Rıdvan Eşin
Esnaf Odaları Bidliği
Aydem
Rıdvan Eşin

Turizm Haftası töreninde renkli görüntüler

KÜLTÜR (AA) - Anadolu Ajansı | 17.04.2015 - 16:28, Güncelleme: 01.12.2020 - 14:49 4039+ kez okundu.
 

Turizm Haftası töreninde renkli görüntüler

Bu yıl 39. Kutlanan Turizm Haftası’nın resmi törenleri Kuşadası’nda da Atatürk meydanında yapıldı.

Protokol üyeleri, Turizm eğitimi gören öğrenciler, Turizm örgütlenmeleri,  halk oyunları ekipleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenlere, limanda demirli bulunan iki gemiden inen turistler de ilgi gösterdi. Törende TÜRSAB Başkan yardımcısı Gökhan Aydın, Turizm Fakültesi Müdürü Osman Çolakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ile Kaymakam Muammer Aksoy birer konuşma yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu uzun yıllar Türk turizminin lideri olduğunu, bir süreç sonrası ise turizmin hızla kan kaybettiğini hatırlatarak , “Gereksiz tartışmalarla, geçmişi yargılamakla kaybedecek zamanımız yok. Kuşadası’nın turizmden başka alternatifi de yok. Bunun için hep birlikte turizme yoğunlaşmalı, turizmi geliştirerek, tekrar lider marka olmalıyız. Kurvaziyer de Türkiye birincisiyiz. Bu yetmez. Bu birinciliğimizi yeni yapılan ve yapılacak olan birbirinden nitelikli turistik tesislerimizle perçinlemeli, bu alanda da liderlik tahtımızı geri almalıyız. Kongre Merkezimiz, alternatif turizm seçeneklerimizle turizmi 12 aya yaymalıyız. Kültür, Sanat aktivitelerimiz, Tarihi ve ören yerlerimizle, jeotermal kaynaklarımız, Milli Parkımız, Türkiye’nin hatta Akdeniz’in en güzeli plajlarımızla Kuşadası’nın turizmin lideri olduğunu göstermeliyiz” dedi. Kaymakam Muammer Aksoy’da konuşmasında törenlerin amacının ülke turizmine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Aksoy; “Bugün burada bir tören yapıyor olmamızın amacı asla eğlenmek, sadece tören yapmak değildir. Ülkemiz için çok önemli bir fonksiyonu olan turizmin durumuna dikkat çekmek, ihtiyaçlarını, sorunlarını ortaya koymak ve gelişimine zemin hazırlamaktır. Gün olarak, mevsim olarak Türkiye’de daha çok deniz ve yazlık turizmi olduğu için bu tarihler seçilmiştir ama turizmin bir sezonu yoktur. Turizm 12 ay yapılabilecek bir aktivitedir. Bizlerin amacı da ilçemizin durumunu turizm açısından değerlendirmek, sorunlarına işaret etmek ve daha iyiye gidebilmek için olanaklar yaratabilmektir. Tarih boyunca bütün insanlık, yaşadığımız bu topraklara gelebilmek için gayret göstermiş ve burada 22 ayrı Roma ve Bizans yerleşimi ve sonrasında yerleşim yerleri kurulmuştur. Bu günümüze gelindiğinde de yine Kuşadası coğrafyası olmak üzere bölgemiz, ülkemizin ve dünyanın önemli yerleşim yerlerinden biridir. Bu ilçede resmi nüfusun çok üzerinde bir nüfus yaşamaktadır, kış aylarında 150 bin, yaz aylarında ise 600 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar insanın bu bölgeye iklimi, güzellikleri, ürünleri, deniz manzarası dolayısıyla ilgisi vardır” diyerek Kuşadası’nda yaşayan herkesin kentin doğasına, çevresine, turizmine sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmalar sonrası halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı.
Bu yıl 39. Kutlanan Turizm Haftası’nın resmi törenleri Kuşadası’nda da Atatürk meydanında yapıldı.

Protokol üyeleri, Turizm eğitimi gören öğrenciler, Turizm örgütlenmeleri,  halk oyunları ekipleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen törenlere, limanda demirli bulunan iki gemiden inen turistler de ilgi gösterdi. Törende TÜRSAB Başkan yardımcısı Gökhan Aydın, Turizm Fakültesi Müdürü Osman Çolakoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ile Kaymakam Muammer Aksoy birer konuşma yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu uzun yıllar Türk turizminin lideri olduğunu, bir süreç sonrası ise turizmin hızla kan kaybettiğini hatırlatarak , “Gereksiz tartışmalarla, geçmişi yargılamakla kaybedecek zamanımız yok. Kuşadası’nın turizmden başka alternatifi de yok. Bunun için hep birlikte turizme yoğunlaşmalı, turizmi geliştirerek, tekrar lider marka olmalıyız. Kurvaziyer de Türkiye birincisiyiz. Bu yetmez. Bu birinciliğimizi yeni yapılan ve yapılacak olan birbirinden nitelikli turistik tesislerimizle perçinlemeli, bu alanda da liderlik tahtımızı geri almalıyız. Kongre Merkezimiz, alternatif turizm seçeneklerimizle turizmi 12 aya yaymalıyız. Kültür, Sanat aktivitelerimiz, Tarihi ve ören yerlerimizle, jeotermal kaynaklarımız, Milli Parkımız, Türkiye’nin hatta Akdeniz’in en güzeli plajlarımızla Kuşadası’nın turizmin lideri olduğunu göstermeliyiz” dedi.

Kaymakam Muammer Aksoy’da konuşmasında törenlerin amacının ülke turizmine dikkat çekmek olduğunu söyleyen Aksoy; “Bugün burada bir tören yapıyor olmamızın amacı asla eğlenmek, sadece tören yapmak değildir. Ülkemiz için çok önemli bir fonksiyonu olan turizmin durumuna dikkat çekmek, ihtiyaçlarını, sorunlarını ortaya koymak ve gelişimine zemin hazırlamaktır. Gün olarak, mevsim olarak Türkiye’de daha çok deniz ve yazlık turizmi olduğu için bu tarihler seçilmiştir ama turizmin bir sezonu yoktur. Turizm 12 ay yapılabilecek bir aktivitedir. Bizlerin amacı da ilçemizin durumunu turizm açısından değerlendirmek, sorunlarına işaret etmek ve daha iyiye gidebilmek için olanaklar yaratabilmektir. Tarih boyunca bütün insanlık, yaşadığımız bu topraklara gelebilmek için gayret göstermiş ve burada 22 ayrı Roma ve Bizans yerleşimi ve sonrasında yerleşim yerleri kurulmuştur. Bu günümüze gelindiğinde de yine Kuşadası coğrafyası olmak üzere bölgemiz, ülkemizin ve dünyanın önemli yerleşim yerlerinden biridir. Bu ilçede resmi nüfusun çok üzerinde bir nüfus yaşamaktadır, kış aylarında 150 bin, yaz aylarında ise 600 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Bu kadar insanın bu bölgeye iklimi, güzellikleri, ürünleri, deniz manzarası dolayısıyla ilgisi vardır” diyerek Kuşadası’nda yaşayan herkesin kentin doğasına, çevresine, turizmine sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmalar sonrası halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve aydinyeniufuk.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.