Hasan Dinçer
Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Mustafa Savaş
Rıdvan Eşin

Turizmdeki düşüş istihdama da yansıdı!

RESMİ İLAN 20.07.2015 - 15:39, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 2747+ kez okundu.
 

Turizmdeki düşüş istihdama da yansıdı!

2015 yılında Rusya pazarında yaşanan yüksek oranlı gerileme ve Avrupa pazarlarında görülen yavaşlama eğilimi, konaklama sektöründeki istihdama da olumsuz etki yaptı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi’nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi. 2014 yılındaki gelişme ise yüzde 12,8 olmuştu. Verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı öncelikle turizm istihdamını geriletirken, yılın ilk yarısında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1 dolayında daralan Türkiye’de otellerdeki çalışan sayısı da geriledi. Otellerde sigortalı olarak çalışanların sayısı 2014 yılının 4 aylık döneminde yüzde 12,8 gelişme gösterirken, 2015 yılında bu büyüme eğilimi yüzde 3,8’e düştü. Öte yandan, her zaman Türkiye ortalamasının iki katı büyüme kaydeden turizm sektörü istihdamı da 4 aylık dönemde yüzde 7,3 gelişti, Türkiye istihdamı artışı ise yüzde 6,3 oldu. 
2015 yılında Rusya pazarında yaşanan yüksek oranlı gerileme ve Avrupa pazarlarında görülen yavaşlama eğilimi, konaklama sektöründeki istihdama da olumsuz etki yaptı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi’nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi. 2014 yılındaki gelişme ise yüzde 12,8 olmuştu.

Verilere göre, turizmde düşen yabancı ziyaretçi sayısı öncelikle turizm istihdamını geriletirken, yılın ilk yarısında yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 1 dolayında daralan Türkiye’de otellerdeki çalışan sayısı da geriledi. Otellerde sigortalı olarak çalışanların sayısı 2014 yılının 4 aylık döneminde yüzde 12,8 gelişme gösterirken, 2015 yılında bu büyüme eğilimi yüzde 3,8’e düştü.

Öte yandan, her zaman Türkiye ortalamasının iki katı büyüme kaydeden turizm sektörü istihdamı da 4 aylık dönemde yüzde 7,3 gelişti, Türkiye istihdamı artışı ise yüzde 6,3 oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.