğu sebebi ile İçişleri Bakanlığı çalışanları için açılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’na dahi hazırlanamamaktadır. Maalesef sınava hazırlanamayan nüfus çalışanları diğer personel ile eşit şartlarda bu sınavlara katılamayacaktır. Bu durum da çalışanların moral motivasyonunu olumsuz yönde eklemektedir. Son yapılan Toplu Sözleşmeye göre nüfus çalışanlarının fazla mesai ücretleri 5 kattan 3 kata düşürülmüştür. Nüfus memurları gece gündüz ve hafta sonu demeden vefakar bir şekilde çalışırken, fazla mesai ücretlerinin düşürülmesi ve iş yoğunluğu sebebi ile izinlerini dahi kullanamamaları nüfus çalışanlarını oldukça olumsuz yönde etkilemiştir. Bu kadar özveri ile çalışan nüfus personelinin özlük hakları ile ilgili kanuni düzenleme yapılarak, ayrı bir unvan tahsisi yapılmalıdır. Ayrıca fazla mesai saat ücreti de derhal eskisi kadar olmalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.