Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Türk Bayrağı’nın ‘Minder’ yapılmasına tepki

SİYASET 24.02.2017 - 13:05, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2884+ kez okundu.
 

Türk Bayrağı’nın ‘Minder’ yapılmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Ak Partili kadınların Türk Bayrağı’nı minder yerine kullandıklarını belirterek, tepki gösterdi.

AYDIN- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, AKP Kadın Kollarının Buharkent İlçesindeki İlçe toplantısında bayrağın üzerine oturmalarından dolayı çok rahatsız olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “AKP İl Kadın Kollarının referandum nedeniyle Buharkent İlçesinde yaptıkları toplantıda yaşanan görüntüler bizleri üzmüştür. ‘Bu bir siyasi mesele değildir’, ‘Bu memleket meselesidir’ diyen AKP'lilerin; ortak değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını minder yapıp üzerine oturmalarını şiddetle kınıyoruz. Milletimizi temsil eden bayrağımız bizim için çok önemli ve değerlidir. Çünkü o bayrak, Kurtuluş Savaşımızın, bağımsızlığımızın sembolüdür. AKP, ülkemizin bayrağına verdiği değeri yaptıkları davranışla bir kez daha gözler önüne sermiştir. Onlar için milliyetçilik sözden ibaret olduğu ortaya koydukları davranışla görülmüştür. Bizim için bayrak; Her karışı şehit kanıyla sulanan bu toprakların simgesi bayrağımız üstünde oturmak için değil, yükseklerde dalgalanmak için vardır. Bizler Kuvayi Milliyeci torunlarının yaşadıkları Aydın İlimizin böyle bir olayla gündeme gelmesi bizi üzmüştür. Biz bayrağımız için milletimiz için, vatanımız için, Cumhuriyet ve niteliklerini korumak için çalışacağız. Bayrağımıza böyle bir davranışı onaylamıyor, bayrağımıza yapılan bu saygısızlığa HAYIR diyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Ak Partili kadınların Türk Bayrağı’nı minder yerine kullandıklarını belirterek, tepki gösterdi.

AYDIN- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, AKP Kadın Kollarının Buharkent İlçesindeki İlçe toplantısında bayrağın üzerine oturmalarından dolayı çok rahatsız olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“AKP İl Kadın Kollarının referandum nedeniyle Buharkent İlçesinde yaptıkları toplantıda yaşanan görüntüler bizleri üzmüştür. ‘Bu bir siyasi mesele değildir’, ‘Bu memleket meselesidir’ diyen AKP'lilerin; ortak değerimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını minder yapıp üzerine oturmalarını şiddetle kınıyoruz. Milletimizi temsil eden bayrağımız bizim için çok önemli ve değerlidir. Çünkü o bayrak, Kurtuluş Savaşımızın, bağımsızlığımızın sembolüdür. AKP, ülkemizin bayrağına verdiği değeri yaptıkları davranışla bir kez daha gözler önüne sermiştir. Onlar için milliyetçilik sözden ibaret olduğu ortaya koydukları davranışla görülmüştür. Bizim için bayrak; Her karışı şehit kanıyla sulanan bu toprakların simgesi bayrağımız üstünde oturmak için değil, yükseklerde dalgalanmak için vardır.

Bizler Kuvayi Milliyeci torunlarının yaşadıkları Aydın İlimizin böyle bir olayla gündeme gelmesi bizi üzmüştür. Biz bayrağımız için milletimiz için, vatanımız için, Cumhuriyet ve niteliklerini korumak için çalışacağız. Bayrağımıza böyle bir davranışı onaylamıyor, bayrağımıza yapılan bu saygısızlığa HAYIR diyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.